זמני אימון ועוד

tea spoon

New member
זמני אימון ועוד

חיפשתי חומר בנושא, וכל מה שמצאתי היה די אינקונקלוסיב - אין ממש תשובה, אז אולי אתם חיפשתם יותר זמן ו/או ביותר נחישות, ותדעו לסייע לי -
האם יש זמן אידיאלי ביום לאימון? ולחילופין, האם יש זמן בו לא מומלץ להתאמן?
אני שואלת כי אני בשגרת יום די עמוסה, ויכולה להתאמן באזור 21:00 ועד חצות.. בימים בהם אני מתאמנת, אני מבלה בין שעתיים לשלוש (שיעור כלשהו, אימון כוח ושחיה) ולרב אכן מסיימת בחצות. יש מצב שזה "לא טוב"?

בנוגע למכשירים וסטים - אם אני מרגישה שמשהו הופך לקל - עדיף לעשות יותר חזרות, או להעלות את המשקל, אם המטרה היא להתחזק אך לא להעלות מסת שריר יותר מדי?

תודות ואחלה שבוע!

אפשר למצוא מידע בנושא

והתשובות שם דיי זהות, אבל אני אישית לא חושב שיש זמן אידיאלי לאימון ביום, בעיקר לא כיום כשאורח החיים המודרני שלנו שונה זה מזה, דינאמי ועמוס. תתאמני מתי שנוח ומתאפשר לך, כי כמו שאת יודעת פעילות גופנית היא דבר הכרחי לבריאות ואין לוותר עליה, ואם האופציה היחידה שלך היא להתאמן ב-21:00, אל תחשבי פעמיים. גם אני מתאמן לרוב בשעות האלה ולפעמים מאוחר יותר. פרט לכך שזה פוגע לי בשעות שינה, ההרגשה הכללית שווה את הכל :)
מה שאני ממליץ לך הוא:
- להתאמן מתי שמתאפשר לך
- לפצל את האימון לכמה אימונים בשבוע. נניח- שחייה ואימון אנאירובי (התנגדות), שיעור בסטודיו ואימון אנאירובי, ולנסות אפילו אימון קרוספיט/ פונקציונלי/ על מחזורי כדי ליהנות גם משיפור בסיבולת וגם בשיפור בכוח בזמן קצר. הרעיון הוא לקצר את משך האימון כדי שתחזרי מוקדם יותר ועדיין לשמור על יעילות האימון.
- כדי לשפר את הכוח וחיזוק הגוף- אם משקל מסוים הופך לקל, זה סימן שאת צריכה להעלות את רמת ההתנגדות. מסת השריר שלך לא תגדל (אולי קצת, אם את בתחילת דרכך) אם תדאגי לשמור על תפריט תזונה מתאים שסך הקלוריות הכולל לא עובר את מספר הקלוריות היוצא/ נשרף. כלומר, שמירה על מאזן קלורי נייטרלי (או שלילי, בהתאם למטרה שלך).

שבוע מוצלח!

ממה שאני קראתי

זה מאוד אינדיבידואלי, למשל יש כאלה שעל הבוקר לפני העבודה לעשות ספורט מעיר אותם ופותח להם את היום באופן נפלא ויש כאלה שזה מתיש אותם
גם לגביי הערב, יש שיתעוררו מהספורט ויהיה להם קשה להירדם ויש כאלו שזה יתיש אותם

לגביי שאלתך השנייה, אני אוהב לעשות אימון על הליכון ודיברתי על כך עם אחד מדריכים בספורטן, שממש נחמד ההליכון ואני מרגיש שאני סתם צופה בטלוויזיה, הוא אמר לי, שאני צריך להעלות מעט את המהירות או את השיפוע כלומר אם אתה חש שקל לך כדאי להעלות את דרגת הקושי. הכל בהדרגה כמובן

MonicaF

New member
מבחינת "מתי" במשך היום:

אני חושבת שזה קשור לאיזה טיפוס את, של בוקר או של ערב?
אני טיפוס של בוקר, אימון בוקר הוא מצוין בשבילי, כמו שכתבו כאן מעלי, פותח את היום עם אנרגיות טובות.
אבל, קורה לפעמים שאני לא מצליחה להגיע למכון בבוקר, ואני סוחבת את עצמי בכוח בערב. אני אומרת לעצמי, תעשי רק תרגיל או שניים, אם יהיה קשה, תפסיקי. אך ראי זה פלא, הגוף מתמלא אנרגיות מהאימון עצמו.
בקיצור - תבדקי עם עצמך מתי הכי מתאים לך.
וגם אם פספסת את המועד ואת מרגישה שאין לך כוח/חשק, זכרי שהכוח והחשק יכולים עוד להתגנב תוך כדי אימון.

למעלה