זכויות??!!

duby3

New member
זכויות??!!../images/Emo51.gif

אולי מישהו יודע מתי וכמה מקבלים להבראה.שאלה נוספת היכן ניתן למצא במרוכז את כל הזכויות לנכי צה"ל.החוברת המופצת ע"י משרד הביטחון אינה ממצה לפי דעתי.

דובי שלום:"ההבראה" עליה אתה מדבר

יכולה להתבטא בשני דרכים: 1.תגמול אחת לשנה שזה "דמי הבראה". אני מתארת לעצמי שזה תלוי כמה אחוזים יש. זה תגמול כספי למשכורת. 2.הבראה שזה חמי מרפא: זה לפי כמות אחוזים,וע"פ סוג פגיעה. לי למשל מגיע 21 יום בשנה חמי מרפא. דובי:אני מציעה לך:לשאול את העובדת רווחה לה אתה שייך,מה הוא ההבראה לה אתה זכאי. למרות שאני יודעת שדמי הבראה מקבלים ישירות בתגמול,ללא צורך בפניה כלשהיא. גם לפי דעתי החוברת שמשהב"ט מספק,אינה ממצא. לפיכך נפתח אתר בשם "אגף השיקום" (תוכל להגיע ללינק דרך המאמרים/ הקישורים) בגלל שהזכויות לא ברורות,ותמיד יודעים שיש עוד זכויות(אני למשל 10 שנים נכת צה"ל ועוד מתוודעת לראשונה לכל מיני זכויות ספיציפיות,שמגיעות לי עקב נכותי) בגלל התופעה הזו:צריך תמיד להתקשר לאגף ולשאול ולשאול. בגלל זה קיים הפורום הזה ביין היתר ע"מ להעביר אינפורמציה. ותאמין לי יקירי,במשך הזמן אתה תדע עוד ועוד על זכויותך. שוב- כולנו פה לרשותך. אני מקווה שעזרתי טיפה

smile2life

New member
הבראה בחמי מרפאה

מה שענת אמרה זה נכון. לרוב הנכים מגיעים שבועיים בשנה, שאותם ניתן לפצל לשבוע-שבוע. לנכים קשים ומעל גיל 50 מגיעים שלושה שבועות שהם יכולים לקבל. אתה יכול לקחת את ההבראה מתי שרק תחפוץ (על בסיס מקום פנוי במלונות) ועל פי הרמה שלך, עם או בלי מלווה (לפי ההפניה). לגבי זכויות ניתן להתייעץ כאן בפורום עם הכותבים ובעיקר עם עורך הדין עומר יעבץ, שהוא בעצמו נכה צה"ל ומייצג נכי צה"ל רבים ועם שאר החברים בעלי הניסיון. כמו כן אני מצרף קישור להודעה בנושא. אתה יכול גם להכנס לעמוד הקישורים בפורום הזה ולמצוא שם קישורים מועילים הדנים בזכויות ובחוק הנכים. מומלץ בהחלט גם לבקר באתר "אגף השקום", שיש בו פורום מקביל ובהחלט דנים שם בזכויות. אבל הכי מומלץ לפנות למזכיר המחוז שלך או לעוזר מזכיר המחוז ולדסקס איתו את הזכויות המגיעות לך. מחוז חיפה והצפון: מזכיר- חיים בר עוזר מזכיר - וויליאם דרור כתובת - רח´ העלייה 23, בת גלים, חיפה טל´ - 04-8539884/2 פקס´ - 04-8510838 מחוז תל-אביב והמרכז מזכיר - מר פורן עוזר מזכיר עמנואל שחר כתובת - שד´ ח"ן 51, תל-אביב טל´ - 03-521286/7 פקס´ 03-5225023 מחוז ירושלים מזכיר - יואב אלט כתובת - המליץ 7, ירושלים טל´ - 02-5669575, 02-5635625 פקס´ 02-5636149 מחוז השפלה מזכיר - אלי דורי עוזר מזכיר - אהרוןרחימי כתובת - רחוב הרצל 182, רחובות טל´ - 08-9466499, 08-9466488 פקס´ - 08-9464915 מחוז בא-שבע והנגב מזכיר - אליעזר אביטן עוזר מזכיר - שלמה לוי כתובת - מגדל קניון הנגב, צומת אלי כהן, באר-שבע טל´ - 08-6230111 פקס´: 08-6233554 ימי הפעילות ושעות קבלת הקהל במשרדי המחוזות: יום א´-ג´: 08:00-16:00 יום ד´ 08:00-1800 יום ה´: 08:00-16:00 בימי שישי משרדי המחוזות סגורים. אנא לתאם פגישות עם מזכירים המחוזות או עוזריהם טלפונית. אנא רישמו לפניכם את פרטי המחוז אליו אתם שייכים והעזרו בו לקבלת פרטים על זכויותיכם.

