זמן

זמן ../images/Emo6.gif

נראה לי שכבר שבוע רציתי להיכנס ולהגיב על הודעות שונות שנכתבו כאן ולא הספקתי. עכשיו הצלחתי סוף סוף לעשות זאת. איך הולך לכם עם הזמן שלכם?

לא הולך ../images/Emo3.gif

כמו שאני רואה את זה כרגע אני אמן בבזבוז זמן, ניהול הזמן שלי לקוי לחלוטין ואני מוצא את עצמי לפעמים נגנב מהעובדה שאני מבזבז זמן יקר על שטויות חסרות תועלת כתוצאה ממשמעת עצמית לקויה.

../images/Emo13.gif אוקיי, ומה היית רוצה לשנות?

אולי משהו קטן שהיית רוצה לשנות?

יש הרבה דברים ../images/Emo6.gif

1) ניצול זמן יעיל יותר ולא לבזבז אותו על שטויות כמו בטלה 2) לדחוף את עצמי קדימה כדי לנצל אותו לעבודה והרווחת כסף
3) לא לכעוס על עצמי ששוב שרפתי יום בבטלה 4) שיפור המשמעת העצמית שלי בחלק הזה די לקויה
. 5) יכולת שימוש בזמן כדי ליצור לעצמי שפע ועצמאות כלכלית, דירה, בגדים, אוכל, קונג פו וכו'
. בינתיים בכל אלה שרשומים מעלה די כשלתי
. כרגע רוב זמני הולך לקונג פו כי אחרת באמת הייתי משתגע משיעמום
, והשאר לרוב הולך לאלף ואחד דברים שחלקם חסרי תועלת. משום מה אני לא מצליח לנהל את הזמן שלי ביעילות למרות שיש לי בחירה חופשית. לפעמים זה נחמד אבל בשלב מסוים זה מציק. אני מרגיש שאין לי מספיק כח או מוטיבציה או שכנראה זה נובע מפחדים מסויימים כדי לדחוף את עצמי למטרה הזו
. אני יודע שזה יותר פשוט ממה שאני מדמיין.

יש לי אותו וקראתי אותו

כרגע זה נראה לי עומס יתר של מידע עלי לקחתי ממנו רק כמה דברים ממש קטנים, ודי היה לי קשה לקרוא את כל המאמר הרגשתי שאין לי כח.

ועוד הצעה

לקחת דבר אחד בלבד שאתה מקדיש לו יותר זמן ממה שהיית רוצה. למשל, טלויזיה/דיבור בטלפון/בהייה במחשב...או כל דבר אחר. אני לא יודעת מה. זה תלוי בך. לבחור את הדבר הזה ולנזות להקטין את משך הזמן שאתה שוהה בו. תגיד לי אם זה עזר

היי בועז. אני קוראת את מה שכתבת

ונדמה לי כאילו אני כתבתי את הדברים. גם אני מתכננת ורוצה לעשות המון דברים, להתקדם (אני אמנית ) להוציא מתוך חיי דברים מיותרים, אבל בסוף היום אני אומרת לעצמי " לאן ברחו השעות רציתי להספיק יותר. מישהו אמר לי שצריך לכתוב לכל יום את נמטלות החשובות לאותו יום וזה עושה את הכל יותר קל. אני חושבת שאנסה זאת.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אכן יש משהו בדברייך אצלי הדבר נעוץ עמוק בעבר, הכל טוב ויפה אבל כשזה מגיע לשלב שבו אני אמור לבצע משהו אני פשוט לא עושה אותו. אין לי כבר מושג אם זו דחיינות
או עצלנות, או פחד או שושנה ויוכבד
. אני מרגיש שנאבדתי איפשהו בגלגל הזמן ואני ממשיך להמציא לעצמי תירוצים לגבי למה אני לא עושה דברים שיקדמו אותי מאוד, וממשיך בשטויות שלי שבסוף יביאו עלי צרות בצרורות. יש שיפור מהותי לחלוטין מלפני כמה חודשים ואפילו לפני שנה אבל די מינורי לפחות גם זה משהו
.

ruthei

New member
תיאוירה לחוד ומעשים לחוד

אתה חותם את דבריך במילים: "הריפוי מתחיל בתוכך!".זו תמצית העניין. עליך לבדוק עד כמה אתה באמת רוצה לשנות, לצאת ממעגל "מריחת הזמן" שלך. כמה אתה מוכן "להקריב" לשם כך. מידת הרצון היא המפתח להצלחה. פעמים רבות אנו רוצים להגיע למשהו, אך איננו מוכנים להשקיע את האנרגיות והמאמצים הכרוכים לשם כך. כך לא נצליח לעולם להגיע למטרה שלנו. לכן אם אתה באמת רוצה (וחזק) - תוכל להתחיל בכך שבכל ערב תשב ותרשום לך את הדברים החשובים (בעיניך) שאתה מתכנן לבצע למחרת. אם תתחם אותם בזמנים מוגדרים - עדיף! (למשל, בין השעות ... אעשה....). ותנסה לפעול על פי התכנון שלך. בסוף היום עליך לבדוק מספר דברים: א. האם הצלחת לעמוד בכל התכנונים שלך? ב. מה לא הצלחת לבצע? למה? ג.האם מה שלא עשית נובע מתכנון לקוי של הזמן או מהסחת דעת של דברים אחרים או מאי רצון להתמודד....? תבדוק את עצמך ובהתאם לכך תקבע תכנון יום שמצד אחד יוביל אותך למטרות שלך, אך מצד שני לא יהיה רחוק מדי מבחינה מעשית לגביך. תכנון שתוכל במאמץ כלשהו להגשים אותו. וכך בהדרגה תוכל להעלות את הרף... מה דעתך לנסות? אשמח לשמוע. רותי א מאמנת אישית בכתיבה

זה חלק מהעניין

חלקים ממני בורחים מהתמודדות, חלקים ממני פוחדים, חלקים ממני התרגלו למצב הקיים, וחלקים אחרים מתמרמרים על העניין ורוצים לנוע קדימה.

למעלה