זלודקס=טומוקסיפן?

נאן

New member
זלודקס=טומוקסיפן?

שלום לך. מה ההבדל בין שתי התרופות הללו? חיפשתי מידע יותר ממה שהרופאים מספרים לי. זלודקס אני מקבלת בזריקה 3.6מג וטומוקסיפן מתחילים עוד מעט. יותר חיפשתי האם יש להם תופעות לואי? אני יודעת למה אני מקבלת אותם. אבל ברוב המקומות כתוב שזה אותה תרופה. תודה מראש

נאן

New member
שכחתי לשאול...

שוב אני. מה מותר לקחת בשביל להקל ? יש משהו אלטרנטיבי?

קובי כ

New member
שלום לנאן

להלן תשובתי עבורך: אילו אינן אותן תרופות. אני מציין עבורך בקצרה עבור כל אחת מהתרופות בנפרד. ZOLADEX תרופה זאת מכילה את החומר בשם goserelin והיא ניתנת בהזרקה לטיפול בסרטן השד הרגיש לאסטרוגן וכן במספר נוסף של סרטנים אחרים. תרופה זאת עובדת בדומה להורמון הנקרא LHRH. והיא מורידה/ מפחיתה ייצור אסטרוגן למינימום, כך שהיא יעילה בטיפול בסרטן שד אשר רגיש לאסטרוגן. ת"ל נפוצות: גלי חום, כאבי ראש, עצירות, ירידה בחשק המיני. בנוסף עלולים להופיע שינויים במצב הרוח. תופעות לוואי אלו שעחות בעיקר בתחילת הטיפול. בנוסף יש תופעות לוואי נוספות עליהן את מוזמנת לקרוא בעלון לצרכן משום שלא ניתן לפרט את כולן. לגבי TAMOXIFEN תרופה זאת נוגדת את פעולת אסטרוגן ברמת התא. כלומר נצמדת לקולטן של אסטרוגן אך איננה מפעילה את הקולטן ובכך גורמת למוות של תא סרטני הרגיש לאסטרוגן. תרופה זאת בדרך כלל נסבלת היטב. היא ניתנת בכדורים דרך הפה. ת"ל: גלי חום, עלייה במשקל, כאבי ראש, שינויים במחזור החודשי, פריחה, הפרשות מהנרתיק. אלו הן תופעות הלוואי השכיחות, ושוב אציין שלא כל תופעות הלוואי מתרחשות בכל חולה. מקווה שעזרתי בהצלחה בטיפול חזקי ואמצי

נאן

New member
לקובי תודה../images/Emo141.gif

קובי קודם כל תודה. אני ששיכת למקצוע זרקתי בטעות אחרי הזריקה את התוית. ולא מצאתי פה במחשב חומר על שני התרופות רק באופן כללי. פחות מ24 שעות מאז הזריקה ויש לי גלי בחילה איומים עם הקאות. ומחנק כמו חום בצואר ובפנים. זה בא והולך. נלחצתי למען האמת וכאבים בכל הגוף. אחרי הזריקה חוץ מכאב מקומי.המשכתי לעבוד רגיל. למחרת בבוקר.... אז תודה. נאנוש

למעלה