זכרון דברים

zataomm

New member
זכרון דברים

שלום אני מחפש נוסח מסודר של זכרון דברים לקניית רכב משומש, אם יש בידכם נוסח שכזה או שאתם יכולים להפנות אותי לאתר שמציג נוסח שכזה, אשמח אם תשתפו אותי במידע. תשובות ניתן לשלוח או בפורום או ישירות לכתובת הדוא"ל שלי. בתודה מראש יחזקאל

אם תבקש מאיזי יפה .. אני חושבת שהוא

יוכל לעזור לך ..

Easy_Rider

New member
להלן הנוסח המלא ...

זיכרון דברים 1. נחתם ביום: , במקום: . 2. הואיל ו- מס´ תעודת זהות מעוניין למכור את כלי הרכב שבבעלותו מסוג , ן - מס´ תעודת זהות מתעניין ברכישת הכלי, הוסכם ע"י שני הצדדים כי הכלי ילקח לבדיקה במוסך שיקבע ע"י הרוכש הפוטנציאלי. 3. מקובל על המוכר כי המחיר אשר ישולם על הכלי הינו בסך ₪ , כאשר כל הליקויים המכניים/טכניים/קוסמטיים ואחרים אשר ימצאו בבדיקה ויתמחרו ע"י המוסך הבודק יורדו ממחיר הכלי ע"פ הפרוט הבא: · טיפול שוטף (טיפול גדול/קטן) – 50% ע"ח המוכר. · שרשרת גלגלי שיניים – 50% ע"ח המוכר (למעט אם הבלאי מעל 80% - ע"ח המוכר). · בלאי צמיגים (70-40 אחוז בלאי) – 50% ע"ח המוכר (צמיגים פסולים או שעברו 70% מאורך החיים יוחלפו ע"ח המוכר, או שווה ערך כספית). · רפידות בלם – 50% ע"ח המוכר. · כיוון קרבורטורים/טיימינג/הצתה וכו´ – ע"ח המוכר. · מחזירי שמן, שיפוץ טלסקופים ואטמים שונים – ע"ח המוכר. · מצבר ובעיות חשמל שונות – ע"ח המוכר. · דיסק בלם קידמי או אחורי, תקלות במערכת הבלימה – ע"ח המוכר. · מיסבי היגויי, בולם אחורי – ע"ח המוכר. · פגיעות קוסמטיות לא ילקחו בחשבון. 4. עלות הבדיקה הינה ע"י הרוכש הפוטנציאלי, למעט אם התגלו בבדיקה המקרים הבאים והם לא הובאו לידיעת הרוכש לפני הבדיקה: · פגיעה בשילדה, ריתוך, הלחמה, יישור, מילויי שילדה. · האופנוע זקוק לאוברול עליון או תחתון במנוע. · עלות הטיפולים/תיקונים בבדיקה הינה בסך השווה או העולה על 25% מהמחיר שהוסכם בסעיף 3. 5. המוכר מצהיר בזאת כי הכלי אינו משועבד או מעוקל, וכי הינו בבעלותו הפרטית ולא בבעלות חברה, וכי לא ידוע לו על פגיעות בשלדה. 6. לרוכש הפוטנציאלי הזכות לקיים או לבטל את העיסקה בתום הבדיקה במוסך שיבחר, וזאת ע"פ תוצאות הבדיקה, במידה והמוכר רוצה לבטל את העיסקה, יפצה את הרוכש הפוטנציאלי החתום במסמך זה בעלות הבדיקה + 5% מהסכום הנקוב בסעיף 3. 7. הסכום שישולם עבור הכלי הינו ע"פ האמור בסעיף 3. 8. במידה והאמור בסעיף 5 אינו מתקיים, והדבר התגלה לאחר ביצוע העסקה ולאחר העברת בעלות על הכלי, העסקה תבוטל והמוכר ישלם פיצויי בסך 15% מערך העסקה לקונה, כמו כן ישלם את עלות הבדיקה והעברת הבעלות חזרה למוכר. 9. ידוע לקונה כי מרגע העברת הבעלות כל הטיפולים והתיקונים השונים בכלי יחולו עליו. 10. ולראייה באו על החתום: המוכר ת.ז. קונה פוטנציאלי ת.ז.

guysha

New member
דיברתי עם יחזקאל.. זה XF650

והוא סיפר לי גם ש pap רוכב על XF כמוני, זה נכון ?

