זכאות לתו נכה

lk123

New member
זכאות לתו נכה

האם למישהו מידע חדש בנושא זכאות לתו נכה? אנחנו נדחינו הפעם למרות ששנתים קיבלנו זמני לשנה, למרות התפקוד הנמוך, למרות הרעה במצב בשנה האחרונה ולמרות שציינו הנ"ל בפניהם והבאנו אישורים רפואיים, אישורים מביטוח לאומי, וכו, כפי שנדרשנו על ידם מספר פעמים.

lk123

New member
אולי בכל זאת?

אין לאף אחד מידע עדכני? אין מי שניסה לקבל שתקופה האחרונה ויכול לשתף מניסיונו?

לי עד

New member
אנחנו הגשנו בקשה בנצרת

הבקשה נדחתה בטענה שאין נכות ברגליים. לטענת הפקידה יש מדיניות חדשה שאוטיסטים אינם מקבלים את תו הנכה ווהנחה, גם אם בעבר ניתנה להם. הגשנו ערעור (והוא הועבר לאותה הרופאה) הערעור נדחה. ניסינו לחפש את נציב קבילות הציבור בלישכת הבריאות, אבל מסתבר שאין אחד כזה בכלל. כאן התייאשנו ולא המשכנו. אולי זו המטרה שלהם, לייאש אותנו ושבכלל לא נדרוש את הזכויות שלנו.

lk123

New member
תודה על ההתיחסות

האם פניתם לפניות הציבור לפי הכתובת שמופיעה באתר הזה: http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=1&catid=102&pageid=784 אשתדל לעדכן אותך אם יהיו התפתחויות

לי עד

New member
פנינו לפניות הציבור בכתובת שצרפת

שם טענו שהם לא מטפלים בנושא שהעליתי בפניהם. נשמח לשמוע אם יש מישהו שאליו אפשר לפנות בנושא. תודה

lisadan

New member
לפנות לנציבות תלונות הציבור

אפשר לפנות לנציבות תלונות הציבור. זהו גוף במשרד מבקר המדינה שמשמש כגורם הגבוה ביותר אליו אזרחים יכולים לפנות כאשר יש להם תלונה כלשהי על מוסדות שלטוניים וגופים אחרים הקשורים למדינה (כולל קופות החולים), למעט צה"ל והשב"ס, להם יש נציבי תלונות משלהם. על פי חוק מבקר המדינה, המבקר משמש גם כנציב תלונות הציבור, וכאשר הנציב מחליט שהתלונה מוצדקת, הוא יכול להורות על תיקון העניין, אם באופן פרטני ואם באופן גורף. הוראה של נציב תלונות הציבור כמוה כפסיקה משפטית והיא מחייבת. ניתן להגיש תלונה דרך האינטרנט, בפקס, במכתב או באופן אישי. פרטים והסברים על נציבות תלונות הציבור ועל הדרכים להגיש תלונה מופיעים באתר מבקר המדינה www.mevaker.gov.il. צריך לצרף לפניה עותקים מכל החומר הרלבנטי. פניות בעילום שם לא מטופלות. באתר יש גם דוחות של נציבות תלונות הציבור הכוללים תלונות נבחרות ודרכי הטיפול בהן. שווה לכל אחד לקרוא כדי ללמוד על הזכויות שלנו כאזרחים, בכל מיני תחומים. את בירור התלונה מבצעים עורכי דין המכירים היטב את המערכות מולן הן עובדים (יש יחידה שמטפלת בתלונות על מערכת הבריאות, יחידה המטפלת בתלונות על המשטרה, על רשויות מקומיות וכו'). התהליך יכול להיות ממושך, ויכול להיות שבסופו של דבר התלונה לא תימצא מוצדקת, אבל יכול להיות גם שבעקבות בירור התלונה הנציב יורה לביטוח הלאומי לשנות את הנוהלים הנוגעים לקביעת הנכות לילדים בספקטרום (ואולי גם גם את הנוהלים הקשורים לוועדות הערר ולוועדות החוזרות כל כמה שנים. אינשאללה...) בהצלחה.

lk123

New member
תודה על הרעיון

אנסה לפנות ואשתדל לידע אם יהיו התפתחויות

לי עד

New member
ל - lisadan תודה.

שלחתי מייל עם התלונה. ובקשה לכל אלו שקיבלו דחיית בקשה של תו נכה ופטור מאגרת רישוי, תפנו תלונה במייל. משרשורים קודמים שהיו זכור לי שהיו כמה ממחוז חיפה וגם מנצרת. תלונה גורפת של כמה ביחד יכולה לעזור. שבוע טוב.

lisadan

New member
משהו קטן בעניין נציבות התלונות

תלונות נוספות באותו נושא לא יכולות להזיק. רק צריך לזכור שנציבות תלונות הציבור מטפלת אך ורק בתלונות בהן המתלונן נפגע אישית מפעולה (או היעדר פעולה) של גורם הקשור למדינה. נציבות תלונות הציבור לא מטפלת בתלונות "יצוגיות" או קבוצתיות. כל אחד צריך להראות שהוא (או מישהו שהוא האפוטרופוס שלו) נפגע באופן אישי, למשל כאשר לא קיבל תו נכה למרות שבעבר היה זכאי לו. אגב, מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור מורשה לחקור כל גורם שיש לו קשר כלשהו למדינה, למעט גורמים שחוק מבקר המדינה מציין בפירוש שלמבקר אין סמכות לחקור אותם (לדוגמא - פעילות חברי כנסת). רשימת הגופים המבוקרים כוללת מלבד הגורמים השלטוניים והרשויות השונות גם עמותות (זוכרים את עמותות ברק ועמותות שרון?) וכל גורם אחר שמקבל כספי מדינה, או שלמדינה יש בו חלק (למשל "בזק", "רפא"ל" או קופות החולים).

Singularis

New member
אלו"ט צריכה להתערב בזה

השינוי במדיניות של תו החניה לילדינו הוא נושא שצריך לעורר אצל ועדת הכנסת ברלוונטית או אצל חבר כנסת איפתי או אצל מנכ"ל משרד התחבורה. נשמע לי שזה משהו שאלו"ט יכולה להרים. יש מישהו מההורים הפעילים פה באלו"ט שמוכן להפנות את תשומת ליבם לנושא ?

למעלה