זכויות בעבודה

זכויות בעבודה

שלום אני לא ממש יודעת באיזה פורום יכולים לענות לי על השאלה,אז חשבתי שאולי אתם תוכלו להפנות אותי. אני מתחילה לעבוד שוב במסעדה שעבדתי בה בעבר על בסיס של 8 שעות ביום,רציתי לדעת אלו זכויות מגיעות לי,מבחינת חופשים,הבראה וכל הדברים האלו. אני גרה ממש קרוב למסעדה ולא לוקחת אוטובוס,זה אומר שלא צריכים לשלם לי נסיעות? אני לא ממש מבינה בנושא ואודה למי שיעזור

ngsof

New member
האתר של ש.י.ל

(שירות יעוץ לאזרח) הוא אתר מצוין שנותן תשובה לכל שאלה בנושא עבודה, רווחה, ובכלל בנושאים שמטרידים את האזרח הפשוט. פרסמי שאלה שם ויתנו לך תשובה צ'יק צ'ק. מציע לשמור במועדפים לשימוש עתידי (כולנו יודעים שכולנו נצטרך אותו...). צ'או.

naty3

New member
שלום לך

1- יש פורום דיני עבודה. 2-כמה זמן עבדת שם בפעם הקודמת? שמרת תלושים? חשוב מאוד לשמור תלושי משכורת!! לגבי הזכויות: על כל חודש עבודה מגיע לך יום חופש. הבראה נדמה לי אחרי תקופה מסוימת-שנה +-. תבדקי שמשלמים לך מינימום (לפי הגיל) ועוד דבר חשוב מאוד: טיפים הם ****לא**** חלק מהשכר! לא משנה מה המעביד אומר לך!!! לגבי אוטובוסים: אם את נמצאת במרחק של שתי תחנות אוטובוס ומעלה מהמסעדה- חייבים לשלם לך נסיעות, ולא משנה איך את מגיעה לעבודה- מונית\ טרמפים\אוטובוס\ברגל.... דבר אחרון: מרגע שאת מתחילה לעבוד-המעביד חייב לשלם לך. אל תסכימי לשום דבר שנקרא "התלמדות שלא בתשלום", "אין לך קוד במחשב" ועוד תירוצים יצירתיים של המעסיקים. בהצלחה!

תודה לשניכם

בחצי השנה האחרונה עבדתי במקום פעם או פעמיים בחודש,רק כדי לקבל פטור מבטוח לאומי,מכיוון שעבדתי בעבודה ללא תלוש(מטפלת) לפני שנה וחצי עבדתי שם רצוף כל יום,אך הייתי בשירות לאומי,והעדפתי "לשמור על פרופיל נמוך.." אני גרה 10 דקות מהמסעדה ולא נוסעת באוטובוס,אך רציתי לדעת אם לפי החוק אני אמורה לקבל דמי נסיעות. תודה רבה:)

למעלה