זכויות ה freelance

• פותח הנושא vlan
  • פורסם בתאריך

vlan

New member
זכויות ה freelance

בעקבות כתבה שפורסמה דווקא ב The Marker. אני עובד בתור freelance כבר 5 שנים, אני נותן שירות קבוע בחברה מסויימת, ואני מעסיק עובדים גם בתור קבלן בפרוייקטים שונים. באותה חברה אני מועסק על בסיס קבוע, מעל 180 שעות בחודש, יש לי משרד ואני מנהל צוות של 3 עובדים. לפי חוזה אין ביננו קשר של עובד מעביד, ואני דואג באופן עצמאי לכל ההפרשות השונות, וכמובן אין לי שום זכויות סוציאליות כלשהם. שאלתי היא: בעקבות הכתבה שפורסמה האם אני זכאי לפיצויים על פי חוק במידה והם יחליטו לסיים את ההתקשרות עימי?

vlan

New member
הבהרה

יש לי משרד באותו ארגון ואני מנהל צוות עובדים של הארגון. תודה, ויקטור.

יא

New member
זכויות FREELANCE

שלום רב, התמונה אותה ציירת מעלה מספר לא מבוטל של סוגיות משפטיות. ראשית, יש לבחון את מהות ההתקשרות בינן ובין הגורם לו הינך נותן את השירותים. תחילה, יכול ומלכתחילה הוגדר כי הינך קבלן עצמאי הנותן שירותים, בלא שיתקיימו בינים יחסי עובד-מעביד. במצב זה, ממילא מקום בו יברקשו לסיים את ההתקשרות עמך אינך זכאי לפיצויי פיטורין. עם זאת, יש לבחון בהסכם שלך עם אותו מקבל שירותים, מהו תוקף ההסכם (לכמה זמן הוןא נכרת) וכיצד הצדדים רשאים להביאו לידי סיום (אם ההסכם דן כלל בסוגיה זו). לידיעתך, אף אם ההסכם אינו קצוב בזמן, הרי על פי הדין ניתן להביאו לידי סיום, בהודעה מראש. בברכה, יהודה

למעלה