זלביה-עזרה-בהול

• פותח הנושא suco
  • פורסם בתאריך

suco

New member
זלביה-עזרה-בהול

לכל המומחים,הכנתי את מתכון זלביה-סופגניות של חיים כהןאבל הם ספגו הרבה שמן בזמן הטיגון, האם יש מתכון מנצח שנוסה???? תודה

מוצרלה

New member
suco

אין שום מתכון לזלביה לא רווית שמן. הזלביה חייבת להיטגן בשמן עמוק, אין דרך אחרת. מה שכן, צריך להקפיד שהשמן יהיה חם מאד לפני שמכניסים את הזלביה פנימה, זה מונע במקצת את ספיגת השמן אליה.

זלביה לא אמורה לספוג את השמן

המתכון שלי הוא מים קמח שמרים סוכר ומלח בצק רך מאד לישה בידיים רטובות. לא מכירה את המתכון של חיים כהן

suco

New member
זלביה -אמא של מוגלי

אפשר לקבל את המתכון שלך????????

סופגניה דיאטטית../images/Emo9.gif../images/Emo6.gif(זלביה)

שמה קמח נגיד 1/2 ק'ג עם כף שמרים יבשים כפית מלח שתי כפות סוכר מוסיפה מים חמימים בערך 2 כוסות לאט לאט תוך כדי לישה(אני לשה ביד) נותנת לבצק לנוח איזה 3 פעמים ולשה עם ידיים רטובות.(כערת מים ליד כערת הבצק. כשהבצק תופח ויש לו בועות אז הוא מוכן, מטגנת בשמן עמוק וחם, אי אפשר לאמר שזה מאד דיאטטי,אבל לא סופג שמן כמו סופגניה. אותו הדבר אני עושה ספינג' רק הצורה שונה, ועל הספינג' שמה דבש או סוכר.

מוצרלה

New member
אמאל'ה, איך יכול להיות???

זלביה, אם תרצי או לא, סופגת שמן.לא ראיתי משהו אחר. אלא אם כן את מכינה אותה כמו מלוואח (ככה חמותי מכינה) ואז מטגנים את זה עם מעט מרגרינה ולא שמן.

suco

New member
תודה ושאלה נוספת

האם הבצק צריך להיות נוזלי? התכוונת שצריך לתת לבצק לתפוח שלוש פעמים?

לא נוזלי אבל רך מאד

הספינג' יותר נוזלי אגב יותר קל להכין ספינג', תקחי בידיים רטובות חתיכת בצק קטנה , תעשי בה חור עם האגודל ולשמן העמוק . לא צריך להתעסק עם הצורה של הפיתה. אני חושבת שבגלל החור זה סופג פחות שמן. אני נותנת לבצק לנוח ואז הו יותר חלק, בינתיים כמובן הוא גם תופח. אותו בצק זה גם הקובנה (נכון מוצי?)

מוצי

אי אפשר להגיד לא סופג לגמרי אבל השכבה החיצונית המטוגנת מאד דקה. המתכון שלך כמו שלי? אני עושה אותם קטנים,סבתא שלי עושה אותם כמו פיתה בגודל של מחבת.באמת של סבתא שלי יותר שמנים.

מוצרלה

New member
אז זה מה שהתפלאתי שאצלך הוא לא

סופג, כי הוא כן. המתכון שלי? קשה לי לתת כמויות אבל אני עושה ככה. שמה קמח לפי הכמות שאני רוצה,נגיד 1/2 ק',ואז מתחילה להוסיף מים פושרים לאט לאט ותוך כדי ערבוב טוב(כדי לשבור את הגושים) כשמגיע לדרגת סמיכות דלילה, מפסיקה עם המים ומוסיפה קצת סוכר ומעט שמרים, ואז עובדת עם שתי ידים שטופות, פשוט מכניסה את שתי הידים לבלילה, אוספת בצק ועם היד השניה משפשפת את הבלילה כדי למעוך את שאר הגושים שנשארו, עד שהבצק חלק, ורק אז מוסיפה את המלח. מכסה, ומניחה לתפיחה, כשאני רואה שתפח, מערבבת שוב. ומתחילה לטגן. לא נותנת עוד תפיחות. חמותי, עושה את הבצק ממש בצקי, ואז יוצרת כדורים, מתפיחה, לשה שוב, פותחת כל כדור מורחת במרגרינה, מגלגלת כמו רולדה, מסובבת לשבלול, מתפיחה שוב. ואז פותחת עם היד או מערוך, במחבת היא שמה מעט מרגרינה ומטגנת, יוצא לה כמו פיתה וטעים, אבל זה לא נראה כמו זלבייה אמיתית

מוצרלה

New member
שכחתי.......

כדי לטגן את הזלביה שאני עושה, אני שופכת עם מצקת לתוך השמן, ואז יוצאים כמו לחמניות קטנות.

ספיגת שמן בטיגון עמוק

תלויה, בין השאר, בעובי מה שמטגנים. צ'יפס דק (כמו של הבורגרים למיניהם) יספוג יותר שמן מצ'יפס עבה, לדוגמא. לפי אותו הגיון זלביה תספוג יותר שמן מספינג'. עוד גורם שמשפיע על ספיגת השמן הוא טמפרטורת השמן. כשהוא חם מאוד, הבצק כאילו "נסגר" מהר מאוד לאחר המגע עם השמן, והתוצאה היא ספיגת שמן נמוכה יותר. שמן חם מדי יגרום לכך שמה שמטגנים יישרף מבחוץ ולא יתבשל מבפנים. ככה על רגל אחת. ומוצי - איפה את?????????????

מוצי! משוש חיי, לא רואים אותך בצ'ט!

אני צריכה אספקה דחוף! לא של וורודים - שלך...
ונורא הולם אותך הבלונד, אבל אני הייתי מוותרת על הכובע - שוליים רחבים מדי.

מוצרלה

New member
בענין הכובע

כל הבלונדיניות האחרות בחרו את היפים, במיוחד הבלונדינית R66, זאת לקחה את הכובע עם הרשת. בענין הצ'ט זה כבר סיפור אחר. חחחחחחחחחחחחחח אני אבוא,אני אבוא

אז זהו שהזלביה דקה

ולכן אפשר לטגן בשמן חם מאד , וגם עושים אותה בידיים עם מים ולא עם קמח שנוטה להשרף בשמן חם מאד.ככה שאין בעיה לטגן בשמן חם מה שמונע את ספיגת השמן.

למעלה