זה פשוט, אני חושבת
זה קשור לאמנת בט״ל.
בהולנד זה ממוחשב. אתה בא (בעצם אתה לא צריך לבוא לשום מקום... אתה עושה את זה מול המחשב בבית) לבקש קצבת בט״ל שנקבעת לפי גיל (פנסיה, אבטלה*, נכות, אבטחת הכנסה, ילדים) ואז מזין במחשב את כל הפרטים האישיים שלך, שכוללים, בין השאר גיל ומקום לידה, ואז, במקרה של לידה במדינת אמנה, איחוד או הולנד, המחשב מחשב את הזכאות שלך מגיל 18.
* דמי אבטלה ניתנים ע״ב הוכחת הסטוריית עבודה בהולנד לפי דירוג קבוע של תקופת עבודה (למשל - מי שעבד בהולנד, אבל לא צבר 52 ימי עבודה בשנה במשך רצף של 5 שנים יקבל 70% משכר מינימום, מי שצבר את התנאי הנ״ל יקבל 70% משכר אחרון עד תקרה מסויימת) תקופת משך הזכאות לדמי אבטלה נמדדת לפי גיל.
קצבת אבטלה לאזרחי איחוד שהיגרו להולנד במטרה לחפש עבודה תינתן בהתאם לקצבה שנקבעה להם בארץ מוצאם באיחוד ורק אחרי פרק זמן מוגדר בו ניסו ולא הצליחו למצוא עבודה בארץ מוצאם אשר באיחוד האירופי. (המידע נכון ל 2011).
ז״א - שכיליד ישראל,אם אתה מגיע לגיל 67 בהולנד, אתה תקבל את אותה קצבת הזקנה כמו כל הולנדי אחר שנולד בהולנד, גם אם הגעת להולנד בגיל 50. כי יש אמנת בט״ל.
העצה שלי לגבי פנסיה מבוססת על דעתי האישית בנושא. נא לא להעניק לי נופך סמכותי בעניין ולא לקחת את דברי כהמלצה לניהול פעולות כלכליות.