זמנים ומספרים

kagome10

New member
מצד אחד, נראה שאני מסכימה עם כל מה שרשמת

מצד שני, הדלות של האפשרויות שאת מציגה מעוררת בי חוסר הסכמה.
&nbsp
אפשר לקנות בגדים בחנות הקרובה, אבל מתי שהם זולים. ואפשר לקנות בגדים בסוף עונה בלי לנהל תקציב (כמו שאני עושה כרגע). ואפשר לקנות בגדים יד שנייה בלי לנהל תקציב, ולנהל תקציב בצורה שגויה לכן למרות אי קניית הבגדים להיות במינוס, ויש עוד המון אפשרויות אחרות.
&nbsp
&nbsp

קשר חדש

New member
אני מסכימה איתך, יש עוד המון אפשרויות

אבל איפשהו, כדי להגיע למסקנות על העולם, המוח מקבץ אותן לקטגוריות.
ואפשר תמיד להוסיף קטגוריות, או להחליט שאירוע X נמצא דווקא בקטגוריה אחרת ממה שחשבנו בהתחלה.
אם לא מחלקים לקטגוריות, וכל מקרה הוא ספציפי ולגופו של עניין, אז לא ניתן להגיע לכללי אצבע, לתובנות, להמלצות.

kagome10

New member
אפשר נניח להשתמש בגאוסיאן

עקומת פעמון.
&nbsp
זה דבר שמאפשר להגיע למסקנות על העולם, ועדיין לא כזה חד וקטגורי. אני לעיתים קרובות במקום לחלק דברים לקבוצות שמה אותם על ציר, או על כמה צירים.
&nbsp
לדעתי זה כמו ההבדל בין עלייה במדרגות, לעלייה במישור משופע.

קשר חדש

New member
גם כששמים את הפרמטרים בעקומת פעמון

כדי להסיק מסקנות על רוב האנשים, לוקחים את ציר הסימטריה, ואת המרחק של סטיית התקן אחת לשני הכיוונים, ואומרים שכ-68% מהאוכלוסיה נמצאים שם.
כלומר, גם גרפים, המטרה שלהם היא לראות מגמה קבועה, או להתייחס להרבה מאד אנשים בהכללה.
התוצאה של משתנה בודד, טובה בעיקר ל"מדגם נוחות". מדגם שהחוקר רואה מסביבו/מגיע אליו בקלות, ובגללו הוא מעלה את השערת המחקר שלו.

avi5199

New member
אני דווקא מאד מאמין בגישה המספרית כדי להכנס למוטיבציה

מנסיוני רב השנים בכל מיני שיטות, לא הצלחתי בשום גישה אחרת.
בגישה מספרית מאד קפדנית הצלחתי בגדול לרדת להגיע למשקל היעד, וגם למדתי דרך זה לשנות הרגלי אכילה, כך שהיום אני כבר לא זקוק למיספרים,לשקלות ולמדידות.
כמו שכתבתי כבר בעבר, הגישה שלי בזמן שעשיתי דייטה היתה להוריד 500 קלוריות ממשקל הנחוץ לשמירה על המשקל הנוכחי, (לפי הטבלאות ה BMI וכל התורה הקלאסית של דייטה לפי הספר) .ואז ירדתי כחצי קילו לשבוע בממוצע והגעתי למשקל היעד בתוך כמה חודשים.
כשהגעתי למשקל היעד ולתפריט שנחוץ כדי לשמור על המשקל הזה, פשוט למדתי מה התפריט הזה ומה הפעילות שצריך כדי לשמור עליו, במשך תקופה מסויימת המשכתי למדוד, ולשקול ,ולספור... במטרה לשמור על המשקל, אחרי כמה זמן פשוט למדתי בע"פ כמה צריך לאכול כדי לא להשמין , וכבר הרבה זמן אני לא מודד ולא שוקל ומאמץ כל מיני טיפים מהפורום הזה, ממקומות אחרים, ומלימוד עצמי, כדי להשאר במשקל ולא להשמין חזרה...
בניגוד לוורדה
אני חושב שכדי לתת את הפוש הראשוני, לקבל את הפרופורציות הנכונות, ולקבל מוטיבציה, דווקא כן כדאי לפחות בהתחלה לעשות דייטה מחושבת כזאת לפחות לכמה חודשים.
אני חושב שבלי השיטה המספרית אפשר לשמור אבל מאד מאד קשה ממש לרזות.

למעלה