זכרונות

ozone

New member
זכרונות

אני לא יודע למה נזכרתי בזה עכשיו - אבל אחד הזכרונות הראשונים שלי (ואולי אפילו הראשון) הוא מגיל 3 בערך. ראיתי את דודה שלי מיניקה את הבת שלה,ופתאום הבזיקה בי השאלה האלמותית - "אמא,איך באים תינוקות?",פניתי לאימי.אמא שלי ודודתי החליפו חיוכים,ואמי ענתה לי :"קונים אותם בחנות". מיד עלתה בראשי תמונה של תינוקות בעריסות המונחים בחלון ראווה של חנות בני-ברקית ממוצעת,והתמונה נראיתה לי הגיונית להפליא. "אולי אתה רוצה שאני אקנה לך אחות?"... הסיפור הוא,כמובן,אותנטי לגמרי,ולמרות שמאז הסיפור הזה חלפו הרבה (מאוד) שנים,נדמה לי שהורים שלי לא החמיצו הזדמנות אחת להעניק לי מידע מוטעה (דיסאינפורמציה,אם אתם מתעקשים),וכנראה בכך,טבעו בי חוסר אמון כמעט אוטומטי כלפי כל פיסת מידע שהם מסרו לי. אמנם,בוודאי שאני לא יכול להגיד שזה מה שגרם לי לכפור באלוהי העברים, אבל בכל זאת - מעניין מה היה ד"ר פרויד אומר על זה? וחשוב יותר - מה אתם אומרים על זה? -ערב טוב לכולם - עוז-

אז איך באמת ?

אני מניחה שבוודאי ביררת מאז את התשובה לשאלה : איך באים תינוקות לעולם? "..... האופן בו בחרה אמך להסביר לך על העניין אינו נראה תמוה לי במידה רבה. גם בעולם החילוני, בו ההתייחסות למין הינה הרבה יותר פתוחה ומשוחררת - תביא שאלה כזו מפיו של ילד בן שלוש לגיחוך ולמבוכה קלילה... מעניין אותי מה תהיה תשובתך כהורה בסיטואציה בה תישאל אתה ע"י בנך/בתך על העניין... זוהי אנקדוטה משעשעת שרובנו עברנו, אני משערת..אולי בוואריאציה שונה מעט..

אחר

New member
מה שמזכיר לי...

כשהייתי ילד הלכתי עם אמא שלי לגן חיות ואז שאלתי אותה איך חיות יולדות. מילא אנשים, הם מתחתנים ואז נולדים להם ילדים, אבל חיות הרי לא מתחתנות... אני לא זוכר בדיוק מה היא גמגמה שם, אני רק זוכר שהרגשתי שאני פשוט לא מצליח להבין את זה...

gilad_no

New member
למה נמנעים מלדבר על זה?

אוקיי, הבנתי, יש איסור על אוננות. אבל יש איסור על הסברה?

בבקשה

המלמד בחיידר מתחיל את השיעור: "היום נלמד איך נברא אדם הראשון" "רגע, רגע, המורה" קורא אחד התלמידים "אולי נלמד איך נברא האדם השלישי?" >אתאיסט מודה שזה נגנב מאתר אחר<

ועוד אחד...

ילד חרדי אחד פונה לאמו: "נכון שאלוהים נותן לנו בגד ללבוש ומזון לאכול?" "כן, ילדי, ועל זה אנו מודים לו" "ונכון שילדים מביאה החסידה?" "כן" עונה האם במבוכה. "אז למה אנחנו מחזיקים את אבא?"

adam222

New member
ועל אותו משקל.... <משגל>

סתם עוד כותרת פרובקטיבית.... "אמא" "האיש הזה שאוכל פה בשבת בחן אותי בלימודים וכשלא ידעתי הוא הרביץ לי"

מטאור38

New member
חינוך מיני בשקל

א-אז חינוך מיני זה לא משהוא שאפי´ בבתים חילונים נעשה כראוי ב-על השאלה "אולי אתה רוצה שאני אקנה לך אחות ?"היית צרך לענות אפשר לקנות גם אמא? ג-לפרויד יהיה יותר מה לומר על זה שהזיכרון הראשון שלך קשור בדודה שמיניקה את הבת שלה. ד-אתה האמת מה אומרים על זה? ה-מישהוא באמת יכול להגיד לי איך באים תינוקות לעולם? ואל תנסו לעבוד עלי אה? ו-מה דעתכם על ב´ אה? ז-אין(בגלל בני ילד רע שנזף בי) >מטאור בוכה-נגנב לי המה שמו? סופית<

מטאור38

New member
תדה, אבל

נכון יש לי דסלקציה(עם תעודות) אבל הדין שלי בסדר גמור ואי שמח להשתמש בו שוב >מטאור מודה לכם על הדיון המעמיק<

מטאור38

New member
דה?

אלו אנשים לא כולם מבינים ידייש אז תרגמו.. תרגמו.. >למטאור נמאס לא להבין.<

אצלנו המלמד היה אומר...

לא תגנוב = אסור לגנוב ולהגיד שמצאת. ביידיש זה נשמע יותר טוב: לא תגנוב = מ´טאָר נישט גנבענען און זאָגן אַז מ´האָט געטראָפן. >יש לי סיפור לספר לכם על הימים האחרונים של הדוסיות שלי אבל זה בהמשך<

avidadon

New member
איך המלמד שלי הסביר תוספות "בעייתי"

זה היה משהו בבבא קמא... לא זוכר בדיוק.. כתוב שם "שור שעלה על הפרה", והמלמד, שלא רצה על הראש שאלות של: "למה? כמה? איך?" וכו´, ניצל את החולמנות של התלמידים למבזק קצרצר של מוסר : ככה זה אצל בהיימעס (בהמות), הם מתרבים על ידי זה שהם עולים ודורסים אחד את השני.. מה שאין כן אצלינו בני האדם שנבראנו בצלם.." לא נראה לי שכולם הפנימו, אבל שמתי לב שהרבה מחאו מחאה נמרצת על ההסבר הבלתי מובן בעליל שהמלמד נתן..

זכרויות, שופרות ושאר דימויים פאליים

אחד הזכרונות החזקים ביותר שלי מהתקופה "ההיא", הוא דווקא מגיל ההתבגרות המינית. התעוררות של דחף שלא היכרתי ובעוצמה מטורפת, אוננות אינטנסיבית, רגשות אשמה אין-סופיים ותחושה שמשהו אצלי לא בסדר, ושזה רק אצלי ככה, ולא אצל אף אחד אחר. וגם כמיהה עמוקה לדמות נשית, לחיבוק, לאהבה, לזיון מטורף, ובאיזשהו מקום גם תחושה מתעוררת שמשהו בהתנכרות לצרכים הכי טבעיים שלנו מעוות, מעוות, מעוות... אבל האם רק נדמה לי, שגם אצלנו כאן בפורום, הכל כל כך מהוגן, ושכמה מהחוויות הכי דומיננטית של המעבר לחיים חילוניים מטוטא אצל מתחת לשטיח?

למעלה