זכוכית טריפלקס

shtamar

New member
זכוכית טריפלקס

שלום הזמנו זכוכית טריפלקס בגלל שיש לנו בעיה של רעש מהכביש הסואן שמתחת לבית. אחרי שהמתין הלך זה היה כאילו לא בא שמענו הכול אותו הדבר לא היתה טיפה שקט . זה מתסכל הוצאנו לא מעט כסף איך אני יכולה לדעת האם באמת הביא לי הזכוכית הנכונה ? הדבר היחיד שראיתי שזה נראה כאילו יש 2 זכוכית אבל לפי מה שקראתי צריך להיות שם גם חומר pvb ואותו לא ראיתי האם יש משהו שניתן לעשות בנידון ? האם ניתן לבדוק את זה ? האם ניתן לשים עוד משהו אולי גומיות על המסגרת עצמה ? אני יודעת מחברים שהזכוכית טרפלקס אצלם עזרה מאוד ככה שאני כבר מתחילה לחשוב שרימו אותי. אשמח לשמוע את חוות דעתכם תודה רבה

avi5199

New member
כוכית טריפלקס לא מבודדת נגד רעש יותר מזכוכית

רגילה באותו עובי. את זקוקה לזכוכית בידודית ( זכוכית כפולה עם חלל אויר באמצע ) ורצוי ששכבות הזכוכית יהיו בעוביים שונים למשל : 3 6 4 ( שכבה זכוכית בעובי 3 ממ אחרי זה חלל אויר בעובי 6 ממ ואחרי זה זכוכית בעובי 4 ממ. בנוסף חשוב איטום החלון, חלון אטום מבודד די טוב נגד רעש גם עם זכוכית רגילה, לפני שאת מחליפה את השמשות, בדקי את הגומיה מסביב לחלון , והאם היא אוטמת היטב.

משה פרל

New member
../images/Emo35.gif

טריפלקס עם זכוכיות לא סימטריות (וגם עם כן) מבדד רעש טוב יותר מזכוכית עבה. בידודית רגילה מבודדת חום אבל לא רעש אני מסתמך על GOOGLE קרא גם כאן ופה. הגומיות ומבנה החלון אכן חשובים מאד

נצל"ש- מה היתרונות של טריפלקס?

האם אתם ממליצים על אנטי-סאן? מה פחות או יותר ההבדל במחירים של חלון טריפלקס עם פרופיל משי לעומת חלון בלגי. מבחינתי אם התוספת היא עוד 1/3 מחיר יש על מה לדבר, אך אם זה הרבה הרבה יותר לצערי זה יהיה בגדר פנטזיה. עושים טריסים לחלון בלגי? אילו?

בינא

Member
טריפלקס היא זכוכית בטיחותית לא מבודדת

היא מורכבת מ-3 שכבות לפחות, 2 זכוכיות מחוברות עם שכבת דבק ביניהן ותפקידה למנוע שבירה או סדיקה למקרה שילדים דופקים עליהם עם פטיש או מהזכוכיות להתפזר במידה והחלון נשבר. זכוכית בידודית מורכבת מ-2 זכוכיות עם מרווח אוויר בואקום ביניהן ובתוך חלל האוויר קיים גז ידידותי לסביבה המונע התעבות של אדים. ניתן לבצע זכוכית בידודית מכל סוגי הזכוכית - שקופה, אטומה, אנטי-סאן, צ'ינצ'ילה, חלבית ועוד. זכוכיות אנטיסאן מומלצות מאוד בשמש הישראלית כי הן עובדות כמו משקפי שמש באור יום ושוברות את הקרניים. בלילה אין להן כמעט כל השפעה ורואים דרכן לשני הכיוונים (החוצה ופנימה) אותו דבר. מחירי זכוכית אנטיסאן וזכוכית רגילה דומים מאוד וכמעט אין הפרש ביניהן. מחירי זכוכית בידודית עם אנטיסאן , רגילה וצ'ינצ'ילה יהיו אותו דבר. מה שמשנה את מחיר הזכוכית הוא העובי והמרווח בזכוכית הבידודית. זכוכית בידודית סטנדרטית מגיעה עם 2 זכוכיות בעובי של עד 4 מ"מ ומרווח של 6 מ"מ ביניהן. ניתן להזמין עם מרווח גדול יותר ובכך לקבל בידוד טוב יותר. רוב פרופילי האלומיניום הקיימים בשוק כיום מסוגלים לקבל זכוכית בידודית סטנדרטית (4+6+4). אם מזמינים בידודית רחבה יותר, רצוי לבדוק אם פרופיל האלומיניום שהוזמן, מתאים ליעודו. פרופיל בלגי, גם מאלומיניום אינו יכול לקבל זכוכית בידודית, פרט לסוג מסויים שכן יכול, אבל רק את הסטנדרט.

פאצינו

New member
כשהזכוכית מורכבת על החלון,איך אפשר לזהות אותה

האם אפשר לדעת אם הקבלן הרכיב לי טריפלקס או זכוכית רגילה?

אין לנו צורך בבידודית אנחנו מתלבטים בין טריפל

טריפלקס (כמו שאיש האלומניום המליץ) לבין רגיל. האם ההפרש במחיר שווה את יתרונות הטריפלקס? מה בכלל היתרון שלו לבית פרטי באיזור שקט? וגם אשמח לדעת בכמה בלגי יותר יקר (בערך) משני הנ"ל.

