זכרון ועפיפונות

copdavid

New member
זכרון ועפיפונות

א.בשנים האחרונות יש לי בעיה עם זיכרון ישנם דברים שאני שוכח דברים שלא שכחתי בעבר. זה מוריד מעט את איכות חיי. האם יש מבניכם שגם עם הזמן החל להיות בעל זכרון חלש יותר? האם יש פתרון לבעיה? ב. עפיפונות - נוסף לכך אני גם מעופף. אני יכול להכניס למקרר כלי שצריך להיכנס לארון, אני זורק לפח מכסה של סיר ועוד. האם זה נפוץ בקרבנו? שבת שלום ויום טוב דיויד

qt1

New member
היי דיוויד שבת שלום גם לך../images/Emo13.gif

לגבי שאלה א. אני לא נתקלתי בתופעה שאתה מתאר ואני יודעת שאתה לא נוטל טופמקס, אם היית נוטל טופמקס , הייתי כותבת לך שהתופעה ידועה בקרב נוטלי התרופה וכדאי לך לגשת לרופא המטפל. אני כן חושבת שהשילוב בין 2 התרופות אותן אתה נוטל יכול לגרום למצב אותו אתה מתאר , אם אתה חבר באי"ל ויכול להיכנס לפורום של אי"ל, יש אפילפטולוג מעולה שם שנותן תשובות מקצועיות לשאלות כמו שלך, אני ממליצה בחום רב! לגבי שאלה ב. כמו א... אותה התשובה לדעתי לפחות ,טופלתי במגוון של תרופות , חלקן גרמו לי לשינה מרובה , לבלבול כמו שאתה מתאר, אין מה לעשות , הכל ניסוי וטעיה. אשמח אם תמשיך תגיב להודעתי , שבת שלום לך

moshkush

New member
אני תמיד הייתי עפיפון../images/Emo160.gif

אבל לא עד כדי כך. אולי זה קשור לאפילפסיה אבל אצלי לפחות זה בטוח לא קשור לתרופות כי הייתי ככה גם לפני שגילו שאני אפילפטית

ufo11

New member
שלום לך:) לגבי הזכרון אני יכול

להעיד רק שעם הכדורים הקודמים (דפלפט) הרגשתי שיש דברים שאני לא זוכר פתאום.הרגשתי גם שכשלמדתי חומר למבחנים כמו היסטוריה שצריך לזכור המון חומר, היה לי קשה מאוד לזכור את הפרטים.תמיד היה משהו ששכחתי שם...מה שלא קרה לי יותר מדי לפני כן... היום, אחרי שהחלפתי את הכדורים, אני מרגיש שיותר קל לי ללמוד...לשנן...וגם הזכרון שלי לאט לאט שב אליי בכל מיני מקומות שנוצרו פערים.

hashy

New member
בעיות זכרון עקב התקפים מרובים

ישנם במאמרים על אפילפסיה באתרים השונים תיעוד על בעיות זיכרון שיכולות להופיע עם הזמן עקב התקפים מרובים. לעתים ניתן לשחזר את הזיכרון ועתים לא. ישנם מומחים לזיכרון ברחבי הארץ (אחד מהם יושב בבית-לוינשטיין ואצלהם או במכונים השונים ניתן לעשות אבחון לזיכרון ולקבל שיטות טיפול שונות - תרגילים ודרכי התמודדות. את הפרטים אפשר לברר במוקדי המידע של קופ"ח, דרך רופא המשפחה או בבית-לוינשטיין מי שרוצה. אישית - לגבי עפיפונות וזכרון אני חווה את אותן חויות כמו שלך ואני מנסה כרגע לבדוק את זה גם בהתייעצות עם הנוירולוגית וגם בהחלפת התרופה שאני נוטלת. דבר נוסף שחשבתי עליו הוא שהרגעים שבהם אתה מכניס אוכל למקרר במקום לארון או ההפך יכולים להיות התקפי "אבסנס"(אני מקווה שזה המונח הנכון לעניין) קטנים - קרי, התקפים בהם האדם מתנתק מסביבתו ללא איבוד הכרה. מעין רגע של תת-הכרה בהכרה. אני מצטרפת לעצתה של קיוטי לגבי התייעצות עם מומחים שבת שלום

למעלה