זכרונות מהעבר......

maof

New member
זכרונות מהעבר......

זיכרונות העבר עולים במחשבתי......... ניזכר אני בימים שנסעתי לטייל עם הילדים שלי ניזכר אני בסודות שהם היו מספרים לי ניזכר אני בכל הדברים שעברנו יחד ........ אני חושב לעצמי ....איך היינו רוצים שיהיו היחסים שלנו עם הילדים
אם אדם מסוים היה שואל אותי ....... איך היחסים שלך עם הילדים?? (בעבר) הייתי עונה אנחנו חברים אני ניזכר שבן שלי (שהיה בגיל 17)בא אלי יום אחד ושואל אותי איך "לעבוד" על ההורים של חברה שלו אני ניזכר בימים שהבת שלי שאלה אותי איך להתמודד עם חברה כן היו לנו "סודות שלנו" שלאמא היה אסור לדעת אני יכול לומר שבאותו הרגע הלב קפץ משמחה והתמלא אושר האגו שלי גם היה בשמים .....הילדים שלי חברים שלי כן לחברים טובים מספרים הכול הרבה אחרים יגידו פיקשוש.... אתה אבא שלהם תשמור על הסמכות
איך באמת היינו רוצים לראות את הילדים שלנו
אני לא חושב שטעיתי בדרך שלי.... כן נכון אני אבא שלהם .....בזמן הנכון ובמקום הנכון אבל אני חבר שלהם שיודע להקשיב .....יודע להבין..... יודע לחוש את האדרנלין בדם.... לא שכחתי את מה שאני הרגשתי בגיל שלהם, אני חבר שלהם גם היום אני מקווה שאני יהיה עוד פעם חבר טוב שלהם. מעוף

גם בגיל ההתבגרות

היה אבא שלי החבר הכי קרוב שלי. הזכרת לי נשכחות.. איך היינו שומרים סודות בנינו אני אבא שלי ואחי ורק אנחנו היינו שם. עד היום אבי הוא האיש האדם הנפש האישיות והדמות המרכזית בחיי. החבר הכי קרוב שלי שאני משתפת והוא משתף אותי אפילו בחיי הזוגיות . מיעץ תומך עוזר מקשיב מתלבט יחד ואנו חווים עדין את מה שתמיד היה גם בילדות. אולי קצת שונה אולי קצת יותר בוגר ורציני .אבל זה עדין הכי הכי בעולם! ועם הילדים שלי עדין קטנים. זה כבר מבצבץ ולא מהיום. השיתוף האהבות הקטנות האלה הבשלות הבגרות ההתנסות. ואפילו דברים ילדים אחרים פוחדים לספר לאבא או אמא אחרת. הם מספרים כי לימדתי אותם שאם הם טועים אני כאן להסביר ואני לא אכעס שהם טעו כי מותר לטעות. מקווה שעוד יהיו ימים כאלה ולאורך כל הדרך. מאוד מחמיא לי שהם מרגישים נוחות וקירבה לשתף אותי.

maof

New member
הימים האלו יחזרו../images/Emo57.gif

אני יודע שהם יחזרו
מעוף

ספיישיל

New member
קוראים לזה:"ניראות".

יש את זה/אין את זה במערכת יחסים עם בן זוג. יש את זה/אין את זה במערכת יחסים של ילדים עם הוריהם. כשהורה קרוב נפשית ופיזית לרחשי ילדיו. ילד יכול להרגיש נוח, בטוח ומספיק קרוב לספר להורה שלו כל אשר על ליבו. כי הוא (הילד) מרגיש ב"מציאות הקשר" עם ההורה מספיק קרוב שלבטיו ומצוקותיו לגיטימיות וחשובות להורה לסייע לו בתמיכה. יש הורים שנימצאים.אך אינם ניראים לילדיהם כדמויות שאפשר לפנות אליהם כשיש בעיה. במילה אחת:זכית!

חבל שאינך מפרגן לך די....