guysha

New member
אחח... תענוג ../images/Emo13.gif

אני הבטחתי ליחזקאל שאם הוא קונה XF אז אני מגיע למפגש ביום חמישי... ואם גם PAP יגיע...אני גם מביא מצלמה דיגיטלית, אם עוד XF יגיע מצלמת וידיאו וכן הלאה... אם יגיעו מעל 50 XFים אני מביא צוות צילום ועושה טרילוגיה בחסות סוזוקי...

guysha

New member
ליחזקאל, PAP ושאר הXFים

הנה תמונה הלקוחה ממוטו גיליון 113 שם עשו מבחן השוואה לפאנדו"שים (KLE XTZ XF) סרקתי את התמונה בשביל יחזקאל, להראות לו שגם עם XF אפשר לשייף רגליות וגם שים לב לפלוסים והמינוסים שהחברה כתבו עליו... תהנו...

יחזקאל בטח קרא זאת אבל בכ"ז..

היה ויהיה בדף הקהילה שלנו.. האופנועים "השפויים" "השפויים":דו"ש זה לא, מה כן ?מאת: EASY RIDER חבר הפורום לפני מספר ימים בשעה ששוחחתי עם מנהל הפורום היקר בתחנת דלק אי שם במרכז הארץ, עצר לידנו בחור צעיר והתעניין לגבי האופנוע שלי (מסוג KLE). " אני רוצה משהו להסתובב איתו בשטח בשישי שבת, איזה דו"ש..." , כך הוא אמר, ובתגובה ממני "דו"ש זה לא, שטח ? לא בבית ספרנו...". דו"ש זה לא, אז מה כן ? המאמר הזה נולד ממספר שאלות שעלו בפורום בזמן האחרון מאנשים שלאחר תקופה מסויימת נטולת כלי דו גלגלי רוצים לשוב ולרכב, רובם בעלי ניסיון כזה או אחר ברכיבה, ורובם ככולם מחפשים כלי שמילת המפתח בהגדרתו תהיה השימושיות. הגדיל ואמר נעם בפורום "לי אין יומרות? יש לי המון, והראשונה שבהן היא להישאר בחיים..." כאשר אנו ניגשים לבחור אופנוע אנו צריכים להתאים אותו לפי שלושה פרמטרים עיקריים. הראשון הוא:מה אנחנו מחפשים, מה הייעוד, למה הוא ישמש. האם זה כלי "פאן" לשבתות, האם זה כלי שטיולי סוף שבוע ארוכים, האם זה כלי התחבורה שלנו ביום יום. הפרמטר השני הוא, מידת הניסיון שלנו ברכיבה. הרי לא נרצה לרכב על כלי שיהווה סכנה עבורנו, ועבור המשתמשים האחרים בדרך, הכלי עליו אנו רוכבים צריך להתאים לרמת הרכיבה והניסיון שלנו. המרכיב השלישי הוא כמובן העלות הכספית, מין הראוי לקחת בחשבון גם עלויות נוספות מעבר לרכישה הבסיסית, נושאים כגון עלויות אחזקה, טיפולים, חלפים וכו´. אנסה לסקור כאן 4 אופנועים שהמכנה המשותף לכולם הוא השימושיות הצרופה, אופנועים אלו מכונים משום מה "פאנדו"ש" :צורתם היא אכן כאופנוע דו שימושי, ותנוחת הרכיבה זקופה, אולם אין הם אופנועי דו"ש כיוון שיכולת השטח שלהם מוגבלת ביותר. מהלך המתלים ומרווח הגחון שלהם מאפשר ירידה מהכביש לדרכי עפר ואף שטח מתון, אך המשקל העצמי הגבוה, בשילוב מהלך מתלים ארוך אינו מאפשר ביצועי שטח ויכולת עבירות ברמת הדו"שים האמיתיים. אקדים ואומר כי האופנועים המוצגים כאן אינם אופנוע ראשון, הן בגלל נפח המנוע והן בגלל ההספק והמשקל, לאלו המחפשים אופנוע ראשון מומלץ בחם לקרוא את סקירת אופנועי ה:עד 500 סמ"ק מאת תמיר להתרשם, לרכב, ולחזור לקרוא... הם מיועדים בראש ובראשונה למי שזה יהיה כלי התחבורה היום-יומי שלו, מי שירכב רב הזמן בעיר וינצל את היכולות לטיולים ארוכים ונסיעות בין עירוניות. כמו שציינתי קודם, המאמר הזה נולד בראש ובראשונה משאלות המשתתפים בפורום, אשר בסופו של דבר הובילו למספר של אופנועים שאני מוצא לנכון לכנות אותם, אופנועים "שפויים", וזאת משתי סיבות עיקריות. הראשונה, הם יעילים להפליא ומסוגלים להוות כלי תחבורה יום יומי מצויין, מבלי להזדקק לביקורים תכופים אצל האורטופד (וזה מבלי להיכנס לדיון על תנוחות הרכיבה), והשניה, הם ידידותיים למשתמש (ממש כמו windows ..., רק שהם לא קורסים כ"כ מהר בעומס), ומבטיחים התאמה מרבית גם לרוכבים בעלי ניסיון סביר של רכיבה. על שולחן המנתחים עלו ובאו 4 אופנועים, בטווח מחירים (חדש: מחירי אפריל 2001) של 55-70 אלף ש"ח. ימהה TDM 850 סוזוקי XF650 הונדה טרנסאלפ 650 ב.מ.וו F650GS אכן בחירה קשה, שלכל אחד מהם ישנם היתרונות והחסרונות שלו. סוזוקי XF650 סוזוקי בחרו שלא להסתבך, המתכון בטוח ומוכח. מכלולים שהוצגו ב-DR650, הדו"ש המוכר, מנוע סינגל קירור אוויר שמן המפיק 47 כ"ס מתונים אך מספקים. על טעם וריח אין מה להתווכח, והאם העיצוב משכנע או לא אשאיר לכם. סוזוקי בחרו בנוסחה ידועה שמצליחה מצויין בארצות שמעבר לים, אופנוע כביש במסווה של דו"ש. הוא לא אמור לרדת מהכביש, אך מהלך מתלים ארוך מאפשר ניוד גם על שבילי כורכר ודרכי עפר כבוש (לא מומלץ לחלוטין). לזכותו של האופנוע עומד מחירו הנמוך ואמינות המכלולים. נקודה שחייבים לקחת בחשבון:האופנוע לא הצליח בארץ, אינו מבוקש ומידת הסחירות שלו נמוכה. הסוזוקי "freewind” הינו כלי תחבורה נח ושימושי להפליא, מאפשר תנועה עירונית וטיולי סוף שבוע במהירות שיוט של 120-140 קמ"ש. הונדה טראנסאלפ 650 1. רב מכר באירופה 2. נחשב לאחד האופנועים הנוחים ביותר שקיימים יחידת הכח שמניע את האופנוע הינה V טווין 650 סמ"ק, מקורר מים, המפיק ... 55 כ"ס. לא ממש הרבה בהתחשב במשקלו של האופנוע העומד על 191 ק"ג. האופנוע רך, נעים, ומיושב. בהחלט אופנוע נעים ונח לתפעול ולרכיבה (רכיבות מבחן בתאום מראש בסוכנות הונדה בדרך השלום בת"א, להתקשר ולהזמין יום מראש, בניגוד ליבואנים אחרים שאני מכיר, אין שום בעיה לקבל כל דגם שהוא לרכיבת מבחן). ההונדה חדש יחסית בארץ, וסביר להניח שכמו רב דגמי הונדה גם הוא יתאפיין באמינות מרובה. לסיכום: רך, נעים, שימושי, אבל יחד עם זאת :אנמי, לא מרגש אך כלי תחבורה נעים ביותר לחיות אתו. ימהה TDM850 הימהה TDM, היקר שבחבורה, הוא אופנוע כביש. נקודה. שום דו"ש ושום "פאנדו"ש", אופנוע כביש (שימו לב לחתך ומידות הצמיגים) שמאפשר לך חיי יום יום רגועים ושלווים, והסתערות סוף שבוע על המרחבים. מנוע ה: TDM הוא בעצם המנוע הזכור לנו לטובה מהסופר טנרה 750, שהצטיין בגמישות ובכוח זמין. ה- TDMהינו אופנוע חזק, בעל מהירות שיוט של בסביבות ה:180 קמ"ש (מירבית:221 קמ"ש/ע"פ נתוני יצרן). אני באופן אישי אוהב מאד את הימהה, הוא מסוג האופנועים שאני קורא להם "שפויים" אופנוע שיצלח לחיי יום יום משותפים, אך יחד עם זאת יוכל לקחת אותך (ואת בת זוגתך אם יש) לטיולי סופי שבוע ארוכים , ולנייד אותך ממקום למקום בנוחות ובנינוחות. בנוגע לתנוחת הישיבה באופנוע,(זה לא אופנוע ספורט או ספורט תיור כדוגמת ה- ZZR או ה:VFR ספורט תיור מוצהרים) תנוחת הישיבה היא יותר דו"שית, כלומר זהו streetbike לכל דבר ועניין. חבילה שלמה ומאוזנת, למי שמחפש את הכח, המהירות, אך יחד עם זה את הנוחות והנינוחות.

