זלזול בתושב

בר1411

New member
זלזול בתושב

שמתי לב שאין תגובה מאף גורם מוסמך לדברים שכתבתי לגבי אפשרות סגירת גני הטרום חובה והחובה חבל מאוד שמנהלת מחלקת החינוך או לפחות משהו מוסמך לא נותן תגובה לעניין המאוד כאוב. עם האינו באים מהמגזר החילוני מזמן היו ממהרים לטפל בנושא ולא לסגור שום גן ואפילו היו מוצאים תקדימים למספר המועט של הילדים והסיבות לסגירת הגנים. חבל שהמזגר הדתי נדחק הצידה

תותח9

New member
האם פנית למנדי או לגלעד?

לא יודע אם הם יוכלו לעזור לך, אבל אפשר לנסות - אבל ייתכן שהפתרון נמצא "מעליהם" - במשרד החינוך

לוטם4

New member
סגירת גנים

צריך למיטב ידיעתי תקן מסוים שלפיו נפתח גם אם יש מעט ילדים משרד החינוך לא מאפשר פתיחה של גן גם בצורן שנה שעברה סגרו גן כי לא היו מספיק ילדים וכל שאר הגנים היו עם כמות של 30-35 ילדים תבדוק במשרד החינוך מה הנהלים .... לא בטוחה שאגף החינוך זה הכתובת

amitrom

New member
כשאין מספיק ילדים סוגרים או מאחדים גנים

כשאין מספיק ילדים סוגרים או מאחדים גנים וטוב שכך! הבעיה היא המאבק בין הממלכתי דתי, לממלכתי תורני ולתורני. את תוצאות המאבק הזה המועצה לא מוכנה לשלם וטוב שכך!

shavitmass

New member
גנים

עד כמה שידוע לי הנושא היה בטיפולו של איציק גלאם מול ראש המועצה. התרעתי בעבר שריבוי מוסדות חינוך דתים (ואני ממש לא מתנגד להם!) יצור מצב שעלול בסופו של דבר לפגוע בחינוך הממלכתי דתי. הביקורת הכבדה לה זכיתי בעבר (מנציגי המגזרים הדתים) נסבה בעיקר סביב הטענה שלא תהיה פגיעה בחינוך המלכתי דתי !! לצערי כנראה שהחשש שלי מתאמת -וחבל! 1. המועצה לא צריכה ולא יכולה , לממן גנים שכמות הילדים בהם קטנה. 2. ריבוי של זרמים בחינוך ( גם הממלכתי וגם בממלכתי דתי ) תמשיך לפגוע ביכולת המועצה לתת מענה טוב יותר לכלל הילדים. 3. מאז דיוני תקציב 2009 התרעתי כי המועצה חייבת לטפל טיפול שורש בנושא גני הילדים בדגש על גני טרום חובה (שניהולם יוצר גרעון של 400 אלש"ח בתקציב המועצה!). אני בטוח שימצא פתרון מהיר לגני הילדים ( זה אינטרס של יותר מידי אנשים פוליטים במערכת...) בברכה שביט מס - חבר מליאת המועצה סיעת אופק

מנגר1

New member
גנים-שביט

שביט מס היקר היה חבל מאוד שלא הופעת לישיבת המועצה שעסקה בין היתר בחינוך הדתי בקדימה (ידוע שזו לא היה באשמתך הייתי מדומני בחו"ל). עיקר הבעיה לעניות דעתי הייתה חוסר גמישות מצד המערכת ,קרי המועצה, למציאת פתרונות לחינוך הדתי תורני ממלכתי,ולא ריבוי זרמים כלשונך, כמאמר חז"ל "ככל שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות"- וזה נכון גם בציבור החילוני שלא ניחן באחדות יתרה מזו של הציבור הדתי. למרות זו אנו עדיין שוקדים על פתרונות יצירתיים שבעז"ה יביאו לאחדות ולפתרון הולם לחינוך ממלכתי דתי תורני בקדימה.

shavitmass

New member
חינוך דתי

שלום רב, אכן לצערי הייתי בחו"ל בישיבה האחרונה. כולי תקווה שאכן ימצא פתרון (הייתי בטוח לפני הנסיעה לחו"ל שאכן יש הסכמה!!). אשמח לסייע במידת הצורך שבוע טוב שביט

