זכרונות חורפיים

זכרונות חורפיים

אחד הדברים הבודדים שאני זוכרת מהחורף בצבא זה את הטירונות שלי. שיא הגשם ואנחנו ישנות באוהלים. כמובן שמבין כל המקומות באוהל דווקא השק מחזיק את הצד ליד המיטה שלי זז - בבוקר אני קמה לגלות שאחד התיקים שלי בתוך שלולית דבר שדרש עבודת יבוש מסיבית כדי שהכל לא יסריח ממים. יום למחרת כל האוהל נרתם לעזור לסדר את האוהל כדי שלא יקרה דבר כזה שוב. מהם זכרונות החורף שלכם מהצבא? זה יכול להיות זכרון טוב וגם זכרון פחות טוב אז יאללה - לשתף

hell cen be fun

New member
זכרון שירות ישן....../images/Emo182.gif

לנו בדירה תמיד פעלו 2 המזגנים ובדרך קבע גם בסלון היהו מפזרי חום. מה שאומר: היה חם! כ"כ חם בדירה שהיינו מסתובבות עם בוקסר וגופיה בדירה גם בחורף! מה שהיה מבאס זה שלא היה אפשר להשוויץ בביגוד בית בחורפי! הלעליים הפרוותיות הגרביים והפיג'מות- כולם נשארו בבית....:)

IrIsH BaBe

New member
וול

כשכולם היו קמים למסדר בוקר והיה יורד בחוץ גשם זלעפות וקור כלבים, אני הייתי נשארת במיטה החמה שלי עם מפזר החום. כמה טוב להיות סמבצית לפעמים

טיפקסית

New member
הזכרונות שלי

שירתתי בפיקוד צפון שבצפת. צפת היא אחת הערים הגבוהות בארץ. זכור לי שבנובמבר בשנה שעברה ירד שלג ובדיוק באותו יום היה לי מטבח שסיימנו אותו בשמונה בערב,כשיצאתי החוצה הטמפרטורה על פי המד הייתה שלוש מעלות מתחת לאפס! בעיקר זוכרת את השלג שירד ואת הקור שחודר לך את העצמות אפילו כשאתה עם ארבע או חמש שכבות ביגוד. זוכרת את סגירת צירי התנועה בצפת עד שהיו מפנים את השלג וכמה היה מבאס להיתקע בבסיס אחרי שבת בגלל זה. היום בדיעבד אני קצת מתגעגעת לכל זה.

otk

New member
אני שונא חורף.

את השירות שלי העברתי במרכז, ולכן אין לי זכרונות של נופים מושלגים ודברים בסגנון, אלא אם כן מחשיבים פיח שהופך לקרח, אבל אני זוכר רגע משעשע במיוחד. אחד המפקדים שלנו התחיל לצעוק עלינו, ולאחר שסיים להוציא את העצבים שהוא צבר בבית, הוא הסתובב ופנה לדרכו, כאשר משאית בדיוק עברה באזור והשפריצה עליו נחשול אדיר של מים, מותירה אותו ספוג עד לשד עצמותיו. התפוצצנו מצחוק מול הפרצוף שלו. נראה לי שהמציאו את החורף רק בשביל רגעים כאלה, כמו שהמציאו את הקליפה של הבננה כדי שאנשים יחליקו עליה. וואלה, חבל שגם זה לא קרה לו.

moriai

New member
../images/Emo186.gif

לא אוהבת חורף!! לקום בבוקר ,לשים עליך שכבות של בגדים ופליז לא תקני ואז לצאת מהחדר ולגלות שכל המרפאה מלאה מים,לא להספיק לנקות את זה ואז היא מלאה בוץ בגלל כל המבקרים... אבל מה,לנמנם במועדון עם רדיאטור ומוזיקה ברקע היה אחד הבילויים שלנו !

Jan22

New member
חורף ...