למה? למה? אנו ההורים המודרנים, המתקדמים, המפוקחים, המשתדלים לא יודעים לפרגן לעצמנו כהורים מדוע להשוות את ההצלחות שלנו ביחס להורינו כלפי ילדינו ומשווים למערכת חברית אני גאה לומר שאני כאמא אני פתוחה, קשובה, תומכת, ומעניקה לילדיי מגובה העיניים וילדיי רואים בי אמא שניתן ונוח לשתף לחשוף ולהתייעץ איתה כן הצלחתי לעשות מה שהוריי לא הצליחו כן הישגתי רמת פתיחות וביטחון מה שחברי ילדיי הישיגו כן אפשרתי לילדיי דרך הפתיחות והבגרות שלי לחוות ולהבין את גילם מה שהורי היו רחוקים להבין ולהפתח בפניי אני לא חברה שלהם אני אמא קולית, מבינה צעירה ברוחה ובנפשה
שמבינה ראש הצעירים יחד עם זאת יודעת להשאר הדמות הבוגרת ומורת הדרך

maof

New member
סליחה אילנה........../images/Emo39.gif

אבל באמת לא בדיוק הבנתי. מעוף

כשתגדל תבין ...

אתה יודע מתוך ההכרות בינינו אני רואה כמה גדלת והתפתחת גם ההבנה הזו תגיע עם הזמן אני רק אומרת האסימונים יורדים בדרך סתם אין לי חשק להתפלסף עכשיו סלח לי לא הבנת? זה כבר לא חשוב הבא בתור......

maof

New member
ת'אמת שזה.......

בדיוק מה שאמא שלי אומרת.... רק לא יודע מתי זה יקרה
מעוף

N D R

New member
אני רוצה

לצטט: "אולי לפתוח את הדלת או משהו דומה, אולי לחשוב שוב ושוב על אותם סימנים שאומרים שלא אבד כלום." (מעוף 13/10/05 )

d a n i e l s 5

New member
מעוף...

אני מאמינה גדולה ב"אפקט הבומרנג". ומכך, אני מאמינה שאתה תהיה עוד פעם אבא/חבר, אתה רק צריך לפתוח צוהר בחלון בכדי לאפשר לאפקט להתבצע. ולשאלתך... אני גם מאמינה שאנחנו כהורים חובה עלינו להיות חברים אבל ביחד עם זאת לשמור על "הסמכות ההורית" סמכות שכולנו צריכים למען האיזון שלנו ושלהם . אני קודם אמא ואחר כך חברה .

maof

New member
הצוהר כבר ניפתח לפני שבוע....

ואני מיתכוון להפוך אותו לדלת רחבה
מעוף

ואני אומרת פתיחות מקרבת פתיחות

ואתה ביכולת הריגשית, בהסתכלות המרחבית, תדע לפתוח את דלת ליבך ולפזר את תבונתך ואהבתך שיש לא מעט בך ושום אדם ושום דבר לא יצליח לעמוד בפניו ואליהם בקלות תגיע ...אהבה מביאה אהבה

maof

New member
וואלה אילנה ../images/Emo13.gif

סוף ....סוף.....הבנתי
אהבה מביאה אהבה.....ודברים שיוצאים מהלב נכנסים ללב מעוף

למעוף

אני מאמינה באיזון בחיים בכלל ועם הילדים בפרט מנסה לשמור על איזון בין להיות האמא שלהם לחברה מינון נכון הוא חשוב 80 אחוז מהזמן אמא ו 20 אחוז חברה גמני לפני כשבועיים לאחר שיחת פון מבני בן ה 16 כשהבנתי שהוא בתיכון בשיעור חופשי ואני בזמן פנוי קרוב אליו נסעתי לתיכון והוא התגנב מפרצה בגדר אספתי אותו ברכב ונמלטנו לקניון הקרוב לשעה גנובה.... בטוחה ששעה זו לא הוא ולא אני נשכח יותר טוב מהטפות מוסר..... כשיש פעמים כאלו קל יותר לשחק אמא...... בשאר הזמן

א ש לי

New member
כמה שאת צודקת

תמיד אמא אין חברות. תמיד חברה אין האמא. הרבה הורים מחפשים להיות הורים קולים גיזעיים לפעמים אפילו מתאמצים להיות צעירים ברוח:) ולא יודעים הרבה שילדים זקוקים להורים לאבא ואמא. אז את הקוליות לשמור לחבר'ה:) והמינון של השטויות שאנחנו מסוגלים לעשות יחד איתם שיהיו פחותים מההורה המנווט שלנו.

maof

New member
יעני........../images/Emo13.gif

עזרת לו להבריז מבית ספר
מעוף

למעלה