זכויות אשה הרה

מצב
הנושא נעול.

momi121

New member
זכויות אשה הרה

זכויות אשה הרה
החברה שאני עובדת עברה מקום עבודה מנתניה לפ"ת, חלק מהחברה נשאר באותו מקום(ז"א בנתניה) אני נמצאת בחודש שלישי להריון ורציתי לדעת אם הם יכולים לפטר אותי עקב כך שאני מסרבת לעבור למקום העבודה החדש- פ"ת. האם הם צריכים למצוא לי משהו זמני עד שאני יילד במקום הקודם בנתניה? אשמח לתשובה

שיר ורד

New member
תשובה

זכויות אשה הרה
החברה שאני עובדת עברה מקום עבודה מנתניה לפ"ת, חלק מהחברה נשאר באותו מקום(ז"א בנתניה) אני נמצאת בחודש שלישי להריון ורציתי לדעת אם הם יכולים לפטר אותי עקב כך שאני מסרבת לעבור למקום העבודה החדש- פ"ת. האם הם צריכים למצוא לי משהו זמני עד שאני יילד במקום הקודם בנתניה? אשמח לתשובה
תשובה
כן, הם יכולים לפטר אותך בגלל סרובך לעבור למקום העבודה החדש. אבל, אם את עובדת באותו מקום מעל חצי שנה והודעת להם על הריונך, הם צריכים לפנות לשר ולקבל את אישורו לפיטוריך. הקריטריון לאי אישור פיטורים - הפיטורים נובעים בגלל ההריון. המעסיק יטען - שהפיטורים נובעים מסרובך לעבור מקום עבודה. את תטעני שהסרוב לעבור מקום עבודה - נובע בגלל הריונך (למשל שאת סובלת מבחילות ולא מסוגלת לנסוע כל יום הלוך וחזור). אני לא יודע מה יפסוק בית הדין (כי בין השאר לא ברור מה אפשרויות העסקתך בנתניה), אבל נראה לי שהוא יחפש פתרון של פשרה. אני מציע, לפנות ישירות לממונים ולחפש מראש פתרון של פשרה, כך שאת לא תסבלי מהמעבר יותר מדי, אך המעביד יוכל לנצל את עבודתך כראוי ולא רק להחזיק אותך כי הוא חייב. אם את מעונינת בכך, אפשר כבר לסכם גם את מקום המשך עבודתך לאחר שובך מחופשת לידה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה