זכות השיבה

koby83

New member
זכות השיבה

האינדיאנים בארה"ב זכאים לקבל "זכות שיבה" ??? ב1830 העביר הקונגרס ה"אמריקאי" את מה שנקרא "Removal Act" מה שאילץ את האמריקאים לעזוב את אדמתם- לטובת חבורת אשכנזים אירופאיים שאין להם כל קשר למקום (?) אז ככה- למה הם יכולים ואנחנו לא? למה אין מישהו בארה"ב שקורא לפינוי האדמות הכבושות? למה שלא נעביר גם אנו חוק טרנספר נוח כזה?
 
שני מקרים שונים ולכן אין מה להשוות

בינהם, אנחנו מדינת לאום עם קשר לאדמה הספציפית הזו בין יותר מ3000 שנה, הם לא ולכן זה לא רלוונטי, במושגים של היום זה "מוסרי" בדרך בה האדם הלבן השתלט על אמריקה, הם לא נשפטים בכך היום, חוץ מזה אתה מדבר על חוק שעבר ב1830, אנחנו ב2006. סיבה נוספת, הם מעצמה, אנחנו לא, כל מילה נוספת מיותרת. טרנספר גם אם הוא הכי צודק בעולם מבחינתינו, ההשלכות שלו, זה פשוט לא שווה את זה, אין שום סיבה שבעולם להביא לכל העולם הערבי לעלות עלינו לגרום לאלפי הרוגים, חרם כלכלי ומדיני כלל עולמי, הפיכה לעולם שלישי, אני לא מוכן לגור במדינת עולם שלישי למען צדק כזה או אחר. יש משפט שאומר תהיה חכם, לא צודק, מי שהמציא אותו כנראה חכם למדי.
 

אמורוסו

New member
לא צריך להרחיק לכת

טרנספרים נעשים כל הזמן בכל העולם. זה הפיתרון המוסרי היחיד. זה נעשה כבר בכל מדינות אירופה בתקופה שלאחר מלחמת העולם השנייה ובמקומות אחרים בעולם (הודו-פקיסטאן וכו'). אין פיתרון אחר לסכסוך.
 
אם תשים לב, כל הטרנספרים

נעשו תוך כדי מלחמה כוללת או בהסכמה, אנחנו לא מקרה שונה, טרנספר הוא לא פתרון, כפעולה יזומה, במיוחד כאן, ההשלכות יביאו את ישראל אם לא להשמדה אז למדינת עולם שלישי. בישראל אפשר להגיע למצב כזה רק אם אנחנו נהיה במצב עם הגב לקיר ובמלחמת שמד כוללת. טרנספר בהסכמה הוא אשליה בעקרון ואם כבר זב קורה אז זה חלק מטרנספר דו צדדי - חילופי אוכלוסין למשל כמו בקפריסין. בכל מקרה לבנות על זה כפתרון זה הזוי לא פחות מרעיון ארץ ישראל השלמה. עדיף להתרכז בהפרדה אמיתית בין העמים, חלוקה דמוגרפית של השטח בין שתי העמים, גם אם זה לא יביא שלום, זה מאד יקל עלינו להלחם ולהביא להכרעה צבאית, כל מה שנצטרך זה ליישר קו ולשטח כל מה שלפיננו, מקסימום צבא להתקפה, מינימום לשמירה.
 

אמורוסו

New member
אנחנו כאן הם שם

אבל שם, זה מחוץ לארץ ישראל המערבית. הטרנספרים לא נעשו תוך כדי מלחמה, אלא להיפך - אחרי המלחמות. בדיוק כמו המצב אצלנו. נסיבגה לא תעזור להכרעה צבאית זה בטוח - א' ב' זה שטחי פירוז, שטחים לקבל את הבלימה הראשונית וכן הלאה - בוודאי כאשר הצבא מבוסס על גיוס המילואים שלוקח זמן.
 
למעלה