זכאי או לא זכאי ??

זכאי או לא זכאי ??

האמת בנושא הזה אני לא מבין כלום אז אשמח אם תחדשו לי... אנשים מגמגמים הם אנשים מוגבלים נכון?! (כביכול). אנשים מוגבלים זכאים לקבל אחוזי נכות נכון?! האם אדם מגמגם מוצהר בביטוח לאומי כאדם הזכאי לקבל תשלום בגלל הגימגום או זכאי להטבות מסויימות ???

shuky63

New member
אתה יכול להגיש בקשה לנכות עקב הגימג

ום.אם תלחם מספיק חזק ומספיק זמן תקבל נכות.מתאים לך לחיות מ1800 שקל בחודש וזכות לעבוד ולהרויח עוד 1800?

המממ...

למה אתה חושב שאי אפשר לעבוד בעבודה שתקבל יותר מ1800 ש"ח בחודש ?? -האמת זה סיקרן אותי...

stkachov

New member
העניין הוא לא שאי אפשר

העניין הוא שזה אסור. אתה לא יכול מצד אחד לקבל 20,000 ש"ח בחודש, ומצד שני עוד לקבל קצבה מהמדינה. לכן המדינה קובעת הגבלה מסויימת, שאם אתה מקבל ממנה קצבה, לא תוכל להרוויח יותר מסכום מסויים גם בעבודה.

shuky63

New member
אין הטבות למגמגמים אלא לנכים

אתה יכול להוציא אחוזי נכות בגלל הגימגום ואז לקבל הטבות לפי אחוזי הנכות שתקבל.שמעתי לפחות על מגמגם אחד שהצליח בכך.הוא מגמגם די כבד למען האמת. יש הטבה אחד שלדעתי צריך להלחם עליה.כמו שאנשים המוגבלים בתנועתם זכאים לקנות כל 3 שנים רכב פטור ממס,כך זכאים לדעתי מגמגמים כל מספר שנים לטיפול חינם בגימגום כדי לחדש את השטף שלהם.

stkachov

New member
אבל

זה לא קשוא לביטוח לאומי... זה קשור לכנסת !! אני שוב חוזר על הצעתי שלדעתי אמב"י צריכים להיות היוזמים בעניין הזה, וליצור בכנסת מודעות(אם לא לובי) למען ציבור המגמגמים. לרוב גם לא צריך הרבה תקציב בשביל לשנות כמה דברים קטנים, שעבור מגמגמים יכולים להיות מאוד מאוד חשובים. כמובן שכל אחד יכול לעשות זאת בעצמו, אבל אם אמב"י פונה כעמותה רשמית שמייצגת את ציבור המגמגמים יש לפניה כזאת יותר כוח ויותר סמכות.

"אם אין אני לי, מי לי " ???

היום אם לא תדאג לעצמך ותלחם אתה בעד הזכויות שלך, אף אחד לא יעשה זאת.

stkachov

New member
אני גם יכול לעזור

אבל אני מדבר כאן על יעילות, מה יהיה יותר יעיל ואפקטיבי. ומה שיהיה יותר אפקטיבי זה שעמותה שמייצגת ציבור גדול, תפנה לגורמים מתאימים בשם אותו הציבור. אגב בעוד שבועיים בערך ייערך בתל אביב ערב אמב"י שייקרא "הייד פארק"(שוקי יפרסם לכם פרטים מלאים בהמשך למי שירצה לבוא גם), בו כל אחד מוזמן להתנסות בנאום בפני קבוצת אנשים. עד עכשיו לא היה לי רעיון על מה לדבר, והנה זה כנראה יהיה הנושא שאדבר עליו. אני אעלה במפגש את העניין הזה של היחס של המדינה למגמגמים, ומה אמב"י יכולה לעשות בנידון.

טינה 18

New member
הם צריכים לחשוב על זה פעם נוספת.

מנקודת המבט שלי אני מרגישה מוגבלת, מוגבלת מאוד. אני מרגישה כמו אדם שאין לו איבר מסויים כדי למלא את צרכיו. הלוואי והם היו יודעים מה זה גימגום- היו מבינים שזה לא כ"כ פשוט כפי הניראה לעין.

למעלה