זמן הנקה קצר

נסיון וטעיה

הכל עניין של זמן. היום ליעד בן 4 חודשים ולא תמיד אני יודעת לזהות את הבכי. מה שאני מציעה לך זה קודם כל להסתכל על השעון. אם עברו פחות משלוש שעות אז קרוב לוודאי שהוא עייף. בדרך כלל הבכי של עייפות זה דומה ליבבה. למרות שאצל ליעד זה מתחיל כיבבה ותוך שניות זה הופך לצרחות. בכל מקרה אני בדרך כלל הייתי שולפת כדי לבטל את האופציה של רעב, לפעמים הבכי הוא מתוך רצון להיות קרוב אליך. ספרי איך הולך אולי יש עוד דברים שעברנו ואפשר לחסוך ממך כאב לב ושאלות מיותרות.
 
זמן הנקה קצר

ביומיים האחרונים יובל (בת חודשיים) יונקת כל שעה - שעה וחצי, אבל כל פעם רק 3-4 דקות מצד אחד ולא רוצה יותר. קודם היא ינקה מכל צד 6-8 דקות ובכל ארוחה משני הצדדים (עם הפסקה בת כ- 10 דקות ביניהם). האם זה בסדר? אולי יש לזה הסבר הגיוני?
 
הגיוני

בזזזזז - זה נראה לי הגיוני ויובל שלך מכינה את הגוף שלך למשבר הגדילה. כך ליעד שלי עשה כשהיה בן חודשיים וקצת. זה זמן קשה כי את מרגישה שאת והוא מחוברים כל הזמן אבל זה עובר.
 
../images/Emo127.gif מה שעוד יכול להיות

שעם הגדילה , ההנקה נעשית יותר "יעילה", וצריך פחות זמן כדי לינוק אותה כמות. כשהבת שלי היתה בת כמה שבועות היא הייתה יונקת שעווווות... ארוחה היתה יכולה לקחת גם 40 דקות
וככל שגדלה הפכה להיות מקצוענית, והזמנים הפכו קצרים יותר ויותר.
 

batLaLeche

New member
אמא של פיצית צודקת ../images/Emo77.gif

בגיל חודשיים בערך ההנקה מתאזנת משתי בחינות: מצד אחד, ההיצע והביקוש כבר בדרך כלל מתייצבים ומתאזנים, כך שאצל האם נעלמת תחושת הגודש או המלאות. אמהות רבות נבהלות וחושבות אז בטעות, ש"אין להן יותר חלב", אבל מדובר פשוט ב"נורמליזציה" של ההנקה, שסוף סוף נכנסה לתלם. מצד שני, היונק שלנו נעשה כבר יונק ותיק, מנוסה ומיומן, ו"מחסל" במהירות את המנה שלו. לגבי "בכי מרעב": בעיקרון, בכי הוא סימן מאוחר מאוד לרעב. ההמלצות הן לשים לב לסימני רעב הרבה קודם: למשל, הבאת אגרוף לפה, תנועות עם הפה, סיבוב הראש כשנוגעים בפה או בלחי, קולות קטנים, וכל מיני איתותים אחרים שכל אמא לומדת במשך הזמן לזהות שאצל התינוק הפרטי שלה מסמנים שהוא כבר רעב. עוד עיקרון הוא, שתינוקות יונקים לעולם לא יאכלו "יותר מדי". אם הם מסכימים לינוק סימן שהם רעבים, ואם הם לא רוצים - הם יסרבו בלי שום בעיות או רגשי אשמה. לכן כדאי בכל מקרה להציע לינוק, שלא ייצא חס וחלילה שנרעיב בטעות את האפרוחון שלנו. מה שנקרא "ירצו - יאכלו, לא ירצו - לא יאכלו". ולא צריך לדאוג. לגבי "חלב עשיר בלקטוז" וכו' - באופן כללי לא צריך לדאוג לעניין הזה, אבל מי שדואגת, פשוט שתציע את הצד שממנו הוא ינק רק לפני זמן קצר - שוב. כך הוא יקבל את החלב היותר שמן. ואם עבר זמן מאז ההנקה האחרונה, אז בכל מקרה אין שום בעיה. אגב, במחקרים התברר, שככל שההנקות צפופות יותר כך תכולת השומן בחלב שהתינוק מקבל גבוהה יותר. ככה שתינוק שיונק לעתים תכופות מקבל חלב יותר שמן ועשיר בקלוריות. מקוה שזכרתי לענות על כל מה שעלה כאן, ואם שכחתי - תזכירו לי!
 
עודף חלב

קודם כל תודה רבה, וכן - ענית כמעט על כל השאלות. בינתיים עברו יומיים ונראה לי שההפרשים בין הנקה להנקה הולכים ומתארכים שוב. אני עוד לא ממש משוכנעת בזה אבל זו ההרגשה... קראתי באתר KELLYMOM על זרימת חלב מוגברתוההתנהגות של יובלי שלי התאימה בדיוק (הקאות, הרבה גזים, עזיבת השד מהר וכו') ועשיתי מה שהמליצו שם (בעיקר הנקה מצד אחד בכל ארוחה, ותנוחת הנקה "הפוכה" - שכמו שכתבתי לפני יום-יומיים בכסא נדנדה זה מאד נוח) - וזה נראה לי שעזר. השאלות שנשארו לי הן בעיקר לגבי העתיד - האם הפעולות האלה לא יפגעו ויגרמו לחוסר חלב? תודה מאד מאד צביה
 
תוספת והבהרה לשאלה

לפני כמה ימים מצאתי בפורום הפניה לאתר ובו כתבה על זרימת יתר וחלב מוגבר מעבר לצרכי התינוק, ומצאתי שם הרבה טיפים שעזרו לי לפתור בעיות שהיו בהנקה כמו הקאות, גזים, שד אחד מלא יותר מהשני וכו'. האם יתכן שהבעיה החדשה קשורה גם היא לעודף חלב? האם יתכן שהנקה הפוכה (כשיובל שוכבת גבוה יותר ממני - זה דוקא נוח בכסא נדנדה) תגרום למצב הפוך של מיעוט חלב? אודה לתשובה מהירה כי אנחנו סובלות...
 
למעלה