זמן אויר

Amitg

New member
זמן אויר

לפני שבוע ביום שישי ה 15.3.02 התפרסמה בעיתון "זמן תל- אביב" כתבה על עובד סלקום שאיבד את הכרתו כשעבד על אנטנה של החברה. בכתבה כתוב מספר פעמים "מד"א חילצו" מד"א ככה מד"א ככה... ע"פ השטח הכל טוב ויפה אבל מהתבוננות בתמונה אפשר לראות בבירור כי כבאים חילצו אותו (על זה שמפנה את הגב למצלמה אפשר לראות כי זאת חולצה של כיבוי והצלה) בשביל לא לצאת מטומטם וסתאם להאשים את העיתון בדבר שאני לא בטוח בו הלכתי ליומן של התחנה ואכן התברר לי שכן! צוותים של מכבי האש נכחו באותו אירוע שהיה ביום ראשון של אותו שבוע (ה 10.3.02) בסביבות השעה 11:00 בבוקר,באותו אירוע אפילו היה נוכחות יפה של כיבוי אש ובהם אביב 8 (רכב קצין), אביב 38 (המנוף בורנטו 42 מטר שלנו), וצוות אחד של רכב סטנרטי (אם אני לא טועה אביב 63) ובכן "זמן תל-אביב" מה קרה 3 רכבי כיבוי לא מספיקים לכם בשביל שתכתבו את האמת בדבר החילוץ?

תגובה לכעסך על אי דיוק בפירסום

ידידי הצעיר אין לך מה לכעוס על פירסומים מסוג זה כי האשמה היא בנו ידידי הצעיר הנוסחה היא פשוטה : עשית ודיווחת עשית, עשית ולא דיווחתה לא עשיתה, עד שלא נלמד כי יש למנות דוברים בכל איגוד ובכל שירות שיעביר את ההודעות לאמצעי התקשורת בזמן אמת לא נקבל את הקרדיט המגיע לנו , כי גורמי החירום הפועלים יחד איתנו דואגים להעביר אינפורמציה על פעילותם בלבד ולו גם מתעלמים מהעובדה שאנו מבצעים את הפעולה סוף מעשה במחשבה תחילה טפסר/מ גרשון זאוברמן דובר שירותי כבאות חיפה

גרשון צודק

עמית ידידי, גרשון צודק בכל מילה שהוא כתב. אני לא ידעתי אפילו על האירוע המדובר עד אשר לא קראתי עליו כרגע בפורום. חבל מאוד.

fireman

New member
לגרשון ולדובר

העניין שהדוברות במקומית ז"א בתחנות עצמן לוקה בחסר אין זה אומר שהעיתונות צריכה להקטין ראש, תסלחו לי על הביטוי אבל אהבל מי שכתב מד"א חילצו בעוד בתמונה מצולם כבאי ועוד יותר גרוע שעל החולצה שלו כתוב בצורה שאי אפשר לפספס "כיבוי אש" לדעתי אי אפשר לבוא לדוברות בתחנות בתלונות משום זאת פאדיחה עיתונאית לי זכור מקרה בולט של מיכלית שהובילה חומר מסוכן שהתהפכה בגהה אם אני זוכר נכון, בעמוד האמצע של ידיעות אחרונות פורסמה תמונת ענק! שבה מצולמים שני כבאים בחליפות חומ"ס שעל גבם כתוב בענק "כבאות והצלה" מה היה כתוב למטה בקטן? אנשי איכות הסביבה מטפלים בדליפה. איזה איכות הסביבה ואיזה נעלים, ילד בן 3 שיסתכל על התמונה יגיד שזה כבאים כך שלדעתי או שהעיתונים רוצים לצאת טמבלים או שהם לא יודעים ששרותי הכבאות מטפלים בחומרים מסוכנים ואז זאת כבר בעיה אחרת של הסברה אני חושב שאנחנו בתור חברי הפורום צריכים לפנות למערכת עיתון "זמן תל אביב" להעמיד אותם על טעותם ולדרוש מודעת תיקון, לדעתי אחרי 3/4 פעמים שזה יקרה הם כבר יתחילו להגדיל ראש גם אם הם לא יקבלו הודעות רשמיות מדוברי שרותי הכבאות ויפה שעה אחת קודם

