זמן? - הצילו!

maloren

New member
זמן? - הצילו!

נתחיל בדמעות. חודשיים וחצי התמודדתי עם המצב בלי להזיל דמעה. הכל היה בפנים. עד שנכנסתי עכשיו לפורום וראיתי את כולכם עצמאית מתרגשים. והקישור להודעה הראשונה שלי... עם הסל קל הסתדרנו וגם השיחרור עבר בקלות, אבל עכשיו... צריך עזרה. הרבה יותר קל בתיאוריה ולרד שעתיים שלוש לפגיה שהאחות לידך. בבית זה כבר סיפור אחר. אמחנו כבר ארבעה שעות ושתי האכלות בבית. ההאכלה הראשונה היתה זוועה. היא פשוט לא הצליחה לינוק דרך הפטמה (אוונט דרגה שתיים). בארוחה הראשונה היא בקושי הצליחה 30 סיסי ובארוחה השנייה הצליחה כבר 50, אבל ביב ממש קשה, לה ולנו. והיא לא עוצמת עין. כל חמש, עשר, חמש עשרה דקות היא מתחילה לבכות. אז היה חיתול מלוכלך אחד והיה בכי לארוחה אבל כל השאר- סיוט. לפעמים הידיים מרגיעות, אבל היא לא מוכנה לישון בעריסה בכלל. אז פעם רוית ופעם אני. כבר נסעתי בהיסטריה לסופרפארם כדי לקנות בקבוק אחר וחזרתי עם המשולב של אוונט שאנחנו לא מצליחים להבין איך מסובבים את הפיטמה לדרגות השונות. הקיצר, יש הבדל בין תיאוריה לפרקטיקה וזה ממש ממש קשה. תנו לי משהו להשתמש בו. אם מישהו יודע על הפטמה של המשולב של אוונט, משהו. נראה לי שהולך להיות קשה. ורק עכשיו בכלל שמעתי על הפיגוע...

אורן, קודם כל תירגע, קח אוויר

לגבי הפטמה של אוונט- יש עליה ספרות רומיות. כשאתה מכוון את הסיפרה 1 למעלה לכיוון הפה הזרימה היא האיטית ביותר, ו3 המהירה ביותר. מנסיוני הפטמה הזאת לא מתאימה להתחלה כי זורמת כמות גדולה מדי, אבל אולי לאיה זה כן יתאים. תנסו לא להתרגש יותר מדי מהבכי וחוסר המנוחה של איה- אתם כולכם עדיין בשלב ראשוני ביותר של הסתגלות ולמידה. מבטיחה לכם שתוך שבוע בערך אתם כבר תדעו לזהות כל בכי למה הוא שייך. מזל-טוב ובהצלחה.

טוב אורן אני אנסה לעזור עד כמה שאני

רק אוכל. לאט לאט, לנו אמרו להתחיל על 40 סיסי כל שעתיים ממש כמו בפגיה, ולאט לאט להגביר את הכמות ולהגדיל את השעות. אל תנסו לתת לה יותר מדי אוכל, שירה התרגלה דיי מהר לפיטמה של אוונט, לא נתנו לכם לימים הראשונים פטמות מהבית חולים? יש לנוק פיטמה מגומי שמומלצת להתחלה. אורן, אל תשכח שכמו שלכם קשה גם לה קשה, היא צריכה להסתגל, היא רוצה ידיים, תנו לה כמה שיותר, אם הייתם עושים לה קנגרו תעשו לה גם עכשיו. אם היא היתה רגילה לשכב בפגיה על הבטן, תשכיבו אותה על הבטן ביום כשאתם לידה. אני חייבת לצאת הביתה לשירה עכשיו, אני שולחת לך מסר עם הטלפון שלי, אתה מוזמן להתקשר אם אני יכולה לעזור בעוד משהו הימים הראשונים קשים, התינוקות לא באים עם ספר הדרכה, לאט לאט ובסבלנות ואל תשכח כמה חיכית לרגע הזה, אין כמו בבית.

maloren

New member
כמו תינוק

תעשו טובה, תסבירו לי כמו למפגר. אני לא מבין איך מסובבים את הפיטמה. אולי זה כל כך פשוט וטריויאלי שאני לא ראוה את זה... אבל אני לא מבין. יש את הספרות הרומיות, אבל אין שום קו התיחסות. לכיוון הפה- זה יכול להיות 1,2 או 3 באותה האכלה, תלוי בסיבוב הבקבוק. אני מכווה שאפשר להבין אותי, אבל אני פשוט לא מבין. אבל נראה לי שהיא התרגלה. בארוחה האחרונה היא כבר אכלה שישים והיא רוצה עוד. זה היה בבקבוק הכי פשוט מתוצרת הסופר פארם. נקווה שגם עם האוונט זה יהיה ככה. שבוע? אני אשתגע. כבר היה לה סדר יום. מה שכן הכלבה שלי מפגינה רגשות אמאיים לאללה. כל פעם שאיה בוכה היא רצה אליה. מה שאני לא מבין זה למה היא לא ישנה. היא כל הזמן על הידיים וכבר הצליחה לישון איזו שעה וחצי רצוף. אז הגידול און ליין ממשיך, הא?