אין על חורף. פעם אחת נכנסתי לים של נווה דקלים באמצע החורף ,קור אימים ,אבל אחד החופים היפים בארץ {פעם}. ניסיתי כמה פעמים לדוג בגשם ,קשה אבל אפשרי (כשיצא ...באמצע השבוע לצאת מהבסיס ולקפוץ לים). לרוץ לתפוס את האוטובוס הביתה בגשם ,מתאים לך ? זה היה קורה לעיתים תכופות.

זכרון חורף

שבוע שטח בטירונות,האוהל סיירים הדפוק שהיה לי עף לפתע מרוח באמצע הלילה. כמובן שעם סמל לא חכם במיוחד הייתי צריך ללכת לחפש אותו ברחבי המדבר (השני שישן איתי באוהל הרגיש לפתע "לא טוב")

iritki

New member
את הימים הגשומים גשומים

שכולם היו מגיעים רטובים לבסיס , אבל אני הייתי עצלנית ומפונקת, התקשרתי למפקדת שלי שגרה ממש ממש קרוב ב7:00 בבוקר כדי לתפוס איתה טרמפ יבש וישיר ומחומם

פגית

New member
אני התפנקתי ככה כל השירות../images/Emo8.gif

אבל זה היה דו צדדי כי עזרתי בפיזור הבוקר של הילדודס..

deja vu 23

New member
אחחחח

עשיתי טירונות ב"ניצנים", זה היה בפברואר 2002. למרות שזה היה פברואר, זה היה חורף, שיא החורף. היה כ"כ קר, ברררררר. אני זוכר את עצמי ממש קופא בלילות באוהלים, ומתעורר בבוקר ומגלה פצעי קור אכזריים על השפתיים שלי. אבל.. זאת הייתה חוויה. אני מתגעגע לפעמים לטירונות.. ששש.. אל תגלו.

Dark Muse

New member
את השבירות שמירה

הכי מתוקות שיש, שבאמצע פטרול (עלק) הולכים למכונת שתיה חמה וקונים שוקולטה בכוס חם ב2 שקל. מתיישבים לשבת ונהנים מכל טיפה, מביטים באדים הרבים היוצאים בכל נשימה אל האוויר הקר. לאחר השבת קיבלתי תלונה על זה שלא מצאו אותו בפטרול (גם הייתי הולך לישון בחדר סגור). לא ירד גשם, השמיים היו בהירים דווקא מה שגרם לקור העז להיות עוד יותר. אני זוכר גם שבסוף אמרתי יאללה יהיה מה שיהיה ונכנסתי לש.ג שהיה שם מפזר חום ופשוט לאט לאט התחושה באצבעות רגליי חזרה. יומיים אחרי השפתיים שלי הפכו לבטון וכאבו לי נורא. לא חוויה נעימה כל כך. דווקא יש נוף לא רע מהמקום שבו עושים פטרולים והייתי יכול לראות נהדר סופת ברקים מתקרבת, אבל לא יצא לי. תודה לאל שגם לא יצא

MoRoSH11

New member
ממממ

טירונות בדצמבר בזיקים באוהלים כשהכל נרטב, במיוחד האלף לפני יציאה הביתה שלג ברמה"ג- היה כ"כ יפה וכ"כ כיף

Jesse Ian

New member
זיכרון חורפי:)

קצת לפני השחרור, שהיה בחורף, רצתי בבסיס להביא משהו והחלקתי בדיוק כשכולם עברו על השביל בדרך לארוחת הערב... כואב ורטוב אבל לכל האחרים אני בטוחה שהיה מצחיק מאוד

עדיין בצבא!