ערן ידידי הצעיר

אתה בוודאי לא מתכוון לחלוק על נסיוננו שנרכש במשך שנים בתחום יחסי ציבור ודוברות , לידיעתך אם לא תדווח לעיתונאים לא תקבל שום קרדיט גם אם תתלונן על כך במערכת של כלי התקשורת , אם אתה מזכיר את האירוע של אותם כבאים עם חליפות החומ"ס וכתבו שמי שטיפל באירוע הם אנשי איכות הסביבה זה לא בכדי כי במקרה גם אני בתקופה זו שוחחתי גם עם העורך והכתב והערתי את תשומת ליבם על כך שאלה המצולמים הם כבאים ולא איכות הסביבה , ותשובתם הייתה חד משמעית את פרטי האירוע קבלנו מדובר איכות הסביבה , אם אין לכם דוברים ואינכם מודיעים לנו על פעילותכם אל תצפו שתקבלו את הקרדיט , כך זה עובד ובדיעבד אני כתבתי לך כאן בפורם כאשר אני נכנסתי לתפקידי כדובר חיפה אף כתב לא ידע כלל כי אנו מחלצים את הליכודים מתאונות דרכים הם חשבו כי פעולות מסוג זה נעשים על ידי המשטרה ומד"א, אין לך מושג כמה זה תיסכל את כבאי חיפה שעשו את פעולתם נאמנה ומי שקיבל את הקרדיט היו המשטרה ומד"א, ודגמאות כאלו אני יכול להביא למכביר, אישי הצעיר לא יעזור כלום יש צורך מיידי במינוי דוברים בשרותי כבאות גם באיגודים וגם במחלקות הכיבוי העירוניות ותראה תוך זמן קצר שינוי דרסתי אשר ישרת את האינטרסים של המערכת והכבאים בכלל , ובעיקרון התקשורת קשה איתה וקשה בלעדיה צריך להכיר אותה ולדעת לנצל אותה לצרכים שלנו כך זה עובד כאן ובכל העולם אני חייב לך עוד את החומר בנושא וכשתקרא את החומר תבין היטב שזאת הדרך הנכונה ,אגב היום הייתה כתבה בהארץ על הביגוד החדש והתדמית בכלל ואוזכר שם האירוע של אולמי וורסאי זאת אחת מהדוגמאות הבולטים על חוסר דוברות אני מכיר את הדוברת של פיקוד העורף והיא עצמה אמרה לי איך פקע"ר גנבו לנו את ההצגה ומשכו את השטיח מתחת לרגלנו , והדבר הראשון שאלה אותי למה אין דובר לשרותי כבאות ירושליים , להשתמע גרשון

fireman

New member
אינני חולק על ידיעותיך

אלא מציג את עמדתי בנושא... לדעתי זו מדיניות ראש בקיר של העיתונות ותסכים איתי שהתירוץ שאיכות הסביבה העבירה את פרטי האירוע לא צריכה להדביק לתמונה של כבאים (שבטוח מערכת העיתון צילמה ולא נשלחה ע"י איכות הסביבה) סטיקר של אנשי איכות הסביבה כי לדעתי זה נראה שהם מוציאים את עצמם טמבלים. אני מסכים איתך בהחלט שבכל איגוד צריך להיות דובר שידע לדווח ולעדכן במתרחש על כל אירוע בולט בתחומו. גרשון ידידי, אני בתור מתנדב לא יכול לשמש לצערי דובר של ראשות כבאות זו או אחרת וזה בהחלט לצערי וחבל מאוד, באותה צורה אינני יכול לפנות לקצין משמרת ולדרוש ממנו לדווח על אירוע לדובר הנציבות ולכן ידיי כבולות בעניין הזה. גרשון, כאן אני פונה אליך בשאלות: האם יש נוהל של דיווח לנציבות על אירועים? האם יש חובה לדווח על אירועים? אם אין נוהל כזה למה אנחנו בכלל מתלוננים? זה כאילו אנחנו שמים לעצמנו מקל בגלגלים

Amitg

New member
לאלה שכן מתכוונים להתלונן...

לעיתון "זמן תל-אביב" הנה הדרכים: פקס: 5632063 -03 דואר: ת.ד. 51127 ת"א דוא"ל: [email protected] ואגב לדעתי זה שילוב של חוסר בדוברות ויתר "ראש בקיר" כמו שערן אמר...

