זנב-סנונית נאה

tamark17

New member
זנב-סנונית נאה

שלום לכולם :) היום מצאתי במקרה על עציץ חדש שקניתי שנמצא בתוך הבית שלי זחל זנב-סנונית נאה . לפי מה שקראתי עליו באינטרנט הצלחתי להבין שכרגע הוא השיל את הנשל האחרון (אם הבנתי נכון) ועכשיו צבעו ירוק עם פסים שחורים ונקודות כתומות. אם למישהו יש ידע בעניין , באיזה סביבה כדאי לשחרר אותו שתהיה לו הכי מתאימה? תודה :)

danysharon

New member
למה שלא תשאיר אותו על העציץ

הנזק שזחל אחד יכול לגרום שולי ותוכל להנות מגיחת הפרפר המדהים הזה.באיזה צמח מדובר האם זה פיגם או משהוא ממשפחת ההדריים?

Limonium

New member
החברה של פורום גינון מאוד אוהבים

לגדל צמחי פיגם עבור זנב הסנונית.
פיגמיים זו משפחה ( מגוונת מאוד ), אם אני לא טועה הדר הוא סוג. הוא אוכל גם אותם?

danysharon

New member
לעיתים רחוקות הוא טפיל על הדרים:

לפי מה שמספר לי המגדיר.זנב סנונית טפיל גם על פיגם,פיגמית,שומר ועל מספר מוגבל של פונדקאים אחרים.
תודה על התיקון בכל מקרה

איתי נ

New member
תשובות

אם הזחל כבר בגלגלול האחרון, אולי כדאי לך להשאיר אותו על הצמח בעציץ עד שיגיע להתגלמות ולבקיעת הפרפר הבוגר. זו צריכה להיות חוויה מיוחדת. "שחרור" לטבע בשלב הזה יהיה כנראה גזר דין מוות עבורו. אני מקווה שהצמח לא מרוסס.

זחלי זנב-סנונית נאה נמצאים בארץ בעיקר על פיגם מצוי, פיגמית מצויה ומבחר צמחים ממשפחת הסוככיים (בעיקר שומר פשוט. מצאתי זחלים גם על קריתמון ימי ועל קזוח עקום).

מינים אחרים בארץ - זנב-סנונית הוורדנים על מיני וורדנים (עצי פרי נשירים) וזנב-סנונית המכבים על כלך.

מינים נוספים (לא בארץ) ימצאו גם על מינים של הדרים (כל ההדרים הם סוג אחד במשפחת הפיגמיים). אגב, החשש לפגיעה בגידולי ההדרים הוא אחת הסיבות לאיסור על יבוא וגידול של פרפרים.

tamark17

New member
תודה לכולם על התשובות עזרתם מאוד, ועוד משהו:

כן הצמח עליו מצאתי אותו הוא פיגם. הם לא מרוסס זה פשוט עציץ בודד שיש לי . הבעיה היחידה היא שבימים האחרונים הזחל נראה כאילו הוא גוסס. הוא בקושי זז ונראה כאילו הוא רדום . האם זה נורמלי או שזה אומר שמצבו רע?

danysharon

New member
יכול להיות שזה קשור להתגלמות או

שהוא נגוע בטפילים-בדרך כלל זחליי צרעות שניזונים ממנו-התופעה נפוצה מאוד.

למעלה