זכירת חלומות

gal064

New member
זכירת חלומות

התחלתי לחצלל! אני לא מנסה לחצלל בכלל! בלי יומן חלמות ובלי שום בדיקות מציאות! כבר היו לי 5 חצלולים! הבעיה היא שאני לא עושה יומן חלומות כי אני לא זוכר חלומות! ואז אני גם לא ממש זוכר את החצלולים! יש לימשהו הצעות?

לקשמי

New member
להרפות

גם אני לא תמיד זוכרת את החלומות שלי והרבה פעמים זה ממש מבאס שהכנתי לי את יומן החלומות ועט ליד המיטה כדי לרשום את החלומות כשאתעורר וכשאני מתעוררת אני לא זוכרת כלום. אבל קורה לי הרבה פעמים שדווקא כשאני מחליטה לוותר על הניסיון לזכור את החלומות ולחזור לישון (אם התעוררתי באמצע הלילה) דווקא אז תוך כדי ניסיון להירדם אני נזכרת בחלומות. לפעמים אני נזכרת אפילו בקטע ממש קטן בחלום, רושמת אותו ואז נזכרת בעוד ועוד פרטים מחלומות. אז לפי זה, השיטה היא לא לנסות בכוח להיזכר בחלומות אלא דווקא להרפות מהעניין. קורה לי לפעמים (וגם קרה לי לא מזמן) שבבוקר, אחרי שהתעוררתי אני לא זוכרת כלום ממה שחלמתי ואז במהלך היום פתאום יש איזה משהו שמזכיר לי את זה. כמו למשל שקרה לי לא מזמן, שחלמתי משהו על זיקוקי דינור. בבוקר לא זכרתי את זה אבל במהלך היום נתקלתי במילה דומה למילה "זיקוק" (מורכבת פחות או יותר מאותן אותיות) וזה הספיק לי בשביל להיזכר בחלום וישר לרשום אותו על פתק מזדמן שהיה לי. אחר כך כשהייתי בבית רשמתי אותו גם ביומן.

למעלה