זמן של חלום

Psychopath1

New member
זמן של חלום

הרבה אומרים לי שחלום נמשך מקסימום 4 שניות. לא נשמע לי הגיוני חלק אומרים שזה עשירית שנייה .. אני שמעתי שחלום צלול יכול להיות מקסימום שעה. בכל אופן, כמה זמן אנחנו חולמים בלילה? והאם כל לילה אנחנו חולמים?

shachar183

New member
זמן של חלום-תשובה

כל לילה אנחנו חולמים, השינה מחולקת למחזורים של שעה וחצי שבתוך כל מחזור ישנם מספר שלבים, שלב החלימה הוא השלב האחרון וככל שאתה ישן יותר מחזורים(לדוגמה בלילה שאתה ישן 6 שעות היו לך למעשה 4 מחזורים) בלילה החלק ששלב השינה תופס מתוך השעה וחצי מתארך. במחזור הראשון אני יודע ששלב החלימה מתרחש בערך כ 10-20 דקות, הוא יכול להגיע לאחר מס' מחזורים(לא יודע כמה) לשעה וחצי! כלומר לתפוס את כל המחזור.

silverhawk

New member
נכון, רק תיקון קטן

זמן החלימה אכן מתארך ככל שהשינה מתארכת, אולם בהתייחסות לחלום ספציפי, הוא לא יימשך יותר מכרבע שעה. החלומות נעים בין שניות בודדות (ואף פחות) עד לכרבע שעות. עם זאת, יש לקחת בחשבון שהזמן בחלום הוא סובייקטיבי. כלומר, חלום של שניות עשוי להראות כשעות, וחלום של רבע שעה יכול 'להמשך' ימים.

shachar183

New member
בקשר לתיקון

הזמן בחלום נמשך ביחס ישיר לזמן במציאות, אולי זה יכול להיראות קצת יותר ארוך אבל לא צריך להגזים בזה..

silverhawk

New member
לא ממש

אני אישית חוויתי חלום שנמשך יום שלם בזמן חלום, ולא יותר מדקה-שתיים בזמן מציאות. אחד הדברים המבהימים בחלומות

oneman2

New member
../images/Emo2.gif

הופעת בניקוי ראש 3 פעמים?! סתם. היית בחלום של יום שלם?! איך מגיעים למצב כזה?

silverhawk

New member
זה פשוט.. קורה ../images/Emo13.gif

זה לא היה חלום צלול אלא חלום רגיל, אבל נהניתי ממנו מאוד. זו הייתה חווית הרפתקאות מפורטת ומדהימה.

למעלה