זנב פצוע

גן חיות

New member
זנב פצוע

בשכונה שלי יש מישהו שמתעלל בחתולי הרחוב. כבר כמה חודשים שכל פעם רואים עוד חתול עם זנב "מקוצר" ומדמם. אחד כזה מסתובב פה כבר תקופה. לפני חודש היה הפעם השנייה שעשו לו את זה. היתה תקופה שהוא היה נראה חלש ואפתי וצולע. הפצע היה רטוב ומדמם הרבה זמן. ניסיונות ללכוד אותו כדי לקחת אותו לטיפול לא עלו יפה. כבר כשבועיים שקצה הזנב שלו שחור(בלי פרווה) אבל הוא מסתובב כרגיל, נכנס ויוצא מפחי הזבל וכו'. השאלה - האם יש צורך להמשיך בניסיונות הלכידה כי הוא זקוק לטיפול או אולי אפשר להניח אותו לנפשו??? האם יש סימנים מיוחדים שאנחנו צריכים לשים לב אליהם???

זנב פצוע

לאו דוקא התעללות. בכלל, למרות שלצערנו יש התעללויות בבעלי חיים, יש לי תחושה שמפילים הרבה על זה, כאשר יש הסברים פשוטים אחרים. אולי אני סתם אופטימי. בכל מקרה - לאחר נזק משמעותי לזנב, יש קושי בהחלמת האזור. אני נתקלתי במספר מקרים בהם היתה הסטוריה ברורה של נשיכה או תאונה. במקרים רבים פציעה שלא מטופלת מיידית מביאה לנמק של קצה הזנב. הגוף לא מצליח ל"לסגור" על הפצע והוא הולך ומתקדם. לפעמים נדמה לנו שיש שיפור, ואז הפצע מופיע שוב - וזה מה שקרה לחתול. למעשה הוא לא החלים מהפציעה הראשונה, והיא מתקדמת לכיוון בסיס הזנב. ההמלצה שלי במקרים אלו היא להוריד את האזור החולה, עד שמגיעים לרקמה בריאה ונקיה מזיהומים. אחרת הפצע לא יחלים. כן, אני ממליץ להתאמץ וללכוד אותו, כדי לעצור את התהליך.

גן חיות

New member
לד"ר אסף , תודה

אנחנו נמשיך להתאמץ וננסה ללכוד אותו ולהביא אותו לטיפול. לגבי התעללות מול תאונות - אשרי המאמין - אבל אני מכירה את השכונה שלי(יש אצלי חתלתולה שפיצ'רו לה את העיניים ומעבר לכביש חברה מדווחת על חתלתול עם פגיעה מוזרה בעיניים ) יש אנשים רעים בעולם , במיוחד בשכונה הזאת.

ראיה אופטימית

פעמים רבות הגיעו אלי חתולי רחוב עם תלונה על התעללות בעיניים, שהיתה פשוט מצב גרוע של קאליצ'י וירוס. למי שלא מכיר זה נראה ממש התעללות. אני יודע שיש אנשים רעים בעולם, אבל מנסה להישאר נאיבי.

למעלה