זכויות בע"ח

זכויות בע"ח

גם אני את הדוקטורט בביולוגיה שלי עוד לא עשיתי אבל התכוונתי ברצינות לרוב מה שכתבתי ואם יש משהו שכן נכון בתורת האבולוציה (הרייך השלישי) החזק כן שורד.

אז למה אתה לא משליך את זה על בני ..

אדם? בוא נקבע מחדש סולם מעמדות של בני אדם ונתחיל לרצוח את החלשים או לפחות לשעבד אותם לרווחתנו האישית: נכים, ילדים, תינוקות, חולים פסיכאטריים, חולים כרוניים, אנשים עם צבע עור מוזר... קדימה! למחנות!

אבל רק

אם הן צריכות לאכול או להגן על עצמן. אם חיה היתה הורגת את בני משפחתה, השושלת שלה לא היתה שורדת - בגלל הברירה הטבעית שמוזכרת בשרשור הזה. בני אדם הורגים אחרים בגלל אמונה, שטחים, צבע עור, או אפילו כדי ליצור שפע כלכלי. את זה אתה לא רואה אצל חיות. חיות גם לא ממציאות טנקים או תאי גזים. הן לא מפציצות אחת את השניה מרחוק בלי אכפתיות. הן לא אומרות "כשכורתים עצים ניתזים שבבים". ההרג בטבע מקוצץ למינימום. רובו הוא של טורפים שחייבים לאכול (אגב, בני אדם הם אוכלי כל, לא טורפים).

בני אדם הם לא אומניבורים ולא...

קרניבורים... מבחינת ההגדרות הביולוגית (שאנחנו המצאנו ד"א) בני אדם הכי קרובים במאפיינים שלהם לקבוצת ההרבניבורים (אוכלי צמחים), אבל גם לשם אין לנו חפיפה מלאה. בכל אופן שורה ארוכה של מחקרים אפידמולוגיים הוכיחו שהתזונה הבריאה ביותר לכל איש ואישה (מלבד אולי מקרים רפואיים נדירים במיוחד), בכל שלב התפתחות (ינקות, ילדות, בגרות, זיקנה, הריון, הנקה) היא תזונה צמחית לחלוטין. מצרף מאמר הבוחן מספר מחקרים מקיפים ומוכרים (The Oxford Study, The China Study) ומסביר מדוע תזונה צמחית היא התזונה הבריאה ביותר.

אז?

האם זה נותן לך את הסמכות להפר את זכויותיהן של חיות אחרות? מעבר לכך, אם תשים לב, אף חיה לא רוצחת חיה אחרת בשביל הכיף. היא עושה את זה רק בשביל המזון, וזה כי אין לה ברירה אחרת (החיות היחידות הרוצחות חיות אחרות הן הטורפים ואוכלי כל).

Ronnie Avidov

New member
תסלח לי

אני כנראה קצת בור, אבל דארווין לא היה זה שכתב את תורת האבולוציה?

Alexco

New member
ואיך הנאצים קראו לתורת הגזע שלהם?

דארוויניזם-גזעי, בדיוק כמו שקפיטליזם זה דארוויניזם-חברתי - החזק שורד.

Deathatred

New member
סילוף של הדרוויניזם

הדרוויניזם היא תיאוריה ומעמדה כיום בביולוגיה הוא עדיין בגדר תיאוריה בלבד. היא לא נכונה עד הסוף ויש הרבה מכשולים בתפישות שלה. בקשר לציטוט "החזק שורד" - לא היה כזה ציטוט בתיאוריה של דרווין. דרווין קבע The fittest survives כאשר הוא לא פרש מה כוונתו בדיוק למילה fit (מתאים, בתרגום חופשי). בסופו של דבר התשובה הכי טובה שמצאו לישב את זה היא תשובה מעגלית מתחמקת: איך אנו יודעים מיהו ה fitest? מי ששורד הוא ה fitest. כלומר, זה מה שנקרא פטיציו פרנצ'יפה. כלומר, לכאורה הציטוט קובע ש "שוקי מתאים (fitest) ==> שוקי שורד" אבל אנחנו מאפיינים את המתאים לפי "שוקי שרד ==> שוקי מתאים".

