זמר הרוק

זמר הרוק

בעקבות טורניר הזמרים... בחירת זמר הרוק הטוב מכולם היא בעיה קשה במיוחד, לכאורה, צריך לבחור את הזמר בעל הקול היפה ביותר, עם המנעד הקולי הגדול ביותר, זה שיכול לשיר בנמוכים ולהגיע לגבוהים, לכאורה זה צריך להשפט במונחים די בסיסיים של מוסיקה, או לפחות כמו שאמר יקי זה שיכול להפוך את הקול שלו לכלי נגינה נוסף, האומנם? עם כל חיבתי לרוק פרוגרסיבי נותרתי בנישמתי אוהב רוק אנד רול ישן ומלוכלך מהסוג של לד זפלין, קריים והסטונס, רוק כזה, אינו דורש מהזמר שקולו יהיה נקי במיוחד או איכותי, הדרישה מזמר ברוק היא שיכול לבצע את השיר בצורה הכי אפקטיבית. יתרה מכך, רוק בניגוד למוסיקה קלאסית איננו רק מוסיקה רוק הוא גם מילים, איכותו של שיר רוק נמדדת לפי איכות המילים, איכות המוסיקה ואיכות הביצוע של שניהם, בניגוד לאופרה בה המילים הם מעיין הזדמנות להוסיף את הקול ככלי נגינה, ברוק הקול צריך להעביר מסר, תפקיד הזמר, כאמור הוא לבצע את השירה כך שהמסר של המילים או המוסיקה יעבור בצורה הטובה ביותר. עוד מדד לאיכות של זמר רוק, היא יכולת ביצוע בשירים על במה, זמר במופע רוק צריך שיהיה לו איכויות בימתיות של דיקטטור כריזמטי במיוחד, כזה שיכול למשוך אחריו את ההמונים בכח אישיותו בלבד, כך שאישיותו תיצור הזדהות עם מילות השיר והמסר שלהם, גם כשאלו לוקים בחסר או מעט מטופשים, אחרי הכל עם כל חיבתנו לגיטרות או קלידים (איש איש והעדפותיו) מי שעומד במרכז הבמה שהזרקור מופנה אליו במלוא אורו הוא הזמר. להדגמת העניין אני אקח דוגמא שלדעתי אינה נוגעת בטורניר הנוכחי, לדוד ד'אור יש קול מעולה, האיש מסוגל להגיע לגבהים מדהימים עם הפלצאט שלו, אין לי ספק שהוא יכל להיות זמר אופרה מעולה, האם מישהו ביננו באמת היה רוצה היה לשמוע את קולו הנקי שר את חתונה לבנה או את משיח במקום קולו הניחר של שלום חנוך שנהרס במהלך השנים משימוש לא נכון וטונות של סיגריות?

hells bells

New member
מסכים איתך 200% כל מילה בסלע../images/Emo70.gif

כל הדרכים מובילות ל-איאן גילאן. הרוקר האולטימטיבי.

דווקא איאן גילאן

הוא דוגמא מצויינת למישהו שגם ידע לשיר "כמו שצריך" וגם ידע לבצע שיר רוק, יכול להיות שבאמת כל הדרכים מובילות אליו, עדיין הייתי רוצה לראות עימות בינו לבין רוברט פלאנט.

hirshfe

New member
אם ההיתי בחוץ

והיה לי כובע הייתי מוריד אותו לפנייך כל מילה בסלע

LadyG

New member
כמה יפה

במצב היפוטטי בו יגיעו לגמר פלאנט וגילאן, גמר ראוי לדעתי לכל הדעות אוכל להסתדר. אבל מה נעשה אם הגמר יהיה מורכב נניח מג'וני מיטשל ואיאן גילאן, איך בכלל מתמודדים עם מצב כזה? בחירת זמר הרוק האולטימטיבי חייבת לקחת בחשבון איכות קול וכריזמה. מיק ג'אגר לדוגמא עם קולו הלאו דוקא נקי שווה בעיני הרבה יותר מהרבה זמרים עם קול נקי. זה רוקנרול וליכולת לבצע שיר ולהשפריץ כריזמה יש חשיבות אדירה. זה הולך להיות קשה.

מסכימה לגמרי!

וזו הסיבה שהגביע חייב ללכת לפרדי מרקורי. יש לו את הכל: נתוני קול מרשימים ביותר, המילים והביצוע שלהם (אתם חייבים להסכים איתי שהוא לא חוסך במרץ ואהבה על הבמה או בסטודיו). פרדי הוא האחד

קיר קמט

New member
אני תמיד אמרתי

שזמר לא יכול להיות "רק" זמר. זמר חייב, אבל פשוט חייב, יכולת כריזמטית, ומן הילה כזו סביבו, וכמה שיותר, יותר טוב. כמו שאמרתי - ג'ים מוריסון אול דה ויי פרו! ולדעתי אגב, אם הזמר גם כותב מילים זה נותן לו פלוס גדול. העובדה היא שמרבית הזמרים גם כותבים שירים ללהקות שלהם, אז הרבה פעמים גם צריך לשים בשיקולים את העניין הזה.

matanbu

New member
ג'ים מוריסון גם פה!

עם כל אהבתי לפרדי מרקורי ולביצוע הבאמת מושלם שהוא נותן על הבמה... הצד הקצת מזוכיסטי הזה, של קול שנוגע עמוק עמוק - זה רק עם ג'ים מוריסון, אולי יש לי קטע עם גברים מיוסרים אבל הוא ה-אחד בשבילי. מוזר לי לחשוב על מישו שיכול יותר טוב.

Wonder goat

New member
חזק ואמץ

אני גם מחזק את מתן אבל זה לא כל כך משנה כי זה יגמר בניצחון מוחץ של ג'ים מוריסון(לא מתלונן) הוא יגמר נגד פלאנט או איאן אבל ג'ים יזכה מה שאני אומר לא יכול ליהיות נכון כי ג'ימי הנדריקס לא זכה בטורניר הגיטרות בגלל פרנציפים של אנשים

למעלה