לאלה המתכוונים להיתלונן

אני בהחלט מציע למי שמעוניין לפנות למערכת "זמן תל אביב " וכאשר תיקבלו את תשובתם אנא פרסמו כאן בפורם אני אודה לכם מאוד שבת שלום ממני גרשון

תגובה לשאלותיך ערן

ערן בתפיסה של כולנו אכן יש לנו את הדיעה שהעיתונאים או העורכים אמורים להיות מאוזנים והוגנים לכתבות שהם מפרסמים אך בפועל זה אינו עובד כך לצערנו , ולכן אין כל ברירה למנות דוברים בכל שרות על מנת להעביר את הידיעות על הפעולות אותם אנו מבצעים, לגבי ההוראות בנושא הדוברות ,יש בהוראות מכ"ר פרק בנושא הדוברות המסמיך את מפקד השרות או יו"ר האיגוד לדברר את האיגוד או לחילופין יש בסמכותו של היו"ר או מפקד השרות למנות דובר , כיום קיימים רק למיטב ידיעתי 3 דוברים ודובר הנציבות , גם מפקד המשמרת אינו רשאי להעביר ידיעות לאמצעי התקשורת כי אין לו הרשאה לכך , ומה עוד שזה לא יהיה נכון לאפשר למפקדי המשמרות לשמש כדוברים צריך להיות אדם אחד אשר עוסק בנושא ומוכשר מקצועית כדובר ויחצן וכמובן מתוך המערך אשר מכיר את המערכת על בוריה . באשר לשאלתך על חובת הדיווח לנציבות כבאות והצלה או למכ"ר יש בהחלט הוראה בנושא הדיווח בדרגות סיכון 3-4 ויעיד על כך משה מוסקו שהנו מעודכן היטב בכל הודעה שאני מוציא בקובץ הביפרים לעיתונאים משה מקבל את ההודעה יחד עימם. לדאבוננו יש מפקדי שירותי הכבאות אשר אינם מבינים את המשמעות למינוי דוברים למרות שיזמנו בעבר הלא רחוק ימי עיון למפקדים על מנת להעלות את המודעות בנושא ,ואינני מבין מדוע עד היום הם לא הרימו את הכפפה הזאת ומתוך נימוקים השמורים עימם,והאמן לי ערן שניתן להכשיר קצינים וכבאים לתפקידי דוברים אך זה הכל תלוי במפקדים, אני חושב וגם בטוח בכך אם יוחלט ע"י המפקדים למנות בכל שירות דובר אפשר להכשירם תוך פרק זמן קצר כי יש את החומר הדרוש לצורך הדרכת דוברים ואני סמוך ובטוח כי משה מוסקו ואני יכולים להוביל את הנושא ולהביא גם אנשי מקצוע על מנת להעשיר את ההכשרות ולאחר מכן אתה תראה איך תדמיתנו יעלה בעיני הציבור וקברניטי המדינה. יו"ר ארגון הכבאים טפסר/מ משה סויסה עושה מאמצים לא קטנים על מנת להעלות את נושא יחסי הציבור במערך הכבאות ,כי הוא הבין את המשמעות החשובה בנושא אחרי אסון וורסאי, והאמן לי שזה ניתן רק קיים צורך בהחלטה בדרג המפקדים ,וכאן ואילך זה לא בשמיים לבצע זאת ,ואני אומר את הדברים מתוך נסיוני וידיעות שיש ברשותי כמי שמכיר את מערך הכבאות בארץ היטב והפעילועית הציבוריות שעסקתי בהן 25 שנה שבחלקם הצלחתי לשנות תפיסות אשר שינו לו במעט בקרב הכבאים והמפקדים כולל קובעי המדיניות אך זה עדיין לא מספיק וקיים צורך להמשיך ולשכנע ובעיקר את המערכת הפנימית שלנו שנידבך הדוברות ויחסי הציבור היום מכל זמן אחר חשובים מאוד ,ואני אצטט לך משפט של אחד מהמרצים בתחום יחסי ציבור ודוברות "גוף או ארגון כל שהוא אשר אינו יודע לשווק את עצמו עם הזמן נכחד" שבת שלום ידידי הצעיר ערן

למעלה