זכות החולה

ענתי44

New member
זכות החולה

כידוע לכם אחי ואני אפןטרופוס לענייני גוף של אמא. וזה כולל לא פעם הליכה לרופא לשם ייעוץ בלעדיה. ביום חמישי הייתי במרפאת חוץ בעניינה של אמא. לפני כשלוש שנים, לאחר הליך רפואי באמא אמר לי הרופא שאין צורך לגרור אותה עד לשם במצבה ושבמקרים שלא נצרכת בדיקה שאבוא לבד. הרי במילא כשאני מביאה את אמא, היא יושבת לידי בשקט ולא ממש יכולה לענות על שאלות ובסופו של דבר אני מדברת. הגעתי כרגיל עם בדיקות, מכתב מאישפוז בבית החולים ועם מכתב של עמית באותה מחלקה אליו הלכתי באופן פרטי היות וחששתי לחכות עד התור. המתנה ארוכה. נתתי את ההזמנה והטופס 17 והפקידה מבקשת ממני ת.ז ( אני בעצמי מטופלת לא מעט שנים ומעולם לא ביקשו ת.ז ) שאלתי אם היא רוצה תעודה שלי או של אמא. והיא הרימה את הקול. " את לא כרמלה?" למה באת במקומה ולא הבאת אותה? הסברתי שהרופא בזמנו אמר שאין טעם לגרור אותה במצבה בשביל שיחה עם רופא. אבל זה לא סיפק אותה. אמרתי לה שתסתכל בתיק של אמא ותראה שם אישור שאני אפוטרופסית רפואית ולכן אין פה חשש להפרת סודיות רפואית. פקידה ותיקה יותר הביטה בתיק ואישרה שאני אכן יכולה להיכנס. הרופא לא היה בחדר ובמקומו היה רופא מחליף שאף הוא היה מסוייג מזה שאמא לא הגיעה. אבל קיבל את תשובתי והחל להתייחס למידע ולתוצאות בדיקות. ואז נכנס הרופא שטיפל באמא ואמר שלא זוכר את אמא, רק אותי אבל סביר להניח שאמר לי במצבה של אמא לא להביא אותה לשיחה אלא רק להליך רפואי מתבקש או בדיקה גופנית. בסופו של דבר אמא קיבלה תרופה מסוימת לשבועיים ובעוד חודש וחצי הזמנה לבדיקה או הליך מסוים ( אני מחפשת מידע לגביו בספרות הרפואית ) מאתמול אני לא מפסיקה לחשוב, האם היה תועלת לו הייתי מוציאה את אמא משגרת היום הברוכה בפעילות האהובה עליה ( בימי חמישי זה גם קבלת שבת שהיא אוהבת ) מממנת אמבולנס הלוך ושוב בשבע מאות שקלים. מנסה להרגיע אותה בהמתנה בתור ( ולפעמים מדובר בהמתנה ארוכה ) ונכנסת לרופא שהיה שואל אותה אם כואב לה? והיא היתה אומרת שכלום ושהיא בסדר, שהיה מנסה לגעת בבטנה והיא היתה מתנגדת ומתחילה לבדוק ( ובמקרה שלה זו לא בדיקה הכרחית ) או שהיתה יושבת בכסא שלה ונלחצת מהשיחה לגבי מצבה הרפואי. ושבדרך חזרה היתה מקללת את הנהג כי קשה לה נסיעות וכל קפיצה על הכביש גורמת לה לסבל. ולמרות שהנסיעה ביקרה באמבולנס הגם שזה כסף רב עבורי לא השיקול העיקרי פה אלא רק הסבל וחוסר התועלת שבהבאת אמא לייעוץ רפואי. כמובן שבבדיקה או ההליך הצפוי ( מדובר בהליך לא מסוכן ) מובן מאליו שאמא צריכה, למרות שבשבילה זה סבל להגיע. האם אני טועה, אני והרופא המטפל, ואמא כן צריכה להיות נוכחת בכל פעם שאני נגשת בשבילה לגורם רפואי, למעט לבית מרקחת???

