זמן

jdpworld

New member
זמן

איננו בהכרח חבר.וקיומו לא תמיד מתנה.וגם שאוהב התנועה וזאת האמת. רגע פה רגע שם ובכלל. נכנס יוצא אף אחד בכלל לא שם לב.לא בא זה בלי מחיר. זה רק הבין לבין,שמכרסם בתודעה,לא נותן מנוחה,בכל זאת הדרך ארוכה. הדברים היו פשןטים בהעדר הבחירה,שחור היה שחור ולבן הצד שמנגד. לא היה מקום למחשבות מיותרות,לא היה הגיון בדיאלוגים מעמיקים, היה מצב,היתה אחריות,והתגובות היו ברורות, הכרחיות.כמעט כמו אינסטינקט של חיה.זה רק עכשיו,שתאורטית זה מאחורינו ונשאר רק לזמן לעשות את שלו, למאמינים להתפלל ולאחרים לקוות שלא יחזור על עצמו {זה נראה מבטיח אבל כבר הינו בסרט הזה} שהשאלות יתחילו לעלות.וכל מה שמתחת לשטיח נקבר על מנת לבצע את מה שהיה הכרחי יעלה ויצוף. בחירה חופשית היא לא תמיד חבר. ואופציות לא תמיד באות לשרת...בורות וחוסר ברירה לפעמים חברו הטוב של האדם.

jdpworld

New member
עלמנת לתת להצהרה רגלים

אפתח לי לרגע מחשבה...היא מתבשלת תוך כאדי אז לא לתפוס אותי במילה. דרך פה הכרתי מפר אנשים שמערכת הנישואין שלהם התפרקה בעקבות בגידה. עכשיו כמו הרוב מעריך שבגידה הינה מיצגת בעיות אחרות כשהמעשה כשלעצמו משמש כחוליה הרכה ביותר שנשברת ולא דווקא הבעיה כשלעצמה.אבל נניח לזה לרגע,אלף כי דווקא בצד השני עסקינן.ובית, כי זה הורס לי התאוריה...אחדים מהם ניסו לגשר,למצוא איזה שביל בנים,להחזיק את המשפחה בשינים.ואם הבנתי נכון מה שמנע זאת לא היה בגידה נוספת או העדר האהבה אלא דווקא הידיעה,הזכרון שחלחל בינות הכל ולא נתן מנוח.ואני לא יכול אלא לתהות,מה היה קורה במידה והינו מוציאים את זו הידיעה מהמשוואה? האם בורות,במקרה הזה לא עדיפה,{בהנחה ברורה שהמעשה הופסק מעצמו או התערבות חיצונית}האהבה עדין היתה שם {ככה הם העידו} הרצון כעובדה גם כן,ומה שמנע היה דווקא הידיעה שכרסמה באמון,וניפצה הכל מבפנים. ובמישור אחר לגמרי האם זה באמת לא תקין לפתוח משפט לאחר נקודה באות -ו ?

jdpworld

New member
לא מזמן

קראתי באחד העיתונים המקומים על ילדה שהוטרדה מינית עלידי אחד השכנים. היא סיפרה זאת לאביה שלקח אקדח הלך לביתו וירה בו למות שישה כדורים. עכשיו יש לנו ילדה שנאנסה ואבא שיושב חמש-עשרה שנה.ושוב עולה השאלה, בורות, מתנה?

jdpworld

New member
בראיון רדיו

שנערך עימו מספר חודשים לאחר פסק הדין הוא אמר שגם שהוא מצטער על המעשה הוא יודע שהיה עושה זאת שוב ושוב ושהוא לא יכול לתאר לעצמו שום סיתואציה בה הידע הזה נגלה לו והוא בוחר לעשות אחרת. בסקר שנערך עלידי אותו מקור,82% מהאבות צידדו בו ובמעשיו.

jdpworld

New member
בתור אחד

מהשמונה-עשרה אחוז רוצה רק לומר, שאף פעם לא "סבלתי" מהצורך לתקן המעוות על חשבון הקיים.במקרה שכזה {טפו טפו טפו} היתי רק יכול לחשוב על לחבק הילדה ולא לתת לדבר לפגוע בה יותר. ההתחשבנות לא היתה עוברת לי בכלל בראש...כמובן זה היה נכון עד עכשיו, איש לא באמת יודע איך היה מגיב בנעליו...