המשולבת לא מתאימה

הוראות שימוש- יש ספרות רומיות. חור מס´ 1 הוא הכי צר וחור מס´ 3 הכי רחב (כלומר יוצאת דרכו הכי הרבה דייסה). אם מספר 1 יוצא מתחת לאף, סימן שהיא אוכלת בקצב איטי, מספר 2 מתחת לאף, היא אוכלת יותר מהר וכו´. איה אכלה בפגיה מחורים מאוד קטנים ולא מתאים לדעתי להעמיס עליה כבר פטמה משולבת שדרכה יוצא בבת אחת המון דיסה. אני התחלתי עם המשולבת רק כשהוספתי לפורמולה דייסה (קורנפלור, קלציגריס, סולת וכו´). יש לכם עוד זמן לזה. קצת סבלנות. תנו לה בינתיים כמויות קטנות כל שעתיים- שלוש. לאט לאט היא תגדיל את הכמויות. בהצלחה.

לא יודעת עד כמה זה עוזר, אבל

לאוונט יש פטמה למעבר איטי במיוחד, מס´ 1 (באמת לא תהיתם אם כל הבקבוקים החדשים שקונים באים עם פטמה 2, לאן נעלם מס´ 1?). זה קצת קשה להשיג אותה, אני ראיתי אותה רק במקום אחד במודיעין ולא יודעת אם כרגע מחזיקים אותה. היא מיועדת לפגים בשבועות הראשונים בבית. ענבל הסתדרה מייד עם ה-2 לכן לא הייתי צריכה, אבל אני יודעת שזה קיים. עם המשולבת עד היום אנחנו לא מסתדרים. היציאה של המטרנה היא מהירה מידי גם מה-1 ותמיד זה מסתובב והכל נוזל לצדדים. זה טוב רק לדייסות, וגם לזה אני משתמשת עם הפטמה מספר 4. אורן, השבועות הראשונים בבית מאד קשים ועל אחת כמה וכמה (אני מתארת לעצמי) לאחר שהות ארוכה בפגיה על כל המשתמע מכך. מילת המפתח היא סבלנות. קשה מאד, לא ישנים, כל הזמן מרגישים שאנחנו לא מסוגלים לספק לתינוק את מה שהוא צריך, אבל לאט לאט מסתגלים, לומדים אותם ובעוד כמה זמן תכירו את איה כ"כ טוב שכבר תזהו מה היא צריכה לפני שהיא בוכה. מגיע לכם מזל טוב-איה בבית!!! רחל

גם אנחנו השתמשנו בפיטמה הזו

= פיטמה של אוונט עם חור אחד למעבר איטי במיוחד. אנחנו השגנו אותה בניו-פארם.

תקפוץ לבית החולים ותבקש פטמות

המעבר הביתה הוא שוק לכולם - וכמובן הכי גדול לאיה, שלא ראתה שום דבר חוץ מבית החולים עד היום. כדאי לנסות להקטין למינימום את ההבדלים עבורה, ואחד ההבדלים הגדולים הוא כמובן בפטמה. אנחנו גם גילינו את זה מאוחר יותר (כשכבר הגענו הביתה) ולכן בני פשוט נסע לבית החולים וקיבל מהם כמה פטמות (בעיקרון אלו פטמות חד פעמיות אבל אפשר לחטא בסיר מים) שבהם השתמשנו בימים הראשונים. עוד דבר שעזר לנו לצרכי הרגעה היה מנשק (מנשא אינדיאני) שאפשר למיה לישון עלינו במשך כל שעות היום כמעט ומאוד הרגיע אותה. אפשר להתקשר לטלפון של היבואן (אם תרצה אני אשלח לך) והם מביאים הביתה עם שליח תוך יומיים (או שתבקש מתנה מסבא וסבתא או כל אותם אנשים שנורא רוצים להביא מתנה). ושוב מזל טוב

מיכל שמ

New member
אורן קודם כל מזל טוב ושנית..עצות

אצלי התאומות לא מוכנות עד היום (8.5 חודשים )להכניס את הפטמות של אוונט לפה , הן פשוט קשות ולא נעימות. מנסיון שלי , כדאי לנסות את הבקבוקים של ד"ר בראון יש להשיג ברב-קט או בסופר פארם. הפטמות שלהם מאוד רכות ונעימות להן למגע הפה. תראה, הכל נראה נורא מפחיד ביום הראשון אבל מהר מאוד ...מתרגלים! אני מתארת לעצמי שזה קצת מעצבן לשמוע את זה אבל ... גם לה הכל שונה , הסביבה,הרעשים ,הריחות ,האור והכל! אז תנו לה צ´אנס - אתם תרגעו ותתרגלו וכך גם היא. צברתם כח לפני ??? זה הזמן לגמור את המצבורים . חיזקו ואימצו!

