זליגת צבע בכביסה

evike

Well-known member
מנהל
שנים שאני משתמשת בדפי colour catcher שהמליצו לי פעם ואימצתי אותו, מוצר שלאחרונה מישהי בסופר אמרה שזו המצאת המאה. מאז, בלי פחד אני מערבבת כביסה לבנה וצבעונית, גם צבעים הכי רגישים כמו אדום, בורדו, שחור ועוד. הצבע תמיד על הדפים, לא על הבגדים.
השבוע קרה משהו מוזר. כיבסתי כמה מוצרים, ביניהם חולצה אדומה, מפה אוף ווייט, ווילון אמבטיה בצבעי לבן, אפור ושחור, כמובן עם הדף המונע העברת צבעים.
רק שבמקום שהצבע האדום יעבור לדף, (הבגדים לא נצבעו) הוא נשאר לבן, ווילון האמבטיה בחלקו נהיה אדמדם. יכול להיות שבווילון יש את החומר שיש בדף והוא זה שספג את הצבע? (אין לי את האריזה של הווילון כדי לברר עליו פרטים) תופעה ממש מוזרה. יש למישהו תובנות או ידע?
סופ"ש שקט ורגוע.

קבצים מצורפים

• 7290115480368.jpg
    7290115480368.jpg
    KB 30.5 · צפיות: 0

dudi4321

Active member
"לא מערבבים בשר עם חלב".
החולצה היתה צמודה לוילון והצבע נדד. כנראה שברוב הזמן הדף הפנטנטי היה רחוק. למה לקחת סיכון?
הכי קל בגדים עם צבע שדוהה במים, לכבס בנפרד, בדלי, בקערה, בכיור בודד.
ואין לי מושג מה הדף הזה.

evike

Well-known member
מנהל
מאז ומתמיד בגדים צבעוניים היו צמודים לבגדים אחרים, והצבע מעולם לא עבר אליהם. הדף הגאוני הזה מונע זאת, והצבע תמיד עובר אליו.
שאלתי, יותר נכון התעניינתי, ממה עשוי הבד של הווילון, שמשך אליו את הצבע. כולו. הדף נשאר נקי לחלוטין.

רשר

Well-known member
מנהל
מאז ומתמיד בגדים צבעוניים היו צמודים לבגדים אחרים, והצבע מעולם לא עבר אליהם. הדף הגאוני הזה מונע זאת, והצבע תמיד עובר אליו.
שאלתי, יותר נכון התעניינתי, ממה עשוי הבד של הווילון, שמשך אליו את הצבע. כולו. הדף נשאר נקי לחלוטין.
אולי הווילון עשוי מיריעת דף ספיגת צבע

למעלה