המשך "האופנוענים השפויים" של EZ

BMW F650GS ה- GS של BMW נראה דו"ש אך הוא דו"ש בערך כמו freewind של סוזוקי (XF650) כלומר, נראה שאפשר לרדת אתו לשטח, אך בפועל כל ירידה לשטח שאינו שבילים סלולים (עבר, כורכר וכו´) תסתיים במפח נפש. לזכותו של ה- GS יאמר שהוא מגיע בשתי גרסאות , ושגם עם הגרסה הבסיסית ולא עם הדקאר אפשר לבצע טיולי שבילים מתונים ורגועים. המנוע מתוצרת "רוטקס" האוסטרית מפיק 48 כ"ס ממנוע בנפח 652 סמ"ק. הנדסת האנוש ואיכות הגימור והייצור ברמה גבוהה ביותר כיאה ליצרן הבאווארי. ולסיכום: אכן בחירה קשה ביותר, לכל אחד את היתרונות והחסרונות שלו: סוזוקי :מחיר, אמינות הונדה :נוחות ימהה – ביצועים ב.מ.וו :רב גוניות, יכולת תיור בשטח, הנדסת אנוש לכו בעקבות הלב... אני עדיין מתלבט, Easy הערתו של כרובי - מנהל הקהילה : שבוע לאחר פירסום מאמרו זה של איזי , פורסמה כתבה במוטו (במהדורה הכתובה) שעסקה בסוג זה בדיוק של אופנועים הקישור מצורף http://www.motobike.co.il/asp/motobike/articles/articles.asp?id=69 הכתבה במוטו הTDM מול F650 http://www2.iol.co.il/communikit/scripts/forums/live/forums_single_25.asp?rootId=4287189&msg_id=4287365

המשך "האופנעים השפויים" מאת EZ

BMW F650GS ה- GS של BMW נראה דו"ש אך הוא דו"ש בערך כמו freewind של סוזוקי (XF650) כלומר, נראה שאפשר לרדת אתו לשטח, אך בפועל כל ירידה לשטח שאינו שבילים סלולים (עבר, כורכר וכו´) תסתיים במפח נפש. לזכותו של ה- GS יאמר שהוא מגיע בשתי גרסאות , ושגם עם הגרסה הבסיסית ולא עם הדקאר אפשר לבצע טיולי שבילים מתונים ורגועים. המנוע מתוצרת "רוטקס" האוסטרית מפיק 48 כ"ס ממנוע בנפח 652 סמ"ק. הנדסת האנוש ואיכות הגימור והייצור ברמה גבוהה ביותר כיאה ליצרן הבאווארי. ולסיכום: אכן בחירה קשה ביותר, לכל אחד את היתרונות והחסרונות שלו: סוזוקי :מחיר, אמינות הונדה :נוחות ימהה – ביצועים ב.מ.וו :רב גוניות, יכולת תיור בשטח, הנדסת אנוש לכו בעקבות הלב... אני עדיין מתלבט, Easy הערתו של כרובי - מנהל הקהילה : שבוע לאחר פירסום מאמרו זה של איזי , פורסמה כתבה במוטו (במהדורה הכתובה) שעסקה בסוג זה בדיוק של אופנועים הקישור מצורף http://www.motobike.co.il/asp/motobike/articles/articles.asp?id=69 הכתבה במוטו הTDM מול F650 http://www2.iol.co.il/communikit/scripts/forums/live/forums_single_25.asp?rootId=4287189&msg_id=4287365

guysha

New member
התמונה הסרוקה היא דווקא מ..

מבחן ההשוואה הראשון שעשו ל XF (גיליון 113) יחזקאל כבר הזמין אותו ממערכת מוטו... דיברתי איתו אתמול, קצת אחריך, (כן זה אני הנודניק בממתינה) והבטחתי לו את הרגלית של האופנוע משייפת בגלל זה התמונה הסרוקה...

למעלה