זכרונות ילדות

זכרונות ילדות

הקבוצות שקמות בפייסבוק בערים וישובים בארץ נוסטלגיה מדהימה.רק שמצחיק אותי שכל נושא שעולה מתחיל במשפט:מי זוכר/ת...מה עם השנים הזכרון של ילדות כל כך נמחק?

זהובנית

New member
ענין של זמן לדעתי

זוכרים את ... :) אתר חבר'ה?
גם הוא סחף אחריו רבים
היו מפגשים והיה נחמד
הרבה לא נשאר ממנו
לדעתי,, גם זה יגווע
חושבת שמה שהיה נחמד וכיף אז
לא קושר לאורך זמן מחדש אנשים

וחבל שכך, באתר ''חברה'' יצא לי ליצור קשר

טלפוני לאחר התכתבות עם 2 חברות ילדות שלי, השבוע נזכרתי באחת ושלחתי לה הודעה שאשמח לדבר איתה בטלפון בזמנה הפנוי, עברו כבר כמה ימים ולא קיבלתי צלצול טלפון ממנה, כל כך חבל, ממש בא לי לחלוק זכרונות מהעבר עם אנשים שקשורים .

riki yot levi

New member
הנוסטלגיה בפייסבוק לא הגיע אלי...

אבל היכתה בהחלט באישי...
הוא קורא עד מתלהב... ובעיקר עושה אוסף של מי שהכיר - אז...
בלי קשר לנוסטלגיה הפורצת... יש לי מספר
חברות ילדות מהשכונה ומבית הספר... מעט מידי בכדי ליצר
משהו כמו מפגש.
במפגשים שהייתי איתו... אפשר היה לבחון את ההתרגשות
שאוחזת בחבורה 'מזדקנת' שנפגשת כמעט בכל עשור. את שנת
ה-60 לא חגגו משום מה...
אבל יש בינהם המון קשר בפייסבוק... וכך מגיע מידע...
יודעים לשלוח מזל טוב על נישואי הבן/בת... לקבל אינפורמציה...
וכן... גם להגיע לנחום אבלים... מה לעשות?

יש התלהבות

כשנפגשים עם אנשים מהעבר.חלקם זה לרגע אחרים לקשר מתמשך..האם את מרגישה נדחקת הצידה כשהוא בהתלהבות עם עברו?

riki yot levi

New member
בקיץ משוגע / מטורף... פסיכי...

לגמרי...
בתחילת יולי אותה שנה... ערכו הילדים שלנו מסיבת יובל לאבא שלהם...
מסיבת הפתעה מהסוג שרק מעטים אם בכלל זוכים לה...
ליד הצריף שלו... שולחנות עמוסות בבשר כבש ובקר... יינות מיקב בוטיק
שם... 300 מוזמנים בערך יותר מ-400 באו...
מחזה שקשה לתאר. והכל בהפתעה...
עשרות חברים וחברות שלו עסקו בהקמת האירוע הזה... שאני הייתי
איך לקרא לזה? איך מכנים מפגש בין האקס/ית שממש... אבל ממש לא דיברו במשך 10 שנים במדוייק...???
המסיבה החלה ביום שלישי בשבוע... איש לא יכול היה להתחייב לאן זה הולך מכאן... אם בכלל. לפנות בוקר של יום רביעי... לפני שנכנסו למיטה שלו שבצריף... יכולנו כל אחד לעצמו לסמן וי... אין לדעת מה ואיך ההתרגשות ברמות מסחררות... אני שומעת את בכורתי מיללת מאושר בשעת הנץ (כמעט) והחבר שלה (שיהיה לבעלה) מרגיע אותה... ואני חוששת לבנים ולבת שמא... וכשהוא מלטף הוא אומר לי... הם זכו למה שהרבה אלפים מגרשים מהחלום שלהם... שההורים כך מתאחדים. זה קשה לתאר במילים... הזכרון יהיה לעולם מתוק יותר מדבש. הרבה יותר.
נשארתי את כל הסופ"ש בחווה, הסתכלתי... למדתי... שמעתי והגבתי.
התגובה שלי הכניסה לעניין הרגיש הזה... עוד רמות של התרגשות משפחתית... כי למעשה אמרתי במילים אחרות שאני רוצה, מאוד רוצה שהאיש שלי יהיה האיש שלי... והמשפחה תחזור לשיגרת משפחה... למרות שכן... עברנו היינו... עשינו...

תחילה הייתי והבנים איתי (היו תלמידים) עושים את הדרך מהמרכז דרומה בימי חמישי אחר הצהריים וחוזרים לביתנו שבמרכז במוצ"שים... תחילה זה נראה סידור יפה... ודאי בתחילת הדרך המשותפת שעמדו מולה מכשולים לא פשוטים לעבור...
והנה כחודש וחצי אחרי האיחוד... עוד לא הספקנו לצאת לאיזה בילוי משותף... הוא שואל אותי אם אני רוצה לצאת איתו למפגש מחזור... ידעתי כמה שהמפגש הזה חשוב לו... והוא למעשה אסף אותי מהעבודה למפגש בצפון...
בין אישי לכמה חברים מהתיכון היה קשר כזה או אחר... קשרים נוספים הם באמת קשרו ברמות כאלה ואחרות באתר חבר'ה... אבל מבחינתם מפגש שכזה איחד אותם לכמה שעות... (כמה שניתן להספיק) הם מזכירים את אלה שהלכו... ערכו תמונות מהשנים שלהם בתיכון... כן זה מרגש... ואני איתו...
אלה שרבים מבין המעטים ידעו שאנחנו פרודים... והנה הנ"ל מופיע וגברת תלויה לו על הזרוע... מניחה שחלקם לא שאלו והיו משוכנעים שיש לו מישהי אחרת (וזה בסדר...), אחד או שניים זיהו ואחד שאל... אבל בדרך חזרה הוא אמר לי לי שהוא היה בהתרגשות כפולה ומכופלת... ואלו בסופו של עניין הרגעים היפים של החיים...

מאלף שבלולים

Well-known member
דבר נהדר הקבוצות האלו

זה כמו להסתכל באלבומי תמונות ישנים של מישהו אחר כשאתה מופיע שם.
המון ידידים שהקשר נותק מסיבות של הזמן, אהבות ישנות וסתם ארועים שהייתי שותף להם.
אני חבר לא מעט קבוצות שקשורות לעברי, טיולים בחול, צבא, מלחמות, מקומות שבהם גרתי.
יתכן וגם זה יגווע אבל בינתיים זה נהדר.

למעלה