תרגילי זרימה אינם טכניקות לחימה
אלא משהו שיכול להוביל לטכניקות לחימה, ויכול שלא. אני שמח שאת נהנית מלימודייך - אני רק יכול להעיד, מנסיון של כ-10 שנים כעוזר מדריך ומדריך, שרוב הנשים שלימדתי נהנו מתרגילי זרימה וסבלו מתרגילי לחימה. למען הדיוק יש לומר (שוב - מנסיוני האישי) שאחרי שנשים תרגלו טאי-צ´י במשך שנה או יותר, הן התחילו להבין למה משמשים תרגילים כמו פושינג-הנדס ודומה לו. עדין לא ממש נהנות מתרגול זה, ולא עושות אותו "עם כל הלב" כמו הגברים, עד שעוברות עוד כמה שנים. התרגיל הקשה ביותר הוא פושינג-הנדס של שתי ידים, בו צריך להניח את כף-היד על החזה של בן/בת-הזוג; הענין הוא לא הדחיפה, אלא הצורך "להרגיש" את בן/בת-הזוג, כאשר "להרגיש" דומה מאוד ושונה לגמרי מ"למשש". יש לי תלמידות/ים מגילאים שונים, רקעים שונים, מצבים משפחתיים שונים ומצבים רפואיים שונים. אני לא רואה טעם לקחת אשה בת 50, עם דיסק פרוץ בגב ושני נכדים, ןלתת לה לתרגל פושינג-הנדס עם בחור שאתמול השתחרר מגולני;באותה המידה אני לא רואה טעם לתת לגבר בן 50, עם דיסק פרוץ בגב ושני נכדים, לעשות פושינג הנדס עם עלמת-חן בת 18. בשני המקרים - לשניהם זה לא יתאים, את שניהם זה יביך, ובמקום ללמוד הם יתעסקו באי-הנוחות שלהם מכל המצב. מיותר.