זלזול בשואה

זלזול בשואה

אני בכיתה י"ב.. ואנו בהיסטוריה לומדים כעת את השואה. אני מזועזת מהתפיסה של חברי לכיתה כלפי הנושא.. פשוט מזועזעת!! הם לא לוקחים את זה ברצינות בכלל, ומתייחסים כאילו זה לא באמת קרה והכל היסטוריה שרחוקה מהם.. אני בתור אחת שעברה את המסע השיעורים נורא מעניינים אותי והתגובה של שאר הכיתה פשוט מכעיסה אותי, איך הם יכולים להתייחס לנושא כזה בצורה כזו מזלזלת... מישהי כתבה פה משפט שאני מסכימה איתו ב100% והוא " מי שלא זוכר את ההיסטוריה נועד לחיות אותה מחדש"---> אם ככה הנוער של היום מתייחס לשואה אז העתיד יהיה קשה..

טיפקסית

New member
אביבית שלום

קודם כל שמחה ששיתפת אותנו ברגשות שלך ואני חושבת שאם הייתי עומדת במקומך באותה סיטואציה זה היה מכעיס אותי כמוך אולי אףפילו יותר [כי אני נינה לנספי שואה ולכן קשה לי עם כל ביטוי זלזול כלפי השואה]. האם ניסית להביא להם דברים שנאמרו במהלך המסע? עדויות? אולי תמונות שצילמת שיכולות להמחיש להם את מה שארע? נסי לשתף אותם ברגשותייך כבני העם היהודי אני חושבת שעליהם להבין את שארע לעם שלהם תודה ששיתפת אותנו נ.ב אני כתבתי את המשפט כי מאז שהמדריך שלנו אמר לנו את זה במסע זה פשוט נחרט לי עמוק מאוד בפנים

מנסים אך לא כל כך מצליח..

מתוך כל הכיתה שלי יצאנו 4 בנות למסע. אנו מנסות להסביר לשאר הכיתה את גדולת הנושא של השואה אך אין ממש הבנה בעניין.. הם פשוט לפי דעתי לא קולטים איך זה יכול לקרות ולכן מתייחסים לזה בצורה כזו מזלזלת.. מה שמעצבן יותר זה שהמורה להיסטוריה לא ממש גורמת לנושא השואה להיות טרגי ונוראי כמו שהוא באמת, לפחות ככה אני חושבת מנק' המבט שלי לאחר המסע.. למשל היא מספרת שמחנות ההשמדה היו מורחקים מאזורי מגורים כדי שהסביבה לא תדע, אם היא היתה בפולין היא היתה אולי מבינה שהסביבה ידעה אך לרובה לא היה אכפת! אחרי הכל למשל מידאנק מוקף בבנייני מגורים..

L i T a L 1

New member
אממ

גם לדעתי זה נורא. אצלנו היה שונה ואני לומדת בכתה של הארסים שלא מתיחסים ברצינות לכלום אבל המורה פתח את הנושא בסרט הבריחה מסוביבור ובשיעורים הם ממש התענינו... אני חושבת שפשוט צריך לדעת ללמד את זה ואם מלמדים את זה כמו שצריך האנשים לומדים ומתיחסים לזה ברצינות. כמעט הכל קשור בגישה של המורה.

חחחח.... יש לכם מורה מ-ע-ו-ל-ה!!!

פשוט מורה שמלמדת את הדברים בצורה אובייקטיבית. מלמדת את העובדות שקרו, וככה מגרה אותכם להסיק את המסקנות בעצמכם. וזה שהאנשים בכיתה שלך פשוט הגיעו למסקנות שונות ממך, לא אומר שהם טפשים ולא קולטים. אני בטוחה שלמורה שלך יש רגשות בנושא השואה, אפילו רגשות יותר חזקים משלך, למרות שאני לא יודעת עד כמה הנושא הזה השפיע עלייך, אבל ככה זה הדור של המורים. וזה שהיא לא מביעה את דעותיה ורגשותיה בשיעור, אלא מלמדת פשוט את העובדות כמו שהן באמת, ולא "מעוותות" דרך נקודות מבט שונות ומשונות - זה אומר, לפי דעתי, שהיא באמת מורה טובה.

לא מסכימה..

זה לא שהמורה אומרת עובדות.. כבר אמרתי למשל היא אמרה שהמחנות הוקמו באזורים מורחקים, מה שכל אחד שעבר את המסע בפולין יודע כלא נכון! לסביבה פשוט לא היה אכפת ודוגמא מצוינת לכך היא מחנה מידאנק שמוקף בבנייני מגורים!! אני לא מתכוונת שאני רוצה שהיא תביע דעות ותשנה את העובדות אבל לפחות שתאמר עובדות נכונות!

הבתים האלה לא היו שם

הם נבנו הרבה אחרי המלחמה. בזמן המלחמה, כן, זה היה מרוחק מהיישוב. וחוץ מזה, גם אם יש כמה מחנות שהיו קרובים למקומות יישוב, רובם באמת היו מאוד מרוחקים. ודבר נוסף, גם אם לאנשים היה אכפת, אם הם היו אומרים משהו היו מכניסים אותם ישר למחנה ביחד עם כל האסירים והיהודים. מה הם יעשו? וגם אם לא היו הורגים אותם, אני לא מאשימה אתם. אני אתן לך דוגמא (אני עומדת לרשום עכשיו כמה דברים בגוף שני, אבל לא מתכוונת ספציפית אלייך אלא לרוב האנשים, בעיקר בגילנו): אכפת לך מהמצב הכלכלי בארץ? ברור שאכפת לך. כשאת שומעת על ילד שלא יכול ללכת לבי"ס כי הוא צריך לעבוד ולפרנס את עצמו, אז עצוב לך. את אומרת "צריך לעשות משהו!". אבל בפועל, מה את עושה? את הולכת ומתנדבת בארגונים העוזרים לנזקקים? את הולכת ומצטרפת לתנועה פוליטית כלשהי כדי לשנות את המצב בארץ? לא. יש אפילו סיכוי סביר שלא תלכי להצביע בבחירות הקורבות. (לא שבגרמניה הנאצית ניתנה אפילו האפשרות הזו...). כשאת שומעת בחדשות על כך וכך משפחות שנמצאות מתחת לקו העוני, את אומרת בלב "אוי ואבוי!" אבל אחרי כמה שניות את כבר לא חושבת על זה, כי הקריין עבר לאייטם הבא (ובגרמניה הנאצית, החשיפה לזה הייתה נמוכה ככל האפשר, וגם אם דברו על זה בתקשורת, זה היה לחיוב, ולא לשלילה, כמו שעושים פה בארץ בנוגע למצב הכלכלי). ככה זה אנשים. זה קורה לך מתחת לאף - ילדים חוזרים הביתה, ואין להם מה לאכול. וגם שם - נכון, קרה להם מתחת לאף, אולי הם אפילו אמרו "אוי ואבוי" בלב, אבל אחרי כמה דקות הם עברו לדברים אחרים שמעסיקים אותם. ואלה שזה באמת הפריע להם, ורצו לעשות משהו - המשטר לא אפשר להם את זה.

Pukipsey007

New member
../images/Emo41.gif במקור..

הנאצים תיכננו את המחנות כך שהם יהיו כמה שיותר רחוקים מאזורי מגורים
זה נכון. גם אותנו לימדו ככה והמורה שלנו מצויין. אושוויץ באמת ליד העיירה אושווינצ'ן אבל במקור הם לא רצו שתהיה קרבה לאזור מגורים..זה שכיום האזורים התפתחו וממש התקרבו למחנות לא אומר שכך זה היה אז. נראה לי. מדריכים

shklar1

New member
בקשר למאיידאנק >>

המחנה הוקם לצורך מילוי הבקשות הסדיסטיות של הנציב הנאצי שפוקד על איזור לובלין. את היהודים באיזור יכלו לשלוח למחנות אחרים שהיו יחסית קרובים אך מרוחקים מריכוזי אוכלוסיה, אך הנציג (שאינני זכור את שמו של הארור), רצה לפקח על העניינים מקרוב. מדובר במחנה יוצא דופן מבחינת המיקום שלו - הוא ממש צמוד לפאתי לובלין, בצורה מרתיחה. אפשר ממש לראות את הכביסה של הבתים שצמודים למחנה, זה מזעזע.

shklar1

New member
למיטב ידיעתי גם אז הבתים היו צמודים

עד כדי כך שהגדרות של המחנה הם מספר מטרים ספורים מגדרות בתי האזרחים. זה בלתי נתפוס... איך אפשר לחיות בעובדה ש-100 מטר ממך יש תאי גזים שנרצחים בהם כל יום אנשים. איך אפשר לחיות ולראות מהחלון אנשים ערומים נכנסים לחדר וכעבור כמה דקות יוצאים כגופות אחת על שניה על עגלה. איך אפשר לראות את העשן המיתמר מן הארובה הענקית בסוף המחנה.. איך אפשר
!|

..

חלק קטן מהבתים לא היו אז הרוב היו אז, והיו ממש במרחק מאות מטרים ספורים מהמחנה

המדריכה שלנו אמרה שלא

שהבתים האלו נבנו הרבה יותר מאוחר, ובתקופה ההיא המחנה היה יחסית מרוחק מאזור המגורים. מצד שני המדריכה שלנו הייתה לא משהו, אז... לכו תדעו...

shklar1

New member
אני מפנה אתכם אל מקור מצולם

תמונה אווירית מיוני 1942 חושפת בעצם את מה שהיה שם. האיזור עצמו היה איזור חקלאי (וכך נשאר ברובו כיום), האוכלוסיה דלילה אבל רואים בתים ליד המחנה, רואים איזושהיא התיישבות מחוץ לגדרות המחנה. סביר להניח שאוכלוסיה שהייתה שם הייתה חקלאית ולא היה בכוחם לעשות כלום... מי יודע.. אולי הם בעצמם תמכו ברצח. רק נזכיר שקומפלקס אושוויץ נמצא לערך 60 ק"מ מן קרקוב, אחת הערים הגדולות בפולין. מצורפת תמונה שצילמתי במרץ השנה, מתוך המחנה - רואים את הבתים מסביב. אני לא חושב שאז הם היו קיימים, אבל לבטח הייתה שם התיישבות. את התמונה האווירית של כל האיזור ניתן לראות ---> כאן

matanel1

New member
הקרבה של הבתים לבירקנאו פשוט מפחידה

היי אני חדש בפורום, חזרתי מפולין לפני מספר שבועות משלחת 257 19-26 אוקטובר תמונה מדהימה שנחרטה לי במוח הייתה בבירקנאו-שהיינו בכניסה למחנה על הכביש החיצוני עבר שם רוכב אופניים פולני,הוא נראה אדיש לגמרי,רכב לו להנאתו כאילו הוא בטיול בפארק. אני לא יודע אם זה היה אותו דבר גם אז אבל בבירקנאו מה שמפריד בין הבתים לכניסה למחנה זה כביש ושדה קטן. גם במיידנק-יש בתים ממש על הגדר של המחנה. ה"טראם" עובר ממש על הכביש הסמוך. מזעזע

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה, קודם כל ../images/Emo13.gif

שנית, זו באמת בעיה.. טוב שיש אנשים כמוך וכמו חברותייך שיודעים איך להתייחס לנושא.

חח.. כן..

יש משהו במה שאמרת - שבתקופת השואה באמת לא היו באזורים אלו מגורים.. יש בזה הרבה היגיון.. אבל זה לא רק זה אני לא יכולה להסביר לכם פשוט את ההרגשה שלי בשיעורי היסטוריה-- אני ממש מרגישה כאילו הזלזול עבר כל גבול.. באמת שואה זה לא נושא לצחוק ממש לא! וכנראה שלא כולם מבינים את זה..

למעלה