רגינה9

New member
זכות החולים שלנו להיות רגועים

ענתי, לדעתי טוב עשית שלא "טרטרת" את אמא. במצבם של החולים שלנו, אחד הדברים החשובים שאנחנו יכולים לעשות למענם הוא להשתדל ולדאוג שיהיו רגועים. אחד הדברים שמסייע להם להשאר רגועים הוא השיגרה בחייהם ומרפאה/אחיות/רופאים/חולים אחרים/קולות ורעשים, כל אלה עלולים רק לעורר בהם אי שקט. ואם אין הכרח במפגש כזה, עדיף להניח להם לנפשם. הייתי נוהגת בדיוק כמוך, גם אם זה גורר ויכוח עם אחות/רופא מתנשאים ולא נחמדים. במבחן התוצאה לא נגרע דבר מהטיפול באמא. מאחלת לכן ולכולם שבת רגועה ושקטה. טובה.

hregev10

New member
חלפה כבר שנה ../images/Emo70.gif

אתמול עלינו לקברו של יקירי מיכאל ז"ל במלאת שנה לפטירתו. לאחר מכן באנו הביתה על מנת להשלים את התפילות, היו לא מעט אנשים שכיבדו את זכרו. יהי זכרו ברוך, אני על כל פנים אזכרו לעד, כל ימי. שבת שלום חני

zs1957

New member
חני, כבר חלפה שנה

יהי זכרו של מיכאל ברוך ! בשבוע שעבר היתה לאמי אזכרה חלפו 3 שנים מאז שהלכה לעומה. הזמן טס והזכרונות נותרים לעולם ועד. שבת שקטה ונעימה. זהבה

נילי41

New member
חני יקירתי../images/Emo24.gif../images/Emo201.gif

לא יאומן איך הזמן טס לו. הנה עברה כבר שנה מאז נפרדת ממיכאל שלך... כמו שאת חשה על בשרך, החיים נמשכים ושואבים אותנו אל כל מיני מצבים אבל היקרים שלנו תמיד יישארו בלבנו. מה שלומך יקירתי? מה מצב הרגל שלך? מקווה להיפגש איתך במפגש שלנו ביום ב'. היי חזקה, את שורדת אמיתית... קבלי חיבוק ענק
ממני. שלך, נילי

zs1957

New member
זכות החולים להיות רגועים

ענתי, אני הייתי נוהגת בדיוק כמוך. מאחר וגם אני היית אפוטרופסית פעמים רבות הלכתי לרופא לקבל תרופות ללא אמא. אין צורך לטלטל אותה לשוא. כל שינוי בשגרה מפר להם את האיזון וזה סבל עבורם וגם עבורינו המטפלים. טוב שהיית אסרטיבית עם הצוות הרפואי. שבת שקטה ונעימה זהבה

ענתי44

New member
בהחלט זכות החולים...

חני יקירה, זוכרת איתך את מיכאל והדברים המרגשים ששמעתי עליו בשבעה. ליבי איתך. היום חיפשתי בארכיון של הפורום משהו מסוים ופתאום קראתי על כל מה שעבר עלינו בשנה הזו.... על הביקור בחנוכה בבית לוינשטיין להדליק נרות חנוכה עם אריאלה, על ציון יום השנה השני למותה של אמא של זהבה והגעגוע הגדול של זהבה לאמא שלה, התקופה שקדמה לפטירתו של מיכאל, הבאת המנוף הביתי לבית הוריה של דרורה, פטירת אחותה ואמה, המעבר של אמנון לבית אבות ואחר כך של אהרון.... וכל התפילות שלנו למען הבן של אריאלה. ואצלנו לא חסרו בעיות. קראתי שוב וראיתי כמה אנחנו מחזקים האחד את השני, משפחה אחת.

למעלה