זמן

חביבית1

New member
זמן

ערבטוב לכולםתארו לעצמכם שיש בנק שמזכה אתכם בכל בוקר בסכו של 86,400 ? היתרה אינה עוברת מיום ליום. בכל לילה כל סכום שלא הוצאתם במשך היום נמחק . מה הייתם עושים ? מוציאים כל שקל כמובן. לכ אחד מאיתנו בנק שכזה -שם הבנק זמן. בכל בוקר אנו מזוקים ב86,400 שניות ב, בכל לילה מה שלא נוצל לטובה הולך לאיבוד. היתרה אינה עוברת ליום שלמחרת , אין אוברטרפט , בכל יום נפתח החשבון מחדש. בכל לילה -מה שנותר נמחק. מוכרחים לחיות בהווה , על חשבון הזמן שניתן לנו בכל יום השקיעו את זמנכם ,על מנת להשיג ממנו את מירב הבריאות ,האושר וההצלחה בעתיד. השעון מתקתק ,נצלואת הזמן היום. (בהמשך אתן לכם דוגמואות להבין ערכו של זמן אשמח לשמוע מכם ערכו של זמן מהו.

123alon

New member
ואם כבר מצטטים קטעים מוכרים

אם אתה רוצה לדעת מהי משמעותה של שנה שאל תלמיד שנשאר כיתה אם אתה רוצה לדעת מהי משמעותו של חודש שאל אם שילדה פג אם אתה רוצה לדעת מהי משמעותו של יום שאל יתוש אם אתה רוצה לדעת מהי משמעותה של שעה שאל זוג אוהבים המחכה לפגישתם אם אתה אוצה לדעת מהי משמעותה של דקה שאל אדם שבדיוק פיספס את הרכבת אם אתה רוצה לדעת מהי משמעותה של שניה שאל אדם שניצל מתאונת דרכים אם אתה רוצה לדעת מהי משמעותה של אלפית שנייה שאל את האדם שהגיע מקום שני באולימפידה בריצת 100 מטר

point618

New member
באתו המחיר

אפשר הייה לשלוח את הודעתך מבלי להוסיף את העקיצה בדבר היות הקטע מוכר.

ritarita

New member
זה תלוי איך מסתכלים על זה...

אני דווקא אוהבת שממחזרים להזכיר לכולנו דברים נשכחים

ש י י ל ה

New member
הייתי רוצה לדעת...

אני אמא לנער בן 15.במסיבת סיום של חטיבת הביניים הוא קיבל את המאמר הזה ביחד עם התעודה.העיף בו מבט קצר והניח אותו בצד. מענין אותי לדעת האם בגילאים האלה יש לזמן משמעות כמו לאדם מבוגר שמכיר על תלוש המשכורת שלו את ערך הזמן. היש בינכם יודע?

ritarita

New member
את לא זוכרת את עצמך?

בגיל הזה אין לזמן משמעות יש חברים יש אהבות יש משחקים יש יציאות בגיל הזה כל דבר ממלא את היום שלא נגמר הם (רובם) קמים ב-12 בצהרים..חוטפים חטיף ויוצאים וחוזרים בשלוש לפנות בוקר וחוזר חלילה הם שוכחים את עצמם בתוך ההתבגרות יש להם הרבה יותר מדי דברים בוערים וחשובים וכשמזכירים להם זמן, זה מלחיץ אותם הם מעדיפים לחשוב שהחיים נמשכים לנצח אבל הם מתחילים להבין שלא וזה משבר גיל ההתבגרות כפי שאני רואה אותו אז הם יודעים שהמושג קיים אבל הם מעדיפים לא לייחס לו משמעות

1מהרהרת

New member
דברי בשם עצמך...

בטח שלזמן יש משמעות בגיל שלנו!!!! בטיול השנתי שהיה לנו בתחילת השנה הקריאו לנו את השיר הזה, על המשמעות של כל פרק זמן. פחות משבועיים לאחר מכן, נהרגו שני חברים שלנו בפיגוע בעיר, ותשעה אחרים נפצעו, חלקם ניצלו במזל, עניין של שניות. אז אל תגידו שאין חשיבות לזמן במקום שבו החיים של בני הנוער הן פצצת זמן מהלכת. לדעתי ככל שלומדים את חשיבותו של הזמן מוקדם יותר כך לומדים איך לנצל כל רגע כדי לחיות את החיים בדרך הטובה ביותר, כל עוד אפשר. המהרהרת...

1מהרהרת

New member
ועוד משהו...

נניח שלא היינו חיים בארץ הזו, במצב הזה. נניח שלא היינו צריכים לפחד כל פעם כשאנחנו עולים על אוטובוס או יוצאים לבלות. נניח שלזמן- מהבחינה הזו, לא הייתה כזו משמעות גדולה. גם באופן כללי, החיים של כל אדם, גם ואולי במיוחד, של בני גילינו, סובבים סביב הזמן. לחכות לטלפון ממנו, להספיק להתכונן למבחן, לא לאחר לחברים, האנשים שסובבים אותנו רואים בנו בוגרים, כאלה שמסוגלים להתמודד עם לחצים ולכן, בעל כורחנו אנחנו נאלצים להתמודד עם המושג זמן. ועכשיו לשאלה ידועה ונדושה: למה לעזאזל סופרים ככה את הזמן? לא יכלו להחליט שדקה אחת זה 100 שניות ושעה אחת זה 100 דקות? לא יכלו להחליט שיש 10 חדשים בשנה ו10 ספרות בשעון? זה משגע אותי, למה זה כל כך מסובך? היה הרבה יותר קל לחשב זמן אם זה היה במספרים עגולים. אוף....

CHIPSET

New member
../images/Emo35.gifואיך עושים זאת ?

יש לך ספר הוראות ? או "המדריך השלם לחיים נכונים" מאת אלוהים אדירים ?

למעלה