לקחת נשימה ארוכה

אני מגיבה מאוחר אז אני מקווה שאתם "עדין שפויים" ההתחלה בבית שונה מההתחלה בבית החולים וצריך להתחיל להכיר אחד את השני אם אתה רוצה פטמות לפגים תיצור קשר (נדמה לי שאתה גר ליד פרדס חנה?) כל תינוק מסתדר עם פטמות שמתאימות לו והנקודה שצריך לבדוק מה מתאים כבר ענו לך לגבי הפיטמה המשולבת, הסיפרה 3 צריכה להיות מתחת לאף במשך כל האכלה (זו הזרימה הגבווהה ביותר) מנסיוני האישי לבן היה קשה בתחילת החיים" והוא כל הזמן רצה ידיים, זה התיש אותי אבל מנסיון זה עבר בשלב מסויים, הוא ממש לא יישן כמעט 3 חודשים ובזמני ערות נרגע רק בידיים, אל תקשיב לעצות תזרמו עם מה שמתאים לכם, תחזיקו את איה תחבקו אותה אנחנו הגדלנו לעשות ובן אפילו ישן איתנו כי הוא רצה להרגיש ולהריח אותנו. תראו איך אתם כהורים של איה תמצאו איתה את הדינמיקה שתתאים לכם. אל תתיאשו וכמו שאמרו לי " מי אמר שלהיות הורים זה קל" בהצלחה ושוב אם אתה רוצה פטמות נשארו לי כמה

אורן - מקווה שעוד תספיק לקרוא הערב.

לגבי ההסבר על הפטמות של אוונט קיבלת הסבר מצויין. מה שכן מנסיון לא לכל אחד קל להתרגל אליה. לפני 3 חודשיים ילדתי תאומים הם הגיעו הביתה במשקל 2000 ק"ג כל אחד. עמרי מעט יותר. לפני הלידה הצטיידתי בכמות ענקית של בקבוקי אוונט. בהאכלה ראשונה עמרי טרף את החלב ועלמה לא הצליחה . נלחצתי מאד וכיוון שלקחתי מעט פטמות מביה"ח השתמשתי בהן. אח"כ פתחתי את חבילות המתנה שמקבלים מביה"ח ומצאתי שם בקבוק של נוק עם פטמת לייטקס (החומה). עלמה התחילה לזלול (היא שוקלת כבר5.4 ק"ג). פטמת הלייטקס הרכה פשוט התאימה לעלמה הרבה יותר ,עד לא מזמן ניסיתי לשכנע אותה לאכול באוונט אבל ללא הצלחה. ו
עמרי נשאר עם מלאי אדיר של בקבוקים. ממליצה מכל הלב, תדווח מה קורה. לילה שקט

engel_j

New member
תשמע מניסיוני העכשוי../images/Emo24.gif

בפגיה יש להם פיטמות חד פעמיות לבקבוקים(אפשר להשתמש בהם מספר פעמיים) כך לך / בקש מהם מס´ פיטמות כאלו,הם יותר רכות ומתאימים לפג שהשתחרר זה מה שעשינו וזה עובד 10 . (לא מצאנו כאלו באף מקום !!) בהצלחה, ולא להלחץ !!!!

לנשום. לשתות מים.

מזלטובמזלטובמזלטוב..... תכל´ס: בביתנו אוונט לא זכו להצלחה, מה שכן הצליח היו הבקבוקים הסטנדרטיים של "לייף", כן, הכי פושטים. לדעתי האישית אוונט פשוט קשה מדי לתינוקות קטנים. לגבי הבכי (של כל הנוגעים בדבר): החיים של שלושתכם התהפכו היום טוטאלית. הכל חדש לאיה, הקולות והמראות והריחות והכל. היא בהלם מוחלט. צן לה כמה ימים להתרגל. מרוב בכי גם יערה התחילה לבכות אז שיהיה לכם לילה קל עד כמה שאפשר. אני מצטרפת להמלצה על המנשא. ועוד פעם מזל טוב.

