זמני נסיעה בפולין

shoshana hamora

New member
זמני נסיעה בפולין

אנחנו יוצאים בקרוב לפולין, טיול במכונית שכורה. מישהו מכיר מפה /אתר שנותנים זמני נסיעה משוערים ממקום למקום או לפחות מסלול מעודכן (ק"מ וטיב הכביש). ספציפית אנחנו מעוניינים בפרטים לגבי זמן הנסיעה מורשה לקרקוב. המון תודה

Old Cat

New member
הנסיעה ארוכה ויש לנקוט משנה זהירות

נסיעה מוורשה לקרקוב אורכת בערך 5-7 שעות, תלוי מי נוהג. אם עושים הפסקות בדרך, וזה בהחלט מתבקש, הזמן הכולל מתארך בהתאם. (אם בת הדוד שלי נוהגת, הזמן מתקצר קמעה אבל זו לא נהיגה לבעלי לב חלש - עובדה שכבר פעם שללו לה הרשיון ויש לה שני דו"חות בהמתנה למשפט). אם בכוונתכם לשכור רכב בפולין אז יש לשים לב לאופן הנהיגה של הפולנים בכבישים הצרים יחסית, אין כמעט כבישים ברוחב וברמה של כביש החוף או הכביש לירושלים. הנהגים המקומיים מקבלים לעיתים קרובות התקפי אובדניות בעליל, בעיקר כאשר לפניהם נוסעת משאית ענק של חברת TIR המסיעה סחורה מגרמניה לרוסיה דרך פולין. גרים קרוב לכפר סבא? יש לי תוכנת אטלס של דרכי פולין והצעות למסלולים לפי הפרמטר הנדרש, כלומר זמן נסיעה הקצר ביותר או הדרך הקצרה ביותר באורכה. אפשר לשלוח לי מסר עם ציון טלפון ואחזיר תשובה. אם אין סיבה מיוחדת לנהוג לשם ברכב שכור, אני מציע לנסוע לקרקוב ברכבת המהירה, האקספרס או ה INTER CITY, נסיעה שאורכת כ - 3 שעות ונעשית בתנאים מצויינים. יש רכבת כזו מוורשה כל שעה. לגבי טיב כבישים, קשה לדייק כי כל הזמן יש שיפוצים, אבל בעיקרון הכבישים שאינם כבישים ראשיים (ממוספרים במספר בן ספרה אחת) הם די צרים וישנים, חרוצים ממשקל היתר של משאיות הענק ופגועים בגלל אספלט מאיכות ירודה. שוליים כמו אצלנו לא רואים שם (כמו ברוב ארצות אירופה) והנהגים מזכירים קמיקזות - הנהגים הישראליים נראים לידם כמו נזירות בשעת תפילה.

אין להם כבישים כמו כאן. מה יש להם

כן כמו כאן כלום . הייתי שם בשנת בסוף 99 אמרתי להם בפולנית . טו ניימה ניצ' . אין כאן כלום .

דוקא הכבישים לא מדאיגים אותי

לביאליסטוק ארבע שעות בכביש חלק ותקין למדי,עליכם להזהר יותר מנציגיו הפולנים של כבוד החוק האורבים בצידי הדרכים וידם קלה על מיכוונות התנועה שלהם(נישמע כמו שודדים במערב הפרוע לא? 70 זלוטי או...) שלך חנה גונן

למעלה