זכויות ילדים

vered4

New member
זכויות ילדים

שלום רציתי לדעת האם העונש המתואר בקישור שהבאתי מפורום הורים לילדים בבית ספר יסודי, (לשים ילד בחדר האמבטיה, למשך 3-4 שעות ביום למשך שבוע בגלל ששיקר), הוא חוקי? תודה

ציפי ג

New member
חוקי או לא?

אני לא יודעת, אבל ללא ספק, זה חינוך נוקשה מאוד. ישנם אספקטים של התנהגות לילדים, שלא מובנים לי, ואני רואה אנשים נוהגים אותם מעשה יום ביומו. קשה לשפוט אנשים על נוהגם בילדים, בעיקר כאשר את קוראת את ההודעה ורואה שהמטרה שעמדה מאחורי הענין היא בהחלט חינוכית. יכול להיות שאם זה היה העונש שהילד היה מקבל כל הזמן, זו היתה התעללות, אבל לפי ההודעות של האם זה קרה פעם בשנתים. אז גם אם היא היתה מועמדת לדין, והיו מוצאים אותה אשמה, היא מן הסתם היתה נשלחת לקצין מבחן, ולא מעבר לזה.

vered4

New member
ציפי שלום

אף אחד לא הצליח להגיע אל האם ולשכנע אותה שמה שהיא עושה לא בסדר. חשבתי שאם זה לא חוקי היא תבין שאסור לה לעשות את זה. יש דברים שהחוק לא מתיר לעשות, גם לא פעם בשנתיים. מה דעתך? ורד

ציפי ג

New member
דעתי

החוק לא עוסק במקרים באופן פרטי, אלא קובע שאסור להורים להתעלל בילדיהם. השאלה אם זו התעללות. אני לא אתפלא, אם לגישה הזו יש מספיק פסיכולוגים שיבואו ויגידו עד כמה היא יעילה ומועילה. אני לא חושבת שלמחוקק יש זכות להתערב עד כדי כך בחיי משפחה. העובדה שנראה לי שהעונש אדיוטי, ואפשר להשיג את אותה תוצאה בדרכים פחות דרסטיות, עדין לא אומרת שזו התעללות. במיוחד לנוכח התכיפות שלה. מה עדיף, אמא שצועקת ארבע שעות, או אמא שאומרת לילד ללכת לשבת באמבטיה ארבע שעות, או אמא שאומרת לילד ללכת לשבת בחדר שלו ארבע שעות. הבעיה היא המיקום? הבעיה היא פרק הזמן? הבעיה היא עצם ההרחקה? היות ויש דעות שונות בתחום הזה של ענישה (לא גופנית) אני חושבת שלהגיד שזה לא חוקי, זה לא נכון.

vered4

New member
חבל, כמו שיש חוק נגד להכות ילד

היה כדאי שיהיה חוק שלא מאפשר לכלוא אותו. תודה על המידע. ורד

למעלה