זכויות

never007

New member
זכויות

שלום, מישהו ביקש ממני להעתיק (לצרוב) לו דיסק, בטח יש עליו זכויות, והוא הולך ומוכר אותו. אני יודע שזה אולי לא חוקי!! האם גם אני מעורב בזה? למרות שאני רק עשיתי לו ,כמו שרות כזה של העתקה. ובוא נגיד שעשיתי לו כמה העתקות, לא רק אחד. תודה רבה

איך אומר את זה בעדינות?

אתה יודע בעצמך את התשובה. כן, לדבריך אתה מעתיק דיסקים שיש עליהם זכויות יוצרים, כממעט על כל דיסק שיש עליו זכויות יוצרים שאני ראיתי, אם זה מוזיקה או סרט או משחק או תוכנה, כתובה גם אזהרה. היות ואתה מדבר על העתקה לצורך מכירה, לא חל גם הסייג המתיר העתקה לצורך ביתי לא מסחרי של יצירות. אתה עשית לו שירות, אך השירות הזה דומה לזה שהוא היה מבקש ממך שתלך ותעשה לו שירות ותגנוב בשבילו את האוטו של השכן כדי שהוא ימכור אותו למשחטת רכב.

never007

New member
תודה

אכן כך חשבתי אבל לא הייתי בטוח. תודה רבה. דרך אגב, איפה אני יכול למצוא חומר על הנושא הזה, מכיוון שאינני עו"ד, מבלי לעשות את זה כל פעם דרך הפורום. יש משהו שהוא לשימוש הציבור הסקרן, כמוני?
תודה

אתה יכול למצוא חומר

על זכויות יוצרים בכמה דרכים: דרך אחת היא להיכנס לקישורי הפורום. דרך שניה, להפעיל מנוע חיפוש ולבצע חיפוש זכויות יוצרים בעברית ו copywright באנגלית ותמצא ים של חומר. דרך שלישית זה ללכת לספריה משפטית. למיטב זכרוני, בפקולטות למשפטים לא נותנים להיכנס למי שאין לו כרטיס קורא בספריה או כרטיס סטודנט, יש ספריות פתוחות לקהל בבתי המשפט המחוזיים ובמשרדי לשכת עורכי הדין, שם בוודאי תוכל להעזר בספרניות.

למעלה