מזל טוב מזל טוב מזל טוב

קצת ב DELAY אחרי כולם , אבל בהתרגשות לא פחות גדולה.....מזל טוב מזל טוב מזל טוב , קשה להעביר למילים את ההתרגשות. גם אצלינו הלילה הראשון היה קשה, אשחר המהם כל הלילה (איפה הביפ ביפ שאני רגיל אליו? ) אבל לדברים טובים מתרגלים מהר . גם אצלינו כיכב המנשא האינדיאני (קנגורו בהליכה ) . וכשאיה תגדל אל תשכח לספר לה שהיא היתה הפגית האון ליין הראשונה בישראל .ושוב ... אל תשכחו גם להנות מכל רגע.

binon

New member
אורן לא להילחץ

סליחה על האיחור אבל לא הייתי מחובר מרבית היום. תהיו רגועים ותנו גם לאיה להרגע. מה שאתם משדרים היא קולטת. אם תשדרו לחץ היא תילחץ ואם תפגינו ביטחון היא תרגע ותסתגל יותר מהר לחיים בבית. לגבי בקבוק, הבקבוקים של דוקטור בראון עם הווסת המפחית גזים היו הצלחה גדולה אצלנו וכיכבו עד גיל חצי שנה בערך. אוונט זה לתינוקות גדולים יותר. ושוב, המון הצלחה ואל תדאג. שבוע זה המון זמן. תוך יומיים שלושה איה תתרגל למקום החדש (הבית!!!) ויהיה הרבה יותר קל.

לאורן בקשר לאוונט

גם אנחנו לא הסתדרנו איתם .עומת הפיטמה של הבית חולים זה רחב מידי וקשה מידיי . אנחנו זנחנו את האוונט בצד וקנינו בקבוקים של פיור בשילב .. שמשמים אותנו עד היום . ולצורך העניין לדעתי הכי פשוטים הכי טובים . כמו הבקבוקים שמשתמשים בבית חולים עם פיטמה צרה סטנדרטית .. זה מתאים יותר לפה של הפגים . וכל ההמצאות של כל מיני שיכלולים נגד גזים זה פשוט מסובך את החיים ולא עוזר הכל יעבור לבד . וביכלל יקח טיפה זמן והיא תתרגל לסביבה החדשה .. לנו אומנם לא היתה בעיה ועמרי ממש היה רגוע לחלוטין אבל אני מבינה את המצוקה שלך ..אולי גם החום בימים אלו משפיע . בכל אופן מזל טוב לשיחרור ובהצלחה

shirar1

New member
אהלן אורן. איך עבר הלילה?

אם לא הולך עם האוונט, אפשר לנסות בקבוקים צרים כמו שיש בפגיות - מוכרים אותם בסופרפארמים. אין מה לעשות, לפעמים ההסתגלות למעבר אורכת הרבה זמן, אבל הסוף יהיה טוב. (בכיתה א´ היא שוב לא תרצה לשתות מבקבוק של אוונט). שיהיה יום נעים וקל!

אורן - לגבי השינה

1. אולי היא לא ישנה כי כואבת לה הבטן מגזים. יש איזו תרופה טבעית מעולה לגזים. שכחתי את השם שלה, אבל בפורום של הורים לילדים בטוח יוכלו לעזור לך. 2. דנה ישנה המון על הבטן שלי! אחרי האכלה הייתי משעינה אותה עלי לגרעפץ, ואח"כ גולשת לתנוחת שכיבה, וככה היא היתה נרדמת עלי. גם אני הספקתי בדרך הזו קצת לתפוס מנוחה. יתרון נוסף לשיטת השינה הזו, הוא בזווית בה הילדה שוכבת. הזווית הזו מצמצמת פליטות בצורה משמעותית (גם בפגיה היו משכיבים את דנה בזווית של 30 מעלות למניעת פליטות). פטנט נטסף ללינה: תכרכו מסביבה חיתול - משהו שיתחום אותה ויתן לה הרגשת ביטחון. פגים (יותר מכל תינוק אחר) מחפשים את התחושה הסגורה של הרחם. לפעמים הם פשוט נעלמים, גם בעריסות קטנות. זה קצת קשה בהתחלה, אבל תוך חודש אתם והיא תכנסו לשגרה. בהצלחה!!!

../images/Emo65.gifבקשר לתרופה הטבעית של הגזים

זה יכול להיות או קרמידס , שמנסיוני היא מעולה והצילה אותי ואת מאור, והתרופה השניה היא גליקול , שהיא עזרה מאוד לאופק שלי. וזה באמת נכון, אתם צריכים לתחום לה את העריסה ככה שגם כאשר הידיים שלה פרוסות לצדדים היא תרגיש שהיא נוגעת במשהו בדיוק כמו שהם מרגישים את דפנות הרחם, או לחילופין בפגיה , באינקובטור גם תוחמים אותם , ( לפחות ככה עשו למאור ). אז שיהיה המוך בהצלחה , קחו הרבה אויר , זה לא תהליך פשוט כל ההסתגלות הזו, ובאמת בעוד שבוע כבר תשכח מה היה קודם. אז יום טוב, ותנצלו כל דקה שינה אפשרית.

למעלה