זכויות יוצרים...

• פותח הנושא TBNT
  • פורסם בתאריך

TBNT

New member
זכויות יוצרים...

שאלה שמעסיקה אותי כבר הרבה זמן, מקווה שלמישהו יש תשובה. לחבר שלי יש מכונית ספורט והוא ביקש ממני להכין לו מדבקה יפה לאוטו. הכנתי לו מדבקה "מפוצצת"(יותר נכון, ציור בתוכנה גרפית). עכשיו אני צריך לקחת את הציור לבית דפוס שיכינו ממנו מדבקה. שאלתי היא : איך אני יכול להיות בטוח שהבית דפוס לא יכין עוד עותקים וימכור אותם למישהו אחר ? האם יש דרך לשמור על זכויות יוצרים במקרה הנ"ל ? האם יש מסמך שאפשר להחתים עליו את הבית דפוס ? עושים דברים כאלה בכלל, או שסומכים על הבית דפוס ? תודה מראש לעונים. ד"א, הודעה זו פורסמה בעוד מספר פורומים סמוכים שקשורים לנושא בשביל לקבל יותר תגובות ובתקווה להגיע למישהו שיודע. נא לא להתעצבן.

amitais

New member
פשוט מאוד

מכיוון שמדובר בעותק יחיד, אתה הולך לדפוס דיגיטלי, שם אין לוחות הדפסה. כל מה שאתה צריך לעשות זה לעמוד ליד המחשב ולוודא שהם לא משאירים לעצמם עותק מהקובץ.

TBNT

New member
תודה, עוד שאלה קטנה.....

אחרי שאני מוחק את הקובץ/מוציא את הדיסק, יש להם אפשרות לעשות שיחזור קובץ מחוק/פתח עבודה אחרונה או משהו כזה ?

sherban

New member
זה נראה לך סביר?

לא ראיתי את המדבקה אבל אני יכול לבהטיח לך שאף אחד לא ירצה לגנוב אותה. ואם כן מישהו ימות מזה? יעשו מיליונים על גב העיצובים שלך? נו באמת אנשים פה באינטרנט חיים בסרט (watermarks ענקיים על ציורים בינוניים וכו). אולי תבקש מהבית דפוס לפרמט את המחשב אחרי שאתה מסיים איתם. אבל לא פירמוט מהיר - אלא כזה שמנקה הכל. פעמיים (כי אחרי פעם אחת עדיין אפשר לשחזר - השחזור אמנם עולה כמה אלפי שקלים אבל זה אפשרי) יצא לי לראות אנשים שלקחו להם עבודות מהאתר והדפיסו בלי רשות - ועם כל הכבוד, זה תמיד אנשים עם תיקי עבודות עשירים ביותר ויכולות איוריות ועיצוביות הרבה מעבר למה שניתן למצוא בארצנו הקטנטונת. ואם מישהו בכל זאת רוצה את המדבקה הזאת אז הוא יצלם במצלמה דיגיטלית את האוטו של חבר שלך וישחזר אותה בבית. בקיצור אתה יכול להתעסק בשמירה על זכויות היוצרים שלך או פשוט ליצור. אם מישהו יעתיק - סימן שעשית משהו טוב ושאתה בכיוון הנכון. אין דבר יותר מחמיא מזה שמעתיקים אותך. וזה אולי סימן שאתה יכול אפילו להתפרנס מהדברים האלה כי עובדה שאנשים רוצים את זה.

TBNT

New member
תודה על ההתיחסות....

אני לא שואל סתם, אני כן רוצה להרוויח מהעבודות שאני עושה. תחשוב איך אתה היית מרגיש אם היית עושה עבודה ללקוח ומרוויח פעם אחת והבית דפוס היה מוכר את העבודה שלך לעוד 10 ?! בכל אופן תודה על התשובה.

scalla

New member
אני אוסיף משהו...

נראה לך שלאחד מהעבודים בבית הדפוס יש חבר שמתעסק במכירת סטיקרים? יש לך קשרים עם מישהו שמתעסק במיכרת סטיקרים? אני בספק גדול אם הם יתעסקו עם זה כי אין להם אינטרס. במקרה הכי גרוע יהיה עוד עותק או שניים שהם יעשו לעצמם לחדר בבית וזהו. דבר שני, כל יום הם מתעסקים עם עוד איזה מאה אנשים כמוך. הם כבר לא כל כך מתלהבים מכאלה דברים, תהיה בטוח. אם אתה ממש פרנואיד. אז תביא להם כבר קבוץ "שטוח" (כאילו שיש בו רק שיכבה אחת) ואת המקור תשמור לעצמך בבית. גם עם הקבלה שלהם (מה שסקטו אמר) וגם אם זה שאין להם את המקור, אתה כנראה תצליח במפשט אם יהיה מקרה כזה. עוד דבר, אף אחד בארץ לא מתעשר מרעיון לסטיקר בודד, וכמו שנאמר, מי שירצה להעתיק ממך יעשה זאת.

sherban

New member
כתבתי כבר איך היתי מרגיש

היתי מרגיש עם זה נהדר. היתי מבין שעשיתי משהו טוב ושיש לזה שוק. אולי אפילו היתי מנסה להוציא מהמעתיק כמה שקלים על הדרך. אבל זה רק אחרי ורק אם. כי אף אחד עוד לא עשה כסף גדול ממדבקות. אני תמיד חושב על העבודה הבאה. ככה מתפתחים. זכויות יוצרים זה עבור דיסני ומיקרוסופט - לא עבור פישרים כמוני. ואני גם לא מספיק נאיבי או מלא בעצמי כדי לחשוב שכל קשקוש שלי מישהו יעתיק. ואם זה אכן שווה המון כסף (לא סביר ,אבל נראה לי שזה החשש האמיתי שלך) אז יותר משתלם לאותו מעתיק פוטנציאלי לשלם לך לעשות לו משהו דומה שמותאם לצרכיו מאשר להעתיק סתם. האנשים הטובים באמת, מפרסמים את עבודותיהם איפה שרק אפשר. הם משווקים את עצמם. לא את העבודות שלהם. חושבים רק על העבודה הבאה ועל ההתפתחות שלהם. מישהו העתיק? בפעם הבאה הם יעשו משהו יותר מדהים שיגרום לישן להראות כמו קקה וגם יקחו על זה יותר כסף. ולמירב ידיעתי, בתי דפוס לא עוסקים כ"כ בלמכור ולשווק עיצובים. את הכסף שלהם הם עושים מאנשים שבאים עם כסף ביד כדי לקבל שירותי הדפסה. ואם בכל זאת תראה את העיצובים שלך בידי מישהו אחר אולי אז תוכל גם לתבוע מהם כסף. אבל זה רק אחרי. אז אם וכאשר יעתיקו אותך אפשר יהיה לדבר על זה. עד אז זה סתם אוננות.

מיכאל ג

New member
האמת היא

שאתה תרוויח יותר מתביעת הפרת זכויות יוצרים מוצלחת מאשר תוכל אי פעם להרוויח מתשלום תמורת עבודותיך. אתה צריך להתפלל שמישהו יהיה מספיק טיפש להעתיק עבודות שלך.

למעלה