DGSY

New member
בר

כמו שהמצב הוא כרגע המועצה אינה משתמשת בשום אמצעי תקשורת אלקטרוני על מנת להגיב לטענות התושבים. (אומנם שביט מס מגיב ומשתתף בפורום באופן קבוע אולם זו היא יוזמה פרטית שלו, ולא אופרציה ממוסדת) לצערי איש במועצה כנראה אינו מבין את חשיבות התיקשורת והתקשור עם התושבים, בשנת 2010 בעזרת הכלים האלקטרונים או אחרים. לרוב המועצות המקומיות בסדרי הגודל של קדימה-צורן יש אתרי אינטרנט פעילים כמו גם פורומים כאלו ואחרים בהם מתבצעת התקשורת עם התושבים. בעבר היה ניסיון של ראש המועצה להגיב כאן בפורום אולם מכשזה הפך לזירת השמצות, התנצחיות ופגיעות אישיות גם נסיון זה נפסק. כולי תקווה שהמצב ישתנה ובמהרה (אם דרך אתר אינטרנט מסודר ואם דרך הפורום הזה) מכיוון שאכן לתושבים מגיע התייחסות ראויה לבעיות אותם הם מעלים. יום טוב עפר

AMITBN890

New member
אינטרנט ופורומים זה לא תחליף לניהול נכון

ולשם כך אין צורך בפורומים. קיימות תוכנות פשוטות שדרכן תושב יכול להעביר תלונה ולעקוב אחר התקדמות הטיפול בנושא. במקום להתבלבל ולדבר על שקיפות, כדאי להפעיל שיטות ניהול עכשוויות (ולא מי יודע מה מתקדמות) שהן גם זולות (כי חלק מהתהליך ממוכן) וגם יעילות, בכל נקודת זמן התושב יודע מי הגורם שמטפל בבעיה ומה סטטוס הבעיה. הזנת הבעיה נעשית דרך האינטרנט מעקב אחר הביצוע נעשה בתוכנה ייעודית (למשל Action Base) הצפת נתוני הסטאטוס נעשית ע"י ממשק חוזר לאתר. אם האתר נכתב בטכנולוגיה זמינה (למשל PHP ) עלות התחזוקה והפיתוח זניחות!! ראש מועצה לא צריך ויכול להתמודד בפורומים בהם המשתתפים ברובם עלומי שם!!!

DGSY

New member
עמית

אני לא מדבר על תחליף לניהול נכון (גם המושג הזה "ניהול נכון" במדינה שבה כולם מנהלים ושבה כולם תמיד יודעים איך צריך באמת לנהל אם רק היו נותנים להם הוא בעייתי בעיניי) אלא רק על כלים קיימים וזמינים כרגע עד אשר המועצה תתעשת ותמצא את הדרך לתקשר עם התושבים עפר

AMITBN890

New member
הבעיה זה לא הטכנולוגיה

נכון, לכולנו יש נטייה לתת עצות לאחרים אבל ישנה כבר תובנה ברורה שמה שקורה בכלל ברשויות המקומיות זה לא תקין. כולנו מדברים על האינטרנט, שקיפות ועוד סיסמאות. צריך להבין שהאינטרנט זאת טכנולוגיה אבל לא המהות. המהות היא שהתרבות האירגונית במועצה תשתנה, שהתושב יהיה במרכז וכפועל יוצא מכך הכל ישתנה. ישנם אין ספור אפליקציות לקליטת נתונים מהתושבים, בקרה על התקדמות הביצוע וכו' וכבר הוצע בעבר למועצה ליישם אחת מהן. אבל, אם האירגון לא רוצה להפעיל את האפליקציות האלו הן לו שוות אפילו שקל אחד. לכן הכל צריך להתחיל קודם כל משינוי תרבותי Top down.

ביקי1

New member
פעם היה אתר...