צימעס

New member
איך זה שאתם יכולים לווותר על בידודית?

אתם גרים במקום בו לא חם מאוד בקיץ, וגם לא קר מאוד בחורף?

fireman

New member
אני לא הייתי מוותר על הבידודית בשום מקום

אפילו בשירותים עשיתי בידודית.

משה פרל

New member
בידודית בשמש ישירה == חממה

כשהבית מוצל באמת בידודית מומלצת (בידוד של העברת חום בהסעה- fireman בטח יוכל לפרט טוב יותר) כשיש שמש ישירה בידודית יוצרת חממה מצוינת כי הקרינה עוברת את הזכוכית ללא הפרעה, עוברת לאויר והחום נותר כלוא ולא יכול להשתחרר (זו גם בעייה בבניה קלה שמבודדת טוב יותר מבית ממוצע). כפי שכתבתי בהודעה אחרת גרתי בבית עם בידודית אנטי-סאן ובימים שטופי שמש פשוט היה חם

צימעס

New member
ואם זה היה בידודית + low e

וגם הצללה ביום (פרגולה/מרקיזה/תריס/עץ), וגם חלון פתוח לקירור בלילה, וחלון עליון לאוורור ביום?

משה פרל

New member
אז המשכנתא הייתה גדלה בהרבה

השאלה המקורית הייתה על בידוד רעש, אם כך הפתרון האולטימטיבי הוא זכוכית בידודית כשכל שכבה היא טריפלקס, בנתב"ג למשל יש חלונות כאלו, ולצורך הקטנת הקרינה LOW E והצללה כאמור. המחיר
אללה יודע...

fireman

New member
העברת חום ע"י קרינה לא מושפעת

מעניין הבידודית או הטריפלקס, במקרה של הקרנה ישירה דרך החלון הפתרון הוא זכוכיות אנטיסאן בדרגות כהות שונות בהתאם לתנוחה של הבית והמפנה של כל חלון וחלון. לגבי חום בהסעה, הבידודית לכאורה מבטלת את תופעת העברת החום בהסעה עקב יצירת ואקום בין שתי הזכוכיות או באמצעות גז אציל שאין לו תכונות של העברת חום כמו האויר שאנו נושמים. זו הסיבה אגב שבגללה בזכוכית בידודית ברוב המקרים למעט קור קיצוני במיוחד אין תופעה של עיבוי. כמובן שמעבר לבידוד של החלון מדובר במכלול שלם של אלמנטים בבית שלגביהם צריך להתייחס מבחינה טרמית הן מבחינת בידוד הגגות והקירות. אצלי בבית לצורך העניין יש ערפי חצאית ואכן מורגש שבחלקים מסויימים של הבית חם יותר מאשר בחלקים אחרים וזאת בגלל היעדר רעפי איוורור. במהלך החורף הקרוב אני מתכוון להחליף מספר רעפים לרעפי איוורור בכדי לאפשר תחלופה של אויר בתוך חלל הגג ובכך להוריד את הטמפרטורה שלו

avi5199

New member
מן הסתם התכוונת להעברה בהולכה ולא בהסעה.

את ההעברה בהסעה (חדירת אויר קר\חם מבחוץ) מונעת האטימה, ולכן אין הבדל בסוג הזכוכית מבחינה זו. הבידודית משפרת רק את ההעברה בהולכה מהצד החיצוני של הזכוכית לצד הפנימי. לדעתי מסגרת אלומיניום רחבה עם זכוכית בידודית זו שטות, מכייון שאלומיניום הוא מעביר החום בהולכה הטוב ביותר אחרי נחושת ולכן החום\קור עובר דרך האלומיניום ( עוקף את הזכוכית) וכמה שיש יותר אלומיניום נפגע יותר הבידוד. ולכן אם עושים חלון אלומיניום ומשקיעים בזכוכית בידודית, צריך שפרופיל האלומיניום יכיל בידוד פנימי מפלסטיק שמפריד בין הפרופיל החיצוני לפנימי, נגד גשרי קור\חום.

אנחנו גרים במקום שקט שלא קר או חם מדי בעונות

השונות ולכן הנחנו וגם איש האלומיניום לא דיבר בכלל על רעיון הבידודית. גרים ליד ת"א, לא קרוב לים. מה דעתכם?

צימעס

New member
ליד ת"א חם בקיץ.

אני מניחה שיש לכם מזגן לקירור, נכון? בכל הפעלת מזגן, אתם תרצו שהקור לא יברח.

avi5199

New member
למרות הכל קצת מגזימים בנוגע לחשיבות הזכוכית

כגורם לבידוד. רוב השטח של בית זה קירות ולא חלונות, האלומיניום של המסגרות לא מבודד ממילא (אלא אם זה פרופיל מיוחד), מקדם הולכת חום של זכוכית הוא נמוך יחסית ולכן זכוכית עבה מספיק מבודדת, במיוחד במזג אויר נוח כמו בישראל . יותר חשוב זה שהחלון יהיה אטום למניעת חדירת רוח.

iditha

New member
אז מה עדיף - בידודית או טריפלקס?

אנחנו מתכננים לעבור למקום קצת רועש, ולכן החלטנו לעשות טריפלקס בכל הבית. גם בגלל שזה בטיחותי יותר עם הילדים. האם לדעתכם כדאי להחליף לבידודית? יש לנו עדיין אפשרות לשנות. האם זה לא פחות בטיחותי?

למעלה