מזל חי

New member
בתור אחד שמכיר את עצמו

ואחת שמכירה את עצמה.. כולנו יודעים איך בערך היינו מגיבים אך בהחלט לא יכולים לדעת איך נגיב. ישנן שתי תגובות למצבים לדוגמא: כשבן זוג אומר לך שאתה לא רצוי באופן מפורש א. אתה יודע שתגובתך תהיה לשאול איפה טעית ב. אתה יודע שלך חשוב להיות רצוי ומי שלא רוצה אותך לא שווה אותך כשאתה אומר לבן זוג שאינו רצוי לך א. אתה יודע שהיית מצפה שיסבירו לך לכן אתה מסביר מדוע אינו רצוי ב. אתה יודע שהוא יקפץ לאור ההחלטה שלך אז תבחר בדרך לא רצויה שתהיה נוחה עבורו ושווה עבורך יש אין ספור תגובות שאנו מראש ניחנים בהן ויודעים איך נבחר כשהרגע יגיע. ברור שהמקרים שונים ואינם נצפים מראש לחלוטין. אך אדם יודע אם היה נוהג באלימות כשתגובה! פתיחות כתגובה! מסירות כתגובה! או סתם בורח מהבעיה. כהורים אנחנו לעיתים מגיעים (חלילה) למצבים בהם לא היינו עצמנו במקומם. לכן במצב כפי שתארת אתה. אנחנו כהורים יכולים להגיב גם בשני דרכים: א. להתמקד בבעיה ולטפל בה כי כרגע צריך ללטף לחבק ולהמשיך הלאה ב. לבחור בדרך הקלה הנוחה . חלילה להאשים אפילו את הקורבן במה שקרה. ובטח ובטח לנסות לחסל את הפושע (מה שלא ישנה את המצב לחלוטין).

מזל חי

New member
תראה תשמע

הכרתי דוקא כמה..כמה שכולם טענו שהיו נאמנים במיוחד.. מענין שהפכו בזמן קצר לבוגדים בנשמה.. אז מה אתה חושב? יכל להיות שגם הצורך לבגוד באדם או באמון יכל להתפרץ עם השנים? ו... מה?

jdpworld

New member
לא ממש יודע

לא ממש מצליח להכנס לעורו של אחד שבוגד בבן זוגו. בתאוריה מבין התהליכים אבל בתור אחד שהאישה צריכה לקשור למיטה ולאיים עלי בנשק חם לפני שאני אעשה מהלך {תמיד היתי כזה}לא יכול להגיד שהיתי במצב...אבל לא חושב שזה תכונה נרכשת על בסיס זמן.זה רק שהערך {לדעתי האישית בלבד} של יכולת ההפסד מתגמדת, ובתת המודע הבן אדם בנגוד למקודם מוכן להקריב {אולי אפילו רוצה} את מה שיש..."בוגד תמיד יהיה בוגד" זה קצת פלצני,אבל מי שבגד פעם אחת כמנגנון פעולה וקיבל מה שרצה,יעשה זאת שוב במידה והנסיבות יחזרו על עצמם, כשהסבירות לכך גבוהה מהסיבה שבבסיס {דרך קבלת ההחלטה ויכולת ההתמודדות אם המציאות שהשתנתה} שום דבר לא השתנה. ו...כמו, ואני...או,ואחרים אמרו ש... יכול לפתוח משפט,או שמא תהיה זו עברית קלוקלת? קלוקלת?

מזל חי

New member
לא שאני

ערנית לחלוטין
אך נראה לי שהתחלת וסיימת בכל זאת באותה האמירה. לדעתי כיון שבגידה נוצרת מתוך בעיה כמובן שהיא נשארת..הבעיה.

jdpworld

New member
זה יהיה סכום

מדויק...ותודה שטסתם אל-על. 57 שעות,6300קמ, 8 מטוסים. תן-קח חמישים הודעות...לילה טוב.

seg sug

New member
בהעדר בחירה ואפילו איתה

יוצא שבוחרים ואין על מה, שחור ולבן ובאמצע שביל אפור כמובן הולכת בו בד"כ כי נוח ואפשרי, עד מתי? תהיות יש למכביר. כן או לא יחזור על עצמו, למה אדם מושך מחשבות מראשו?, כי הרי ברור בחירה חופשית ניתנת לו לאדם, (קצת מוזר לומר, אך אם היא היא חופשית?נשאל זאת לא מכבר) בורות מרגישה, לפעמים דרך עדיפה ונוחה, אך משום מה לא רוצים למצוא בה נחמה. הידיעה מפוצצת אמון ומה עוד נשאר? לחלום על עבר שהיה ונשלם ,אהבה אולי שם עברה אל היא כבר אינה מחזיקה, יום אחד היא פוצצה.

מזל חי

New member
בורות טיפשות תמימות

מה שבטוח מי שכזה לא יכל להגיד את זה על עצמו אלא על חברו

למעלה