בעבר אייל אלבלק (כמעט בטוח שזה הוא) פתח אתר לתושבים באמצעות הממשק area (כתובתו היתה tzoran-shelanu.area.co.il) למי שזוכר.... אפילו אתה "חובבני" שמעדכנים בו בקביעות יכול להיות מספיק, כי כרגע אין פה כ"כ הרבה תושבים..! בקיצור - עוד פעם משהו מוכיח את עצמו: גם פה גולברי והמועצה לא יודעים להתקשר עם התושב, מה שבצורן לבד (אני מניח...) זה היה אחרת............

shavitmass

New member
תקשורת עם התושבים

פורום בלוטים - שמעדכן את התושבים במתרחש נוצר על ידי מספר תושבים במטרה ראשית לשמר על איכות הסביבה ואיכות החיים בישוב. הפורום ,להבדיל מהפורום בתפוז אינו מציג באופן מיידי את הפוסטים של הכותבים אלא הנ"ל עוברים סינון ומיון ומנהלי הפורום מעלים את הפוסטים במסורה. בהחלט פורום איכותי ! שגם מארגן אחת לשנה (בחודש פברואר) הפנינג ירוק במרחב הצפוני של הישוב - מי שלא היה חייב (בני המושבים לקחו חלק גם בארוע האחרון ועשו כרגיל עבודה מדהימה). לגבי חוסר התקשורת של המועצה עם התושבים, אין לי אלא להסכים עם כל שנאמר פה! ביקשתי מספר פעמים מגולברי לסיים את עבודת בניית אתר אינטרנט למועצה, שוחחתי עםהמנכ"ל, עם גלעד גולדמן ( מנהל אגף החינוך שקיבל את הנושא כפרויקט) אולם לצערי כלום לא זז. לפני כשנה פניתי גם לתנועה לאיכות השלטון על מנת שזו תלחץ על המועצה להקים אתר אינטרנט! התנועה הגישה תביעה נגד רשויות בצפון שלהן אין אתר איטרנט ( כמתחייב בחוק!!) ומסרה שהמועצות באזורינו הן הבאות בתור (חבל שזו הדרך!). עמית צודק ב-100%לגבי הטכנולוגיה! צריך לזכור שיש מלא אתרים מעולים לרשויות המקומיות כך שלא צריך להמציא את הגלגל כל פעם מחדש... מכיוון שלחברי המועצה אין תקציב של קשר עם הציבור (אין בכלל תקציב !) התקשורת של חברי המועצה בנויה על רצון אישי... בעבר הוצאנו בטאון אולם המימון שלו יוצא מכיסנו הפרטים ובגלל העלות שלו הספקנו להפיצו. הדרך היעילה ביותר הינה הפצת המידע דרך הפורומים ( תפוז, ובלוטים) שלהם יש השפעה גדולה מאוד על המתרחש במועצה. כל המידע שמועלה בפורום מועבר למועצה על ידי! ואני אמשיך להשתדל להביא תשובות בכל נושא. בברכה שביט מס-חבר מליאת המועצה סיעת אופק

AMITBN890

New member
חשוב לדייק

לא רק שהמגזר הדתי לא נחלש אלא שהוא מתחזק משמעותית בהשוואה למגזר החילוני.

אורגד 105

New member
לא צריך אינטרנט

יש בית כנסת יש קהילה יציבה . הילדים לא מסתובבים בלילות ברחובות , יש פעילות חבד , והמנהיגים כול בוקר באים להניח תפילין עם כולם , אפשר לסגור עניינים במקום, אז מי יכול להתחרות בשיטה הכי טובה של קהילה פעילה סדיר

shavitmass

New member
ישר כח

יישר כח לציבור הדתי. הטיפול בנוער מורכב , שינוי מתחייב הן בתמיכה בתנועות הנוער ובפעילותן והן במציאת פתרונות /עידוד ארגון פעילות לנוער בישוב. אני זוכר את רעננה בילדותי -גם שם לא היה מה לעשות בערבים! נדדנו להרצליה, כפ"ס ותל-אביב לשם פעילות בערבים. איש באמונתו יחיה. שביט

עדיקופר

New member
פניתי לאחרונה למועצה לאגף החינוך

וקיבלתי שירות מעולה. הייתה לי בעיה מסוימת לגבי שנת הלימודים שעברה הנושא טופל במהירות ובאדיבות וללא צורך להגיע למקום .

למעלה