זעקה לעזרה

inbal121

New member
זעקה לעזרה

אחי וגיסתי נמצאים בעיצומו של תהליך גירושים מכוער וקשה. לצערי כלי הניגוח שבו בחרה גיסתי הוא לא לתת לאחי לראות את ילדיו . בגלל שעדיין אין פסיקה של בית המשפט לגביי הסדרי הראייה הועבר למחלקת הרווחה הזכות לערוך תסקיר , התסקיר הינו חסוי וכך איננו יודעים מה נכתב בו , אך ברור לנו מעל כל ספק שגיסתי שיקרה להם והצליחה להתחבב על ידם ויצרה מאחי מפלצת . על אף כל זה סוכם לשבוע ספציפי שהילדים יבואו לביקור נסיון ואפילו בשבוע זה גיסתי לא עמדה בהסדרי הראייה . מדי פעם היא זרקה לו "פירורים" כאשר נתנה לו מדי פעם לראות את ילדיו כשהיתה לה נוח אבל בכל פעם שמתקרב המועד לדיון בנושא המזונות היא לא נותנת לאחי לראות את ילדיו. ניסינו שוב לדבר עם מחלקת הסעד הסברנו להם על מצבו הנפשי הקשה של אחי כתוצאה מכך שהוא לא רואה את ילדיו , והם ניסו לדבר אל לבה של גיסתי ואמרו לה שהיא פוגעת בילדים ואמרו לה על מצבו הקשה כתוצאה מכך שהוא לא רואה את הילדים אז היא הסכימה באופן חד פעמי שבוע שעבר שהוא יראה אותם לשעתיים ושוב היא אינה מסכימה . מבחינת סמכויות הם אומרים שאין להם סמכות להכריח אותה לשלוח את הילדים אלינו. כעת היא לא נותנת לאחי לראות את ילדיו בטענה שהוא מקלל אותה , ניסינו להסביר גם לפקידות הסעד (שכבר אבדנו בהם אמון באופן מוחלט!!! )וגם לגיסתי ואמרנו להם שברגע שאחי יראה את הילדים באופן סדיר והוגן וברגע שגיסתי תפסיק להתגרות בו ייפרק המתח הרב שהצטבר והקללות לכאורה ייפסקו. אחי אינו מסוגל לשתף פעולה עם המערכת הוא לא יתנחמד לפקידות הסעד ולשופט , הוא אבד אמון במערכת באופן מוחלט ובצדק, הילדים נקרעים מגעגועים אליו , הוא תמיד היה בבית הדמות החמה והאוהבת . וכעת הוא שבר כלי , חצי בן אדם אנחנו כל כך מפחדים שהוא ייפגע בעצמו , ההורים שלי ממוטטים המשפחה שלנו נסדקת ואנחנו לא יודעים מה ניתן לעשות ???? אני יכולה להעיד על עצמי כאם שאם מישהו לא היה נותן לי לראות את ילדיי איני יודעת איך הייתי מגיבה , מה זה לשמוע מישהו מקלל אותך לעומת הכאב של לא לראות את ילדיך . בבקשה כל מי שיכול לעזור לייעץ , בבקשה עזרו לי לפני שיקרה אסון .

קודם שיירגע, וגם אתם

ראשית, צר לי על הנתק בין אחיך לבין ילדיו. לגבי התסקיר החסוי, שיהיה ברור שאתם לא יכולים להתגונן כשחומר מוסתר מעיניכם. אינני מקבלת שום טענה של המדינה בדבר חיסיון. לעורך דין הם חייבים להראות הכול, פשוט הכול. אז שעורך דין שלכם ידרוש זאת בכתב. אכן, לא רק פקידת הסעד אינה יכולה להכריח את האם כיום לקיים הסדרי ראיה, אלא גם אתם - לא ניתן להתלונן במשטרה על הפרת צו בית משפט כשאין צו. אני שואלת: למתי נקבע דיון? אתם יכולים להגיש בקשה דחופה לבית המשפט לקביעת הסדרי ראיה זמניים מהיום להיום. בית המשפט לא יקבע בעצמו אבל ימנה את פקידת הסעד לקבוע הסדרים זמניים מהיום להיום ואתם תלחצו עליה לסיים את הבדיקה. זה נראה לי פחות מסובך, כיוון שהיא כבר כתבה תסקיר, אז יש לה איזה מושג מה קורה ביניהם. לצערי הרב, המגרש העיקרי להתמודדות בענייני משמורת הוא בית המשפט, עניין שכרוך בהוצאה כספית גבוהה מאוד ובזמן ממושך, אבל אין ברירה. ואת אחיך תעמידי במצב הזה: אם הוא רוצה להצליח, הוא חייב אבל חייב להישמע לעורך הדין שלו. עורך הדין שלו ינחה אותו להיות מאופק ולא לקלל והוא חייב לעמוד בכך, אחרת יחבל בסיכוייו לראות את הילדים. אחד מסודות ההצלחה בהליך משפטי הוא משמעת של הלקוח, קרי ההורה, במגרת הטקטיקה שנוקט עורך הדין. דרך אגב, אם האם מונעת ממנו לראות את הילדים ומסיבה שאינה תלויה בו, הוא יכול לתבוע אותה על נזיקין. לפחות יכול לאיים עליה (לא כדאי להיכנס לסחרור תביעות). כבר נתקלתי באב שהגיש תביעת נזיקין נגד האם, במובן מסויים זה הזיז אותה. ברגע שיודעים מה לעשות ופורשים את הצעדים הבאים האפשריים - אפשר לנשום ולהתחיל להירגע...

inbal121

New member
תודה על תגובתך המהירה

הלוואי ויכולנו להרגע , אני מחסירה נשימות מרוב לחץ ומתח , הפחד שלי על אחי היקר והאהוב , הפחד על הוריי אני מרגישה את שעון החול מתרוקן , אין באפשרותי להרגע מפני שאותו אני כבר לא אוכל להרגיע .. מפני שכל הזמן אמרנו לו תתאזר בסבלנות ותמתין להחלטת בית המשפט והרווחה , הוא כבר אבד את האמון גם בנו , מהתחלה הוא טען שהם משטים בו ואנחנו האמנו בהם והאכזבה כל כך עמוקה והאמון פגוע . רק היום כשנושא זה קרוב ללבי אני מבינה את הקיפוח של הגברים ואת זעקתם . בכל מקרה תודה על העצות נראה מחר בבוקר מה אפשר לקדם . לילה טוב

למעלה