זלדה

זלדה

כתבה שיר בו היא מתארת את רצפת ביתה עם רצפות עקומות. מישהו מכיר? איפה אני יכולה למוצאו?

השיר נקרא

"הבית הישן".
טירמי- למדנו אותו בקורס של לילי רתוק, לא?

tiramisu1

New member
לא זכור לי שלמדנו זלדה כלל אצל לילי

ובטח ששיר עם רצפות עקומות לא זכור לי. אבל אולי אני טועה אני טועה. למדנו אסתר ראב, אולי את מתבלבלת איתה ?

גם אם לא למדתם, זהו (חלק מ) השיר

.......שם, מעבר לבית,באופק,חיים את חייהם האילמיםההרים הנישפים, העוטיםאת סודם בצעיף אפור,ומתחת לרצפת הביתחי את חייו הטמיריםאת חייו המיוחדים,העפר,וכל מה שטמון בתוכו-זרעים, שורשים, מעינות........חיים באר מדבר על כך שכל דבר שבעיניים נורמאליות נראה שלילי, אצל זלדה הוא חיובי, וכך גם הריצוף בכניסה לביתה, המסתיר בתוכו פוטנציאל של צמיחה וחיוּת.

אוי, נורא ואיום, אנסה שוב

....... שם, מעבר לבית, באופק, חיים את חייהם האילמים ההרים הנישפים, העוטים את סודם בצעיף אפור, ומתחת לרצפת הבית חי את חייו הטמירים את חייו המיוחדים, העפר, וכל מה שטמון בתוכו- זרעים, שורשים, מעינות... .....

מוגג

New member
אגב, אהוד מנור

בשיר "אנשים זרים בבית" או צריך לשמור על הבית שלי" שואל: מי ישן במיטתי בבית הישן מי זורק את השמיכה ורועד מקור? מי צועק שם במקומי תדליקו את האור רץ יחף במסדרון לא זוכר את המרצפת הקופצת? איזה ילד מתחמם בחורף במדבר מזמזם לו שוב ושוב את אותו השיר? איזה סבא מחייך עכשיו מתוך הקיר מחכה איתי לראות ולשמוע איך עוברת הרכבת? צריך לסגור את התריסים של החלון אחר הצהרים שהשמש לא תשרוף את הכורסה ולהסיט בעדינות את הוילון תמיד בשתי ידיים ולראות אם הפינולה מכוסה צריך לשמור על הבית שלי.

עכשיו נזכרתי-

זה אכן היה אצל לילי, אבל בקורס אחר שלקחתי איתה (תאמין או לא - חזרתי על אותה טעות פעמיים!) על שירה רליגיוזית.

למעלה