זכויות שוחר קד"צ

NightMare007

New member
זכויות שוחר קד"צ

היי. אני חדש פה בפורום, אשמח אם תעזרו לי במידע כל כך חשוב: מהם הזכויות שלי כשוחר בקד"צ ??? ( אני אהיה בטכני חיל האוויר ) אני מודע לכמה דברים בודדים: משכורת 1200, בלי עבודות רס"ר... מה לגבי נסיעות ברכבת/אגד? מה לגבי ביטוח בריאות - אם אני נפצע.... וכל דבר נוסף שאתם יודעים... אשמח אם תשתפו....

NightMare007

New member
תגובה...

זה באמת משנה? שוחר זה שוחר, לא? אני אהיה בקד"צ טכני של חיל האוויר - חשמל/מכונאות/( אלקטרוניקה ) שאלה נוספת שיש לי, מה הסיכויים להתקבל לאלקטרוניקה?

זה לא משנה כלום...

הסיכויים שלך להתקבל לאלקטרוניקה קשורים למה שהצבא צריך, וחלק היו חולקים עליי ויגידו שזה קשור לאופי ולרמת משכל שלך. אצל השוחרים מקובל שאלקטרוניקה זה הכי טוב, חשמל אחריו והכי נחותים הם מכונות, וחלקם הגדול יגיד לך שזה גם נכון. אבל הכל יחסי, תלוי כל אחד מה שהוא אוהב. ברור שאלק', היא עבודה יותר נקיה, בתוך מבנים עם מזגנים, בלי משמרות ובלי שבתות וחגים וחשמל ומכונות זה לעבוד במוסכים ללא מזגן, לפעמים צריך להישאר עד מאוחר כשיש לחץ, אם שיכים לטיסית, אז יש משמרות בלילה בשבתות וחגים, האמתי ששמעתי מאנשים שהם אוהבים לעבוד בטיסית כי יש אחווה והזמן עובר מהר. אני חשמל ואני אוהב ללמוד את זה, למדתי גם אלק' ולפי דעתי זה משעמם, וגם העבודה בזה משעממת. במחשבה לאחור, הייתי רוצה ללמוד מכונות, זה יותר מעניין וגם אפשר להתקדם בזה בצבא נורא טוב. לפי דעתי, תיכנס לפורום סדירים ותחפש חילים שמשרתים במערך הטכני של חיל האוויר, ותשאל אותם את מה שיש לך לשאול כי הם היחידים שיוכלו לתת לך תשובות מספקות. מקווה שעזרתי.

Babajista13

New member
לפי מה שידוע לי

אלקטרוניקה אתה יכול ללמוד אך ורק אם למדת במגמת אלקטרוניקה ואפילו עשית יג יד בב"ס רגיל, אבל בכל מקרה אלק' שמורה לרוב לשוחרים שלמדו בב"ס טכני וזה בעיקר בגלל העובדה שלא צריך כאלה הרבה, כדי לאמת את מה שאמרתי פשוט כנס לאתר חיל האויר ל"לפני גיוס" וראה מידכ נוסף שם. לגבי 1200 ש"ח, זה ממש מוגזם, אלקטרונאי מקבל איזה 350-400 ש"ח ואת זה אני אומר על סמך מה שאמרו לי אותם אנשים. אלקטרונאי לא כל כך מקבל יציאות חופשיות כמו שנאמר, אפילו פחות מהאחרים וזאת בגלל העובדה שעבודתו נעשת בתנאים "טובים" יותר (כן מזגן) וחוץ מזה איזה שוחר אתה? של ב"ס טכני או לפני גיוס?

Babajista13

New member
רגע..

אני שוחר ואני אקבל 80 ש"ח הוא לא שוחר הוא יקבל 1200? זה קצת לא נראה לי הגיוני

shimonev

New member
כן נכון זה לא הגיוני אבל...

זוכר שחתמת על חוזה לפני הטכני?? ואם הצבא לא "יקנה" אותו בכסף הזה, אף אחד לא ילך לזה מרצונו החופשי. ועוד משהו הם בדרך כלל גם מקבלים קורסים לא הכי טובים שיש. (מבנאות,מכשירים חיווט עוזר אנפסנאי ולך תידע מה עוד ימצאו בחיל האוויר) ולעומת זאת שוחר מגיע מוכן לקד"צ וחייב ללכת לשרת בחיל האוויר. אז כבר אין סיבה "לקנות" את השוחר הזה. אז בגלל זה חיל האוויר חוסך ממך את ה1200 האלו ומעביר אותם לחיליים שהוא "קונה". ובכל מקרה אין שום היגיון מאחריו זה. כמו שאין היגיון בכל הטכני. תתמודד עם זה

reembel

New member
זה הגיוני מאוד

אין להם סיבה לדרבן אותך כספית, כמו שאין סיבה שהקורס יכנס לך לפז"ם! אתה בכל מקרה חייב ללכת לקורס שהם יבחרו לך! ובשורה קצת רעה לחשמלאים, מהשנה יש דבר שנקרא טכנאי אחוד, שזה איחוד של מכונאי, חמש וחמ"מ בדרג א'. יש לי חברים חשמלאים שקיבלו דרגי א', והם עכשיו בקורס והם לומדים על שמנים והידראוליקה, דבר שהם בכלל לא למדו בבית ספר. וד"א, ממה שהבנתי לא הצבא משלם את ה80 ש"ח האלה, אלא ביטוח לאומי, בגלל שאנחנו אזרחים שלומדים בתנאי פנימיה.

"אין סיבה שהקורס יכנס לפז"מ"?!

תקן אותי אם אני טועה אבל מהמחזור שיסיים השנה(כולל) הקורס נכנס לפז"מ.. או שלא?!

Babajista13

New member
השאלה הנשאלת היא..

למה מישהוא ירצה להיות שוחר בכלל אם כל מה שמקבלים אחרי 4 שנים של עונשים זה עוד עונשים?! הדבר היחיד שאנחנו מקבלים זה כאליו "חינוך טוב?" אתם בילבלתם אותי לגמרי, זה כאילו תנאים לאנשים שהשתחררו מהכלא, זה לא יכול להיות כך.

reembel

New member
כי בכיתה ח'/ט' שרק נרשמים לטכני

לא בדיוק חושבים על קורסים או פז"ם או בכלל מבינים את זה. אני פעם רשמתי הודעה ממש ארוכה ומושקעת פה בפורום למה לפי דעתי הקימו את הטכני.

NightMare007

New member
אה.. חברה....

אהה... עדיין לא עזרתם לי ממש
..... חשוב לי יותר לדעת מה הזכויות שלי כשוחר לתקופה הזו של הקד"צ ( 3 חודשים ). אני סיימתי יב' במגמת מחשבים. עשיתי בגרות מלא + 15 מחשבים + 5 אנגלית + 5 פיזיקה + 4 מתמ' ..... סיימתי יב' והתקבלתי לקד"צ.... מעבר לזה אני לא יודע שום דבר חוץ מזה שבחודש הקרוב ידיע אלי חומר ו"צו" שמורה לי ללכת ללישכת הגיוס לחתום על מסך שאני מאשר את עניין מעמד השוחר - שאני מסכים עם תנאי צה"ל.... בסה"כ רציתי לדעת על מה אני הולך לחתום....? איזה זכויות יהיו לי? מה לגבי נסיעות? מה לגבי ביטוח ? תודה...!

אף אחד לא הבין לאן אתה חותר

כשוחר אתה עם מדים לכל דבר ומכאן שנסיעות הם בגדר החינם בשבילך. מה עוד אתה רוצה לדעת? נקיונות? אם לא היית שוחר אתה תנקה יותר, הרבה יותר. יציאות הביתה? אני חושב שכל חמישי, אל תתפוס אותי במילה.

murzik3591

New member
בקשר ליציאות

אם לא עוברים בחינה סוגרים שבת... או משהו כזה, זה מה ששמעתי מחברים.

NightMare007

New member
ניקיונות ?!?!

כל הרעיון מאחורי 3 החודשים של הקד"צ הוא מיקוד בלמידה אינטנסיבית.... גם בהרצאה בבית חיל האוויר בהרצליה אמרו לנו שיש לי פטור מעבודות רס"ר: ז"א נ-י-ק-י-ו-נ-ו-ת! פ-ט-ו-ר! אתם מדברים על תיכון במסגרת צבאית.... לא ככה? אני מדבר על קד"צ טכני - קורס לפני גיוס בטכני!

למעלה