זמן איכות

זמן איכות

שלום לכולן, כיצד לדעתך "נקבע" זמן איכות עם הילדים? האם זה קשור למספר השעות שאנחנו איתם או לדעתכם זה שייך למה שעושים עם הילדים בזמן שנמצאים איתם? אצלי למשל, אני נמצאת עם הילדים משעות הצהריים (בערך 13.30) ועד הערב כשבעלי מגיע. בזמן הזה כמובן אני גם נאלצת לעשות עבודות בית שונות וגם הכנת שיעורים עם הילד וכדומה. אז אני בבית פיזית אבל רוב הזמן אני לא עושה איתם דברים. האם גם זה נחשב זמן איכות? תמיד יש לי רגשות-אשם ע"כ שאני לא עשיתי מספיק עבורם באותו היום.....

תּמר

New member
לדעתי, עצם העובדה שההורה נמצא

גם אם לא באותו חדר, וגם אם הוא עסוק בעבודות הבית - זה נותן ביטחון לילדים. כי תמיד יש להם אפשרות לפנות אליך כשהם צריכים אותך (אפשר להמשיל את זה לבנאדם שלא אוכל, אך גם לא רעב - כי יש לו אוכל בתיק, מה שנקרא - "פת בסלו". אם הפת לא היתה שם, הוא היה הרבה יותר רעב) והכנת שיעורים עם הילד היא זמן שאת מקדישה לו במיוחד. לעניות דעתי, את עושה בשבילם המון בעצם זה שאת נמצאת איתם.

irisgh

New member
זה נחשב 'זמן זמינות', וזה הכי טוב.

הרי אם ילד יפול ויבכה תתפני אליו, נכון? ואם יש להם שאלה לשאול, הם באים לשאול אותך, נכון? אז עזבי. תשמחי שהם מעסיקים את עצמם. הכי טוב זה להיות זמין כשהילדים צריכים (להבדיל מ'להפעיל' כשאנחנו צריכים).

תמרה

New member
להיות עם הילדים

זמן זמינות זה הכי נכון להיות איתם וזה מה שהילדים שלי צריכים.

לאה_מ

New member
נראה לי שאת המונח "זמן איכות"

המציאו אנשים שלא היה להם הרבה זמן עם הילדים, והם ניסו להתנחם ברעיון, שזמן מועט שקול לזמן רב אם הופכים אותו ל"איכותי" יותר. במבחן הנסיון האישי שלי המשוואה הזו אינה נכונה. זמן הוא זמן הוא זמן - זמן קצר הוא קצר וזמן ארוך הוא ארוך. אני חושבת, שעדיף לילדים שלי שאני אהיה איתם כל יום מהצהרים ולא נעשה שום דבר מיוחד, מאשר שאני אגיע בערב, ונעשה כל יום משהו מאד מיוחד. אז נכון שצריך לאזן בין הזמן עם הילדים לזמן לדברים אחרים, שלפעמים חשובים לנו מאד (עבודה, השקעה בזוגיות, השקעה בעצמי, חברים וכו'), אבל נראה לי שחשוב מאד להבין, ש(לשם הדוגמא בלבד) חצי שעה ביום עם הילדים היא מעט מאד זמן, אפילו עם באותה חצי שעה אנחנו עושים יחד, למשל, ניסויים בפיסיקה גרעינית. אני גיליתי גם (למגינת ליבי, משום שהיכולת שלי להגיע הביתה בצהריים לא תמשך זמן רב), שיש הבדל משמעותי בין הגעה הביתה ב-17:00 לבין הגעה הביתה ב-14:00. לא כי אנחנו עושים משהו חשוב בשעות האלה, אלא כי את הסיפורים מביה"ס ומהגן מתאים להם יותר "לשפוך" כשהם מגיעים, ואחר הצהרים הם כבר בדרך כלל בתוך עניינים אחרים שלהם, ופחות מספרים על היום. גם בטלפון זה לא ממש אותו הדבר. מבחינתי, עדיף שאני אגיע הביתה ב-14:00 ושסתם נהיה בבית (ואני אעסוק בענייני), מאשר שאגיע ב-18:00 ונלך להצגה. גם זמן "סתמי" שלנו יחד (כמו זמן בו אני עושה עבודות בית, או הם מכינים שיעורים - בעזרתי או בלעדיה - או שאני קוראת ספר) הוא זמן שבו אני זמינה עבורם. וזה חשוב מאד! אני חושבת שחשוב מאד שלא יהיו לך רגשות אשם בנושא הזה - נשמע לי שאת נמצאת עם הילדים הרבה זמן, את זמינה עבורם, ואני חושבת ששיחה על ענייני היום תוך קיפול כביסה היא לא פחות "איכותית" מאשר משחק קופסה משותף או בילוי בגינה הציבורית.

mishtal

New member
ועוד משהו קטן:

הפניות הרגשית שלנו מועברת אליהם באופן מאד חזק לדעתי. כלומר, בלי קשר למה עושים בזמן השהיה המשותפת, הילד צריך להרגיש את ההורה זמין. לצערי, בשל סיבות אישיות, ב-24 שעות האחרונות חוויתי מצב שבו לא יכולתי להתפנות לטל מבחינה נפשית. זה מבחינתי, מצב קשה מאד כי אז הנוכחות היא פיזית בלבד. אולם בכל מצב אחר, גם אם אין משחק או פעילות משותפת, אפשר "לשדר" מוכנות להקשיב ולהגיב.

ניתמר

New member
ואני שמחה לעדכן שגם סיוע בכביסה

הוא איכותי. השבוע ביאושי כי רב מול הררי הכביסה על החבל עלה על דעתי לבקש עזרה בהורדת הכביסה היבשה מבתי בת ה 4 והיא עשתה זאת בכזו התלהבות, ששאלתי את עצמי איך לא "השתמשתי" בה קודם.

תּמר

New member
זה החידוש שבעניין

אם תשתמשי בה כל יום, סביר להניח שזה יימאס לה במוקדם או במאוחר.

א י ו ש י

New member
לדעתי, שילוב של שניהם../images/Emo13.gif אבל

גם להקדיש זמן (מספר שעות כדברייך) וגם חשוב מה עושים. אם אני נוכחת בבית ומקפלת כביסה מה נהנה ממני הילד? חשוב ליצור זמן (לדעתי) שבו תהיה שיחה יזומה בין הורה לילד כמו איך היה בבית הספר/גן וכד... להקשיב לילד. לתת לו תשומת
להראות לו כמה שהוא חשוב. לעשות איתו באותה שעה או שעתיים כל מה שהוא רוצה (כמובן לא משהו מנוגד לקרונות אלא משחק, ציור וכו...) שעה שהיא רק של ההורה והילד עם הנאה הדדית. כמו שאמרתי נוכחות בבית כשהילד עושה משהו אחר זה לא זמן איכות , באותה מידה מישהו אחר יכול להיות בבית כגון מטפלת ועוד.

kashke

New member
הולכים לסופר, לקניות.יושבים בביתקפה

עם חברה או שתיים, כל מה שאת עושה, שאת יכולה לצרף אליך את הקטנה - זה זמן איכות.

צימעס

New member
חיים

כמו שאמרו לך - היא תהנה מכל דבר שאת עושה והאי אתך. פרופר זמן בו אני מרוכזת בתינוקת? זה רק בהשתוללויות למיניהן - "אמא-פארק".

למעלה