זכויות בעלי החיים (9)

Talia E

New member
זכויות בעלי החיים (9)

האם זכותו של בעל חיים להחליט אם יחיה או ימות? האם זכותו של בעל חיים לקחת את החיים של בעל החיים אחר, כי הוא חושב שכבר עדיף לו למות? הנה קישור להודעה בפורום זכויות בעלי חיים של אדם, שחושב שבעלי חיים הומלסים (כולל בני אדם) - אם הם חולים (ואפילו אם לא), רצוי להרוג אותם ("להרדים" לדבריו)... אתם מאד מוזמנים להצטרף לדיון... קישור לזכויות בעלי החיים (8)

Kiru

New member
../images/Emo5.gif פשוט הסתה לרצח...

ועוד בשם אהבת בעלי חיים. אף פעם לא נתקלתי במשמעות איומה כל כך של המושג "אהבה חונקת". או אולי "אהבה מרדימה"?... האם העובדה שמישהו מתיימר להכיר בסבלם של בעלי חיים, נותנת לו את הזכות לקבוע את גורלם? לקבל בשבילם את ההחלטה לחיים או למוות? רצח הוא רצח. אדם שהורג חתול כדי לאכול אותו, גרוע לדעתי פחות מאותם "רוצחים בשם האהבה". באותו אדם לפחות יש יושר בסיסי; לא אכפת לו מחתולים. הם נחותים יותר לגביו, זכותו לאכול אותם. לפחות יש בזה הגיון פנימי משלו: הרוצח הזה עושה דברים בשביל עצמו. לא לגיטימי אמנם, אבל ניתן להבנה. אבל לרצוח בעל חיים ועוד שתהיה החוצפה להגיד שאתה עושה את זה בשבילו? ומי אתה שתשלול ממנו את הסיכוי אפילו של אחד לאלף לחיים? או אולי זה רק כדי להשקיט את המצפון שנוקף אותך על שאתה לא יכול להציל אותו?.. אז תן לי להרגיע אותך: חייהם של הכלבים והחתולים אינם אחריותנו. אין חובה לעזור. מי שיכול ורוצה, תודה. מי שלא - תעזוב אותם בשקט. "ראוי? אני מעז לומר כי כן. רבים מן החיים ראויים למוות. ויש מן המתים הראויים לחיים. כלום בידך לתיתם להם?" -גאנדאלף, שרה"ט (הספר)

Talia E

New member
אני מסכימה אתך...

אולי תרצה להעתיק הודעה זו ולשרשר אותה למקום הרלוונטי בדיון שבפורום זכויות בעלי חיים לצורך המשך הדיון גם שם?

Talia E

New member
קישור נוסף

לדיון אחר בפורום זכויות בעלי חיים. הנה שני ציטוטים נבחרים מההודעה שאליה קישרתי (מומלץ לקרוא מספר הודעות אחורה כדי להבין ההקשר): "מצד שני, יש לי מעט צורך בחיות שמחות ומרוצות וכל מה שאני צריך מהן אני יכול לקחת בכוח. לכן, עינוי חיות מותר, אם הוא למטרה נעלה (אני מתנגד לסתם עינוי - בזבוז אנרגיה)." "מבחינתי, הרצון לתרום לחיות הוא תוצר לוואי של מערכת ערכים לא מבוקרת. לדעתי, אם מדחיקים מספיק בעיה מוסרית, היא מפסיקה להתקיים ("אם אני מאמין שאני עף, ואתה מאמין שאני עף, אז אני באמת עף")." אז מה דעתכם?

../images/Emo41.gif דיון עם ח"כ פורז על זכויות בע"ח

שלום, אני שמח לבשר למשתתפי הפורום, שביום רביע, ה- 13.2.2002, בשעה 16:30, יתקיים דיון בנושא זכויות בעלי חיים, עם ח"כ אברהם פורז, יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת וראש שדולת בעלי החיים. הדיון יתקיים בפורום פניות לאישי ציבור בפורטל בסט שופינג. אני מזמין את כולכם להשתתף בדיון החשוב. אני מציע שכבר נתחיל לחשוב על שאלות לח"כ פורז, ועל רעיונות שנרצה להציע לו בכדי לקדם את הנושאים שכל כך בנפשנו. מקווה לראותכם, שלכם, אמיר.

deep ocean

New member
אמיר, תודה רבה על הקישור!

בגלל שהדיון יתקיים רק ביום רביעי הבא, אשמח אם תציב קישור נוסף, גם יום-יומיים לפני הדיון לתזכורת

הצעת חוק של ח"כ פורז שתועלה השבוע

בשבוע הבא, יגיש ח"כ אברהם פורז הצעת חוק למתן "הכשר" לעסקים שאינם עורכים ניסויים בבעלי חיים. פרטים על הצעת החוק ניתן לקרוא כאן

למעלה