ominator

New member
הבראה וזכויות

הריני לעמוד לשירותך, כמו גם לשירותם של חברי הפורום הנכבדים וכלל נכי צה"ל, בכל שאלה ספציפיתהנוגעת לזכויות ואשתדל להשיב. באשר לחוברת של אגף השיקום והצורך במידע, הרי בשביל כך הוצאנו את ספרנו בנוגע לזכויות הנכים. ולנושא ההבראה: כל נכה המקבל תגמולים, זכאי אוטומטית, בתגמולי חודש יוני להערכתי, לקבל מענק הבראה בהתאם לדרגת נכותו ולסוגה. גובה המענק צמוד למענק ההבראה לעובדי שירות המדינה, והוא ניתן מיום קביעת הועדה הרפואית את גובה דרגת נכותו של הנכה. מעבר לכך, זכאים נכים להפנייה להבראה בפועל, אם עברו ניתוח או שאושפזו (לא במיון או לצורך בדיקות). מספר הימים (7/14) נקבע בהתאם לגודל הניתוח (גדול/קטן), או למשך האשפוז (מעל שבועיים או פחות. הפנייה ניתנת גם לנכים עם פגיעה נפשית שאינם מקבלים תג"מ. חמי מרפא - זכות זו הניתנת לנכים עם פגיעה במערכת הלוקומוטורית ו/או חולי עור אינה פשוטה. מספר הימים וסיווג המלון נקבע בהתאם לסעיף המבחן הקובע את דרגת הנכות בתקנות (כלומר - דרגת הנכות וסוגה). ישנה טבלה ארוכה ומפורטת הכוללת לכל סעיף מבחן את מספר הימים. את הטבלה ניתן למצוא באגף השיקום ובארגון נכי צה"ל. יש לזכור כי ההסדרים הם מורכבים ונפתולייםם, חשנן קטגוריות שאינם זכאים כלל (כגון נכים לאחר שבץ מוחי) ויש כאלו שצריכים אישור מיוחד (חולי לב, למשל), יש כאלו שזכאים לאישור נוסף חריג, יש כאלו שיש להם מספר פגימות במערכת הלוקומוטורית, יש כאלו שיכולים לקבל על אף שאינם זכאים ויש כאלו שאינם יכולים לקבל עלך אף היותם זכאים - המסקנה - כל מקרה לגופו ולנסיבותיו, והכי חשוב, לשאול, לבקש ולנסות. שיהיה בהצלחה.

DCS

New member
תיקון קטן

לא כל נכה המקבל תגמולים זכאי להבראה נכים בעלי פחות מ 19 אחוז לא מקבלים בברכה DCS

ominator

New member
מקבל ומחדד

מקבל ההערה ומבקש לחדד, ישנם כאלו גם מתחת ל19%, המקבלים תגמולים וזכאים לקבל מענק הבראה (מקבלי תג"מ שאינו "נצרך" במשך שנה לפחות בקטגוריה הזו).

למעלה