אבל רגע לפני השיחרור
זוכרת את הטקס סיום טירונות, אמצע פברואר, גשם זלעפות בבסיס חה"י בבת גלים, הבסיס ממוקם על הים!! רוחות אדירות שהעיפו את כל האוהלים קיבינימט...כל המתחם אוהלים בוץ, מים, ליכלוך, גועל נפש ואנחנו צריכות להעלות על לבן לטקס השבעה..מיותר לציין שבמקום שכולנו נהיה עם מדים לבנים כולנו היינו עם מדים לבנים וכתמי בוץ מטורפים. לאחר מכן בקורס החורף עדיין המשיך, בת גלים מזולעפת כולה בגשמים וברד שכבות על גבי שכבות של ביגוד. הכי מצחיק שבאחד מימי הקורס(משמעת מטורפת של בה"ד) קמנו ב-5 בבוקר ביום חורפי במיוחד לאיזה מסדר בוקר או וואטאבר והיה לי כל כך קר שלא יכולתי לגרד את עצמי מהמיטה(ובאמת שנלחמתי עם עצמי, אני וכל ה-8 בנות שהיו איתי בחדר) השעון דופק, אני מאחרת ולא מצליחה לצאתתת מהמיטה בסופו של דבר בצעד לא שפוי לחלוטין קמתי מהמיטה שמתי עליי גטקאס, מכנס טרנינג שחור צמוד ומעליו מכנס טרנינג סגול רחב, גופיה, 2 חולצות חמות ואת הז'קט של הטרנינג שהיה בצבע סגול מזעזע ומעל כל זה את המדים ויצאתי למסדר בוקר חחחחח כל הטרנינג הסגול זוהר שלי ביצבץ מתוך המדים, שרוכים סגולים יצאו לי מהשרוולים וכל מה ששמעתי מאותו רגע אז את המפקדת המכוערת שלי צועקת עליי שאני לא תיקנית ונראת כמו ליצן ולא כמו חיילת בצה"ל חחח אחרי חילופי מילים קצרים ביני לבינה קיבלתי 3 שעות ביציאה... וזה עוד כלום לעומת החורף שהיה לי במדבר, בשירות הסדיר ויש לי שבוע שמירות !!! דמיינו חורף, אתם נמצאים במדבר, רוח שמקפיאה לכם את כל האיברים הפנימיים בגוף עליתי לעמדה עם גאטקס, גופיות חמות, טרנינג מלא, מדים, מעל זה פליז, כפפות בידיים, צעיף, כובע צמר צבעוני עם הדברים האלה לאוזניים מעל הכל שמתי חרמונית מטורפת ולקחתי שמיכת פליז בתיק(וכל זה היה מאושר ע"י הקצין תורן שפרק לי את הנשק ונתן הוראה לכל החיילים להעלות לעמדות ולפטרולים עם כמה שיותר ביגוד ושכבות ולא מעניין אותו באיזה צבע זה) נשק אפוד ו-5 מחסניות. היכולת תנועה שלי הוגבלה למינוס 10. הרגשתי כמו האמפי דאמטי שמן במיוחד. אמצע הלילה, 3 לפנות בוקר, אתם בעמדת שמירה שמוצבת חצי קילומטר מהבסיס, מבודדת, מרוחקת, נטושה אני יושבת שם כולי מבוהלת למוות, בחיים לא פחדתי כמו שפחדתי באותו היום הייתי כל כך לבד, על איזה הר עם איזה עלק עמדה שכולה מתפרקת רוחות מרעידות לי את העמדה אני אוכלת סרטים מדמיינת דברים זזים בחושך מוחלט רואה דברים שלא קיימים בכלל, אני מפחדת למצמץ, אני מפחדת לנשום, לזוז ואני צריכהההה להעביר בפחד אימים הזה פאקינג 4 שעות התחלתי לבכות כאילו אין מחר... זאת הייתה הפעם האחרונה שאי פעם עליתי לעמדה המפחידה הזאת ומאז ועד היום לא מעלים יותר בנות לעמדה הספציפית הזאת. תגידו מזל טוב, עוד שבועיים יש לי שבת אחרונה בצה"ל בשירות סדיר!

למעלה