Princess Grace

New member
אז ככה,

לפני אתה (בכאזת חדות ובהירות, אם יורשה לי לומר) מפרש את תורתו של צ'ארלס דארווין, כדאי מאוד שתבין כמה דברים. תורתו של דארווין מקובלת כיום על רוב המדענים בעולם, הוא הגיע אליה לאחר ביקור באיי גאלפאגוס ב1835, שבו גילה תגלית שהאירה את עיניו. זה הולך להיות ארוך: היה ברור כבר אז שאיי גלפאגוס נוצרו מהתפרצות הר געש. ודרווין, שהיה כנראה דיי פיקח הבין, שבעלי החיים לא יכלו לצוץ ככה משום מקום על איים שנוצרו מהתפרצות הר געש, וכנראה הם "היגרו" לאיים מאמריקה הדרומית. כדי להבהיר חופי אמריקה הדרומית רחוקים מגאלפגוס כ 900 קילומטרים של אוקיינוס. אבל עדיין הוא ראה שהפרושים (סוג של ציפור), שונים מהפרושים באמריקה הדרומית, ולאט לאט סדקים החלו להיווצר בתודעתו הברורה שאלוהים יצר לכל מקום את בעלי-החיים שיתאימו לו. מקורם של הפרושים באמריקה הדרומית היה קטן בצורה ניכרת מן המקור של הפרושים באיי גאלפגוס, אף על פי שדרווין ידע בברור שהפרושים הם אותם פרושים!!!!!, וזו רק דוגמא אחת להסתגלות ההדרגתית שבה החל להאמין דרווין, מתוך הרעיון הזה, שחיות מסתגלות למקום מגוריהם, בנה דרווין את תורת האבולוציה. והיא: לא החזק שורד, אלא החכם, החזק, המסתגל, שורד. ומפתח מינים חדשים בעקבות כך. הקופים, הציפורים, הדגים, לכולם היו אבות פרההיסוטרים. ועכשיו? מה דעתך על זה? ככל שאני מבינה זוהי אינה תגוזה מעגלית מתחמקת. ואם אתה רוצה הוכחות לא מילדה בת 15 (עוד 8 ימים!!!!!) , אתה יכול ללכת לשאול את המרצה שלי באוניברסיטת ת"א בנוער שוחר מדע, שתסביר לך הכל במושגים מדעיים. בתקווה שתבין! חן

Princess Grace

New member
סליחה.כתבתי החזק, זה היה בלהט הרגע

האבולוציה היא בעצם "פועל יוצא" מהמסקנות של דארווין מן המסע שהוא השתתף בו. דרווין חלק על הדעה הרווחת באותם ימים, שאלוהים ברא את כל החיות הצמחים הוירוסים, האדמה הכל.................... הוא אמר, שמוצא המינים הוא מתוך אותה נקודה, וכך הוא גיבש את התיאוריה שלו, שכל המינם בעולם הופיעו באותה דרך, כתוצאה מאבולוציה, התפתחות הדרגתית, והסתגלות הדרגתית מזנים חיים אחרים.

Deathatred

New member
לא מדויק

התורה שמקובלת היום על רוב הביולוגים בעולם היא שילוב של דרוויניזם וגנטיקה ועדיין רוב השאלות המהותיות נשארו בלתי פתורות. ושוב את נקלעת לבעיית אפיון ה fit, זה ששורד. האם זה החזק? האם זה החכם? האם זה טהור הדם? הדינוזאורים האימתניים שהיו בתקופתם שיא הכוח, שיא הגודל, בעלי מגוון ומוח מאוד מפותח נכחדו בעוד שהג'וקים או האמבות שרדות. אם אני אבקש ממך לאפיין את התכונה שהופכת יצורים חיים ל fitest וגורמת לשרוד בסביבתם בשעה שאר המינים סביבם נכחדים - התוכלי לומר לי מהי? הממצאים מאששים שכאשר יש מגוון של תכונות בקרב אוכלוסיה ממין מסוים, ואריציה אחת שלה נוטה להיות דומיננטית בעוד שהשאר נעלמות. המסקנה של דרווין הייתה שהואריאציה הזאת הוכיחה את עצמה כיעילה להשרדות ולכן תרמה להצלחתם של כל הפרטים עם הואריציה הנ"ל (יש כאן גם הסתמכות על חוק המספרים הגדולים ומשפט הגבול המרכזי) אבל האם תוכל לקבוע אפריורי איזה ואריאציה יותר טובה, יותר יעילה, יותר תורמת להישרדות כאשר תהיה נתונה לך אוכלוסיה ממין מסוים עם מגוון ואריאציות של תכונה מסוימת?

Princess Grace

New member
תורשה

לא אנחנו מחליטים מהי התכונה הדומיננטית יותר... כוח עליון כנראה לא רוצה יותר מידי בלונדות...

Deathatred

New member
התכוונתי שתנחשי

נניח נתונות לך 5 ואריאציות של גן מסוים בשפן סלעים. מבקשים ממך להעריך - בעוד כמה אלפי שנים - איזה ואריאציה תהיה דומיננטית בשטח (קרי - היא תאפיין את רוב אוכ´ שפני הסלע בעוד כמה אלפי שנים) ואיזה ואריאציות יעלמו (למשל, אין היום נמרי שנחרב אלא רק נמרים רגילים).

Ronnie Avidov

New member
הנאצים?

הנאצים לא היו אלה שכתבו את תורת הגזע תורת הגזע נכתבה לפני, הנאצים רק השתמשו בה...

הגינגי

New member
אתם מבלבלים בין כל הדברים

יש נאציזם ויש דרוויניזם. הקשר בין השניים הוא מלאכותי שכן תורות גזעניות היו קיימות הרבה לפני דרווין. דרווין כותב על חיות לא על בני אדם.

הגינגי

New member
עיקר תוכנה של התאוריה של דרווין

היא לא במושג החזק או המתאים שורד אלא בעיקרון האבולוציה שמסביר איך החיים נוצרו והתפתחו עד היום באופן ספונטני ללא התערבות חיצונית.

למעלה