זכאות לדמי לידה

מצב
הנושא נעול.
זכאות לדמי לידה

זכאות לדמי לידה
אני עובדת בחוזה עבודה אישי מספטמבר ועד סוף יולי. בסוף חודש אוגוסט אני אמורה ללדת. 1) האם אני זכאית לדמי חופשת לידה? 2) האם בתם חופשת הלידה יש באפשרותי לחתום אבטלה? מחכה לתשובות, תודה

illysh

New member
תראי מה מצאתי

זכאות לדמי לידה
אני עובדת בחוזה עבודה אישי מספטמבר ועד סוף יולי. בסוף חודש אוגוסט אני אמורה ללדת. 1) האם אני זכאית לדמי חופשת לידה? 2) האם בתם חופשת הלידה יש באפשרותי לחתום אבטלה? מחכה לתשובות, תודה
תראי מה מצאתי
נלקח מחוק עבודת נשים סעיף 9א': לא יפטר מעביד עובדת שהיא בהריון וטרם יצאה לחופשת לידה אלא בהיתר מאת שר העבודה והרווחה, ולא יתיר השר פיטורים כאמור אם הפיטורים הם, לדעתו, בקשר להריון; הוראת סעיף קטן זה יחולו הן על עובדת קבועה והן על עובדת ארעית או זמנית ובלבד שהעובדת עבדה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה ששה חודשים לפחות; לענין סעיף קטן זה רואים סיום חוזה עבודה לתקופה קצובה, כפיטורים. אני מוסיפה גם קישור: http://www.patentim.com/forum_articles.asp?Fnumber=33&ArticleID=287

התשובה היא כן

זכאות לדמי לידה
התשובה היא כן
ולא רק זאת אלא שגם אם תרצי לא תופסק עבודתך ביולי למרות האמור בחוזה העבודה.

אבל אני באמת לא רוצה להמשיך

התשובה היא כן
ולא רק זאת אלא שגם אם תרצי לא תופסק עבודתך ביולי למרות האמור בחוזה העבודה.
לעבוד שם. קודם כל מהסיבה שאני מעתיקה את מקום מגוריי. אז מה בעצם קורה לאחר 3 חודשים (חופש לידה)?

תקבלי דמי לידה

לעבוד שם. קודם כל מהסיבה שאני מעתיקה את מקום מגוריי. אז מה בעצם קורה לאחר 3 חודשים (חופש לידה)?
תקבלי דמי לידה
אך אינך חייבת לשוב לעבודתך, נראה לי שאף תקום לך הזכות לפיצויי פיטורים אם תתפטרי על מנת לטפל בתינוק. מזל טוב.

מצב
הנושא נעול.
למעלה