זכויות יוצרים

זכויות יוצרים

היי :)
נראה לי שאף פעם לא כתבתי פה, והנה אני צונחת עליכן עם שאלה :)

אני סורגת מתחילה מאוד... ומעניין אותי האם מותר לי למכור מוצרים שסרגתי בעצמי, אבל מהוראות שאינן שלי.. נגיד מכל מני אתרים חינמיים וכאלה..
האם אני צריכה לציין של מי העיצוב? או שברגע שסרגתי אז המוצר שלי וזהו?
אני שואלת את השאלה בכל מקום אפשרי כדי להבין אם זה מותר לי במאה אחוז...

מקווה שתדעו לעזור לי :)
תודה...

בעיקרון

בעיקרון זה אסור, כי החוק אומר שההוראות הן לשימוש עצמי (מותר גם בתור מתנה קטנה) אך לא למטרות רווח...

מה שאפשר לעשות זה לפנות לאתר בו הופיעו ההוראות, ולבקש רשות. אם מקבלים רשות, אז כמובן שאין בעיה, ורצוי לשמור את האישור...

ללייניה

New member
כל הכבוד על השאלה ועל המחשבה של מכירה

לגבי זכויות יוצרים בדרך כלל כתוב שם אם מותר
יש כאלו שמגבילים עד 25 יחידות וכו
הכי פשוט זה לשנות קצת את הדגם המסוים
ואז זה לא נחשב העתק

לא חושבת שיש זכויות יוצרים

כי למשל אנחנו קונות חוברות סריגה וסורגות?
אז ניתן קרדיט לחוברת?
וכל אלו שמעלות גם לוקחות רובם דוגמאות ממקומות אחרים
ולא ראיתי ציון של מקום/זכויות יוצרים
שבת קסומה לכולם

שימי לב

החוק מבדיל בין סריגה לצרכים פרטיים (למשל קנית חוברת סריגה וסרגת לעצמך סוודר, או כמתנה), ובין סריגה לצורכי מכירה.
למשל באתר של vogue knitting נאמר במפורש שאסור להשתמש בהוראות שלהם כדי ליצור פריטים סרוגים ולמכור אותם, והחוק הישראלי דומה.

אפשר לבקש רשות ממי שכתב את ההוראות (למשל תגילי תרגמה את הצעיף הפולני לאחר רשות, ויוצרת ההוראות ביקשה במפורש לומר שאין למכור את הצעיפים, ובכלל היא מבקשת ליצור צעיף גם לתרומה).
אפשר גם לבצע שינויים בדוגמה ואז יש פריט חדש שאינו זקוק לזכויות יוצרים.

בהמשך למה שכתבה סטודנט 321

הרי מידי פעם מועלה הסוודר בייבי סופרייז שעשתה אותו אליזבט צימרמן , וכל פעם שמעלים אותו מבקשים הוראות בעברית ממי שעשתה , במפורש כתוב שאסור אפילו להעביר את ההוראות והיו מקרים שמשפחת צימרמן תבעה לדין [ היות והיא כבר נפטרה מזה שנים] המשפחה מסרבת לאפשר הוראות ומי שיודעת על פי הוראות שישנם יכולה לעשות אבל כמובן אם יעשה לא במדוייק אולי דוגמא אחרת ממה שמופיע במקור לא יחשב כהפרת זכויות .

אישית כיוצרת עצמאית שעושה את הדוגמא ואת העיצוב לבד , לא פעם בעידן הטכנלוגיה אני רואה את העבודה שלי לאחר שהוסר החותמת שלי ומאוד מכעיס אותי לראות שאנשים פשוט לקחו יצירה שלי והפכו במחי יד את יצירתי ליצירתם ומאחר והיום אינני יכולה מסיבות בריאותיות לתת הוראות , אינני נותנת הוראות אלא רק מידי פעם מעבירה תמונות ומקווה שלא יעשו שימוש בעבודות שלי ויציגו אותם כעבודתם .

תודה על התשובה

כעיקרון אני סורגת אבל אף פעם לא סרגתי בדיוק
לא בצבעים ולא בדוגמא רק ברעיון הכללי או בהורדות וכדומה

תודה לכולכם על התשובות!!

בס"ד

רק שאלה - מה זה אומר שינויים בדוגמא?
עד כמה צריך לשנות? ומ נחשב שינוי?

התחום הזה מאוד פרוץ בארץ. אם תדעי כמה

סורגות מציעות למכירה ובעקביות פריטים שלמדו לסרוג מהבלוג שלי, ללא שום קרדיט..

למרות הכל -
אני רואה בזה דווקא הישג.

אני חושבת שאם בהוראות יש הערת מכוון שהסריגה היא למטרה אישית ולא למטרת רווח - יש לכבד זאת.
ואין סוף לאפשרויות השינוי בגימור, כדי "להיתמם", שהדגם מקורי.

זכותך המלאה - את מוכרת מוצר ולא הוראות

בעיקרון - אפילו במקומות שכן מוכרים הוראות etsy לדוגמא - הם יציינו שזכותך המלאה למכור מוצרים שמבוססים ע"ס מה שהם יצרו.

בכל אופן, קרדיט יהיה נחמד, אבל ממש לא חובה.

תודה רבה לכל מי שענתה :)

מירטל - מה שאת אומרת (שזו זכותי המלאה) הוא וודאי? או שזו דעתך האישית?

1. קראי את מה שהם מציינים שם, בדרך כלל.

2. כמו שאלונה אמרה - צריך בדיוק שינוי אחד לא כללי ( עמוד אחד פחות או יותר ) בכדי שהחוק יגיד שזה לא העתק מדוייק ( הייתה פעם כתבה על מתכונים, שבה אנשים התחרפנו כי " זה אותו מתכון שלי! רק עם כפית קימל אחת יותר").

מה את מנסה למכור שזה כל כך מדאיג אותך?

למעלה