זמנים מודרנים

jewjew1

New member
זמנים מודרנים

האם חוסר ההשתלבות של חלקים גדולים בעולם ובארץ בחברה המודרנית-קפטליסטית הוא שיוצר את הפחד הגעגועים לדת, ללאום ושנאה ופחד מהמודרנזציה, המערביות, התרבות האונברסלית וכו'...

Grimsom

New member
משק גלובלי

ההנחה שדת ולאומיות הם דבר מנוגד למודרנה ולקפיטליזם היא, לדעתי הנחה מוטעית. הקפיטליזם המודרני, מאז לידתו, היה כרוך בעבותות של דת ולאומיות (ובאופן ספציפי יותר - לאומיות אירופאית ודת נוצרית פונדמנטליסטית). כך שאולי הקנאות הדתית מעידה דווקא על השתלבות לא רעה של אותם חלקי העולם בקפיטליזם האוניברסאלי (שהרי אין מקום בעולם, במשק הגלובלי, שאינו רתום להגדלת הצריכה).

conatus

New member
רגשות מין וכסף

בחברה המודרנית קפיטליסטית רבים הם האוחזים במודרניותם, בכספם ובדתם גם יחד. אז למה שאחרים יוותרו על אמונותיהם. פחדים ושנאה יש לכל בני אדם באשר הם. ומתחים תרבותיים מאז ומתמיד התקיימו. לסיכום : ניתן למצוא מניע בחלק מהדברים אבל כשמדובר בבני אדם מדובר על שלושה דברים עיקריים : רגשות מין וכסף. שלושה אלה מניעים באמת את העולם מעבר לכל דבר אחר.

יש הטוענים כך

אך טענה זאת היא אך תירוץ לחוסר יכולתם של נביאי המהפכה הפוזיטיביסטית (המדעית) לנבא את הישרדות הדת. האמת היא, כי הקפיטליזם הטהור (ה-אדם סמית'י) קשור בעבותות חזקות אל הדת, ולשם כך ראה "האתיקה הפרוטסטנטית של אמיל דיורקהיים" בו בוא מסביר מדוע דווקא בחברה הנוצרית נוצרה התרבות הקפיטליסטית. נחזור לטענתך- קונטר-רבולוציות (או מהפכות נגד בעברית לא מתנפחת) הינן תולדה של כל תהפוכה מחשבתית- על כל רעיון שנוצר (תזה) קיימת קונטרה המתייחסת לרעיונות עבר (אנטי תזה), וסופם שבסופו של דבר ישתלבו לכדי רעיון אחד חדש (סינתזה)- זאת לדעת הגל וכך ניתן לראות גם לגבי הרעיון הקפיטליסטי. ודרך אגב, לא נכון לראות את ספיחי הקפיטליזם ("מערביות" או "דמוקרטיה") כחלק בלתי נפרד מאותו רעיון.

עקרון "היד הנעלמה" של אדם סמית

אכן ניתן לזיהוי מיידי כרעיון דתי.

sheketz

New member
אני הייתי חושב על המושג קונפליקט

כמתאר בצורה נאמנה את ההיסטוריה האנושית מאז ומעולם. המונח הוא נייטרלי אבל למרות זאת אינני מצדיק כלל ועיקר את מעשי הזוועה שנעשים במסגרת הקונפליקטים. האדם רואה את עצמו מאז ומעולם שייך לקבוצה כזאת או אחרת, שיש לה מאפיינים מסוימים לעומת קבוצות אחרות עם מאפינים אחרים, זה לא השתנה במרוצת הדורות, וכך גם לא הדחף האלים שפורץ לו בשעת קונפליקט בין קבוצות כאלו. כל זאת למרות שאין הבדלים אמיתיים בין בני האדם - וההבדלים הם יותר עניין של "מציאות מדומה" בה אנחנו חיים.

אני מכיר אנשים מאד דתיים

שמשתלבים היטב היטב בקפיטליזם ואף אינם נמנעים מלהשתמש בפירות הטכנולוגייים של המודרניזם.

למעלה