זכויות פניסה

FalseFlat

New member
זכויות פניסה

שאלונת : האם מישהו קנה זכויות פנסיה בהולנד \ יודע איך הסיפור הזה עובד ?

היום עברתי על התדפיסים של הפנסיה הארצישראלית
דאחקה אבל הפסדתי 10% בשנת 2008

- אמיר

לא ידעתי שצריך לקנות זכויות פנסיה?

אם כוונתך לקרן פנסיה פרטית (מה שנקרא בישראל ״ביטוח מנהלים״) - זה כבר לא נקרא בהולנד ״פנסיה״ וכבר לא ניתן להעביר את זה ממעסיק למעסיק. זה נקרא ״קרן חיים״ ואתה מפריש כל חודש חלק ממשכורתך והסכום נאסף עבורך עד גיל 65, ואז אתה מקבל את כל הסכום ויכול או לשמור אותו לעצמך (פחות הרבה מיסים), או להפקיד אותו בקרן פנסיה שתשלם לך תשלומים חודשיים החל מהגיעך לגיל 67 עד יום מותך (בערך) ובהנחה הלא מבוססת שחברת הביטוח ששומרת לך את הכסף לא פשטה את הרגל ובמשך כל ה 45 שנים שחסכת השקיעה את כספך בתבונה.

מה שקורה עכשיו זה שהרבה מאוד אנשים, אם בכלל מקבלים את כספם, זה יוצא סכומים קטנים בהרבה ממה שעליו חתמו כשהתחילו את החסכון.

בהולנד 2013, הפנסיה הכי בטוחה נשמרת מתחת לבלטה בבית.

לגבי הפנסיה הממשלתית - בזכות האמנה בין ישראל והולנד, היא מחושבת לך במדינה בה תתגורר בגיל 67, לכל השנים, החל מגיל 18. לא צריך לעשות בשביל זה שום דבר מלבד תשלום מיסים רגיל ותושבות.

FalseFlat

New member
אחוות המקלדות העילגות

לפני מה שרשום כאן :
http://www.svb.nl/int/en/vv/nieuw_in_nederland/u_komt_in_nl_wonen_of_werken/

אפשר לחסוך לפנסיה (מגיל 67 כמו שאמרת) במשך 50 שנים
ואז אתה יכול לקנות את החלק החסר שלך בפרק של ה50 שנה אם הגעת איפשהו באמצע. יעני חסרות לי איזה 11 שנים טובות.

השאלה שלי אם יש מישהו שקנה את הזכויות האלה ? אני לא יודע מה המשמעות של זה עדיין.

אני מבין שכדאי לוותר על קרן פנסיה פרטית לטובת חסכון אישי לפי המלצת החלב המוקצף.

חלב, תוכלי לפרט לגבי הפנסיה הממשלתית ? האם את יודעת כיצד מתבצע החיבור הזה בין פנסיה ישראלית לפנסיה בהולנד ?

זה פשוט, אני חושבת

זה קשור לאמנת בט״ל.
בהולנד זה ממוחשב. אתה בא (בעצם אתה לא צריך לבוא לשום מקום... אתה עושה את זה מול המחשב בבית) לבקש קצבת בט״ל שנקבעת לפי גיל (פנסיה, אבטלה*, נכות, אבטחת הכנסה, ילדים) ואז מזין במחשב את כל הפרטים האישיים שלך, שכוללים, בין השאר גיל ומקום לידה, ואז, במקרה של לידה במדינת אמנה, איחוד או הולנד, המחשב מחשב את הזכאות שלך מגיל 18.

* דמי אבטלה ניתנים ע״ב הוכחת הסטוריית עבודה בהולנד לפי דירוג קבוע של תקופת עבודה (למשל - מי שעבד בהולנד, אבל לא צבר 52 ימי עבודה בשנה במשך רצף של 5 שנים יקבל 70% משכר מינימום, מי שצבר את התנאי הנ״ל יקבל 70% משכר אחרון עד תקרה מסויימת) תקופת משך הזכאות לדמי אבטלה נמדדת לפי גיל.
קצבת אבטלה לאזרחי איחוד שהיגרו להולנד במטרה לחפש עבודה תינתן בהתאם לקצבה שנקבעה להם בארץ מוצאם באיחוד ורק אחרי פרק זמן מוגדר בו ניסו ולא הצליחו למצוא עבודה בארץ מוצאם אשר באיחוד האירופי. (המידע נכון ל 2011).

ז״א - שכיליד ישראל,אם אתה מגיע לגיל 67 בהולנד, אתה תקבל את אותה קצבת הזקנה כמו כל הולנדי אחר שנולד בהולנד, גם אם הגעת להולנד בגיל 50. כי יש אמנת בט״ל.

העצה שלי לגבי פנסיה מבוססת על דעתי האישית בנושא. נא לא להעניק לי נופך סמכותי בעניין ולא לקחת את דברי כהמלצה לניהול פעולות כלכליות.

כל קצבה או כל רישום במשרד ממשלתי

ניתן לשליטה אישית מהבית באמצעות digid - שזה שם משתמש וססמא אישיים לתושבי הולנד.

תשלומי מיסים, החזרי מיסים, ביטוח בריאות, קצבאות, זכויות וחובות שקשורים בoverheid ניתנים לכל אחד באופן פרטני בלי צורך לכתת רגלים למשרד זה או אחר.

https://www.digid.nl

אם אני לא טועה - העמוד השני לא ממש קיים יותר

או לפחות לא ניתן להעביר אותו ממעסיק למעסיק - ז"א - שאם יש לך פנסיה כזאת אצל מעסיק שאצלו קיימת תכנית פנסיה מהסוג הזה - ואתה מפסיק לעבוד אצל אותו מעסיק - התשלומים לקרן הפנסיה הזאת נפסקים והסכום די קופא. וישולם לך בסכומים קטנטנים כל חודש בעת פנסיה.

FalseFlat

New member
אשמח לקבל עוד מידע

ד.א. איזה מושג מקביל לפילאר יש בהולנדית ?
זה גם מתרגם ל'עמוד' ?
אני יודע שזה מושג שגם מתייחס לקבוצות בחברה ובפוליטיקה, זה גם מתרגם ל'עמוד' ?

FalseFlat

New member
שימושי - ביטוח לאומי

לידע כללי :

אם משלמים דמי ביטוח סוציאלי במדינה שיש עמה אמנה - הולנד,
כדי לקבל זכויות ביטוח בריאות גם בארץ צריך לשלם 95 שקל לחודש.
זה מבטיח קבלת שירותים רפואיים בחזרה מיידית לישראל.

אם לא משלמים ביטוח לאומי (לא תושב) אז כדי להיות זכאיים לשירותים רפואיים,
מחכים "תקופת המתנה" של חודש על כל שנת היעדרות.
מינימום התקופה הכללית 2 חודשים מינימום ו-6 חודשים מקסימום.

למעלה