זלוטי

L m a o

New member
זלוטי

שלום- אני חובב מושבע של המלחין הפולני פרדריק שופן- וראיתי שיש שטר של 5000 זלוטי עם תמונה שלו- והייתי מעוניין להשיג אחד כזה בתור אחד שגם אוסף מטבעות. לשאלתי- כמה שווה זלוטי אחד? מצד אחד- לא הגיוני שהוא שווה הרבה בסדר גודל מערבי ויש שטר של 5000- אבל מצד שני לא יכול להיות שזלוטי אחד שווה קצת כמו בטורקיה והמחירים הולכים באלפים- כי יש שטרות של 10 זלוטי. תודה.

L m a o

New member
דרך אגב-

בקרוב יום השנה ה158 למותו של שופן. הרצתי פה חיפוש בנוגע לזלוטי וראיתי שבעבר הרחוק היו ויכוחים אם שופן נחשב צרפתי או פולני- אז רק רציתי לציין שמבחינה מוזיקלית הוא נחשב לפולני(הלחין יצירות פולניות בכמויות אדירות)- וגם מבחינה הסטורית- הוא דיבר פולנית עד יום מותו, החשיב את עצמו כפולני, כאב את כאב העם הפולני של המהפכה ורצה לחזור. הוא הלך לצרפת מסיבה אחת- יכל להתפתח שם מוזיקלית, והיו שם קרובים רחוקים של אביו- כך שיכל להרגיש שייך במידה מסויימת- למרות זאת- הוא החשיב את עצמו פולני, והרבה מיצירותיו הלא פולניות(לא מזורקות\פולונזים\קרקוויאק משקפות את הגעגועים שלו לפולין- וגם בהן הכניס אלמנטים עממיים.

Apellai

New member
לטעמי שופן היה "פולני כורסה". בפועל היה נטוע

חזק בתרבות הצרפתית אבל לבו היה שייך מרחוק לפולין וזה גרם לו סבל ההולם את המסורת הרומנטית. מה שלא גורע כהוא זה מייחודו כווירטואוז וכמלחין

L m a o

New member
לא מדוייק.

שופן ידע צרפתית והיו לו שם שורשים- אבל הוא היה הרבה יותר פולני ממלחינים אחרים, כדוגמת שרוונקה. והמסורת הרומנטית לא הייתה דוגלת בסבל- אלא הייתה דוגלת בהלחנה ע"פ רגש ומצבי רוח. יחודו כווירטואוז- לא ממש, היו הרבה כמוהו, ייחודו חוץ מהלחנתו היה בנגינתו- שקטה מאוד- אך נסערת ויפהפיה.

מדריך1

New member
שופן

לבו של שופן קבור בכנסית הצלב הקדוש, ברחוב nowy swiat בורשא. גופו קבורבבית העלמין פר לשז בפאריס,צרפת. מענינית המקבילה של שופן והמשורר היהודי ר' יהודה הלוי שכתב- ,ליבי במזרח ואני בפאתי מערב".

L m a o

New member
יו!

הייתי קונה את זה, אבל לא מזמן קניתי את מכלול יצירותיו- והמשלוח מאירופה לארץ נורא יקר
אבל הייתי קונה וממסגר

בזמנו היו לי כמה שטרות פולנים ישנים

מביקור הורי בפולין עוד לפני 89. ייתכן ואמצע שם. אם יהיה לי יותר מאחד, אשמח לתת חינם אין כסף...

למעלה