זכר או נקבה?

זכר או נקבה?

שלום. היתה לי כלבה והיא נפטרה. אני שוקל לאמץ כלב/כלבה למלא את החסר. יש אנשים שטוענים שכלבה קלה יותר לגידול ויש איתה פחות בעיות מאשר עם כלב זכר. האם הם צודקים? מה הנכון מה לקחת? זכר או נקבה?

lilithmm

New member
תשובות../images/Emo107.gif

בעקרון, נקבות הרבה יותר רגועות מזכרים. העובדה שכ-70% מכלל הנשיכות כלב אדם מתבצעות ע"י כלבים זכרים לא מסורסים ממחישה את העובדה יפה. ד.א. כלב מסורס הרבה יותר קל לאחזקה מכלב לא מסורס. בכל מקרה נקבות יותר נוחות, ומי שאמר לך כך צדק. כמובן שאם תחליטי לאמץ כלבה תצתרכי לבחון את אופיה ולא להסתמך על העובדה שהיא נקבה. כמובן שיש גם זכרים מאוד נוחים ונחמדים. אם את מעוניינת לאמץ מעמותה, יש לי רשימה של כלבים מאוד מעניינים גזעיים ומעורבים, בדגש על כלבה מאוד נחמדה, שכל הרצון שלה בחיים מסתכם במתן חום ואהבה לבני אדם בסביבתה. מדובר בכלבה מבוגרת מגזע קייסהאונד, מחונכת ונוחה, שמחכה כבר כמה חודשים במכלאה שמישהו יאמץ אותה. אם את מעוניינת לקבל עליה פרטים נוספים או על כלבים אחרים (יש כמעט מכל הגזעים), פני אלי במסרים. כמובן שקל יותר להתמודד עם כלב בן שנה+, שלא צריך להרגיל אותו לצרכים ושלא ילעס את הריהוט שלנו. בנוסף, אשמח לייעץ בכל עניין שקשור לכלבים במסרים.

kees

New member
מאיפה האמירה הזו שנקבות יותר רגועות

מזכרים? דווקא כל הנקבות שאני גידלתי היו הרבה יותר היפר אקטיביות מהזכר. גם היום הנקבה שיש לי שהיא מעל 10 שנים עדיין יותר היפרית מהזכר (הוא צעיר ממנה ב3 שנים) אין לעשות הכללות יש לבדוק כל כלב/ה עפ"י אופיו שלו היתה לי גורה שלא הרסה כלום בבית ולעומת זאת כלבה בוגרת שלא הפסיקה להרוס - ושוב ההכללות אינן במקומן

lilithmm

New member
את כנראה סובלת מקריאה סלקטיבית

תקראי שוב מה שכתבתי לגבי 70% מנשיכות כלב אדם, וגם את בחינת כל כלב לגופו.

be_roo

New member
לא מדובר בהכלות אלא בסטטיסטיקה

והמקרים הפרטניים שסוטים מהנתון המספרי, הם אלה שאינם רלוונטים. לכל סטטיסטיקה יש את הסטיות שלה, והתעסקות עם מקרים פרטיים אינה מוכיחה דבר.

bilbolim

New member
עוד בקשר לנקבות...

נקבות שמתי לב יותר נוטות לביישנות מאשר זכרים אבל זה לא סטטיסטית אלא לפי מה שאני ראיתי. נקבות עושות הרבה פיפי בקצת מקומות זה אומר שהן יסתפקו בטיול קצת יותר. וזכר אם אתה לא מסרס אותו הוא יהיה פחות ממושמע כל פעם שתהיה נקבה באיזור. אבל האמת שלא ממש מרגישים בהבדלים... ולא הייתי שוללת זכרים, לי יש שני זכרים ניפלאים חמודים